Fleksjob snik snak

Shitstorm

Jeg følger med i et par grupper på Facebook, der angår fleksjob. Og der var jeg for et par uger siden ude i en reel “Shitstorm”. Det var virkelig meget ubehageligt.

Jeg havde beskrevet min ordning, hvor arbejdsgiver betaler stort set ingenting og hvor min kommune betaler resten. Set fra mit synspunkt er det ligegyldigt, hvor pengene kommer fra, bare de kommer.

Det resulterede for det første i, at min arbejdsgiver blev beskyldt for at være “løntrykkeri” og at jeg selv blev kaldt “skruebrækker”. Det kan jeg på ingen måde stå på mål for.

Nogle havde endog på min arbejdsgivers offentlige Facebookgruppe opslået deres latterlige kommentarer om løntrykkeri og skruebrækkeri. Det betød for mig en samtale med vores HR-chef om, hvordan vi nu skulle håndtere det. Jeg var angst for at blive smidt på porten, men det var der ikke tale om. Jeg har dog lært en del om, hvad jeg tør lægge på Facebook! Jeg ønsker jo på ingen måde at skade min arbejdsgiver hverken internt eller eksternt.

Oldefar på mors side: Bertel Kristensen (1859 – 1917)
Ophav

Min bedstefar og oldefar drev som husmænd små kohold på den vestjyske hede i Skærlund, der er/var en flække under Brande Sogn.

De tilsluttede sig andelsbevægelsen med deres fem – seks køer, og blev på den måde en del af et fællesskab. Den oprindelige andelsbevægelse var en måde at forene “småkårshusmændene”.

De tog på Rødding højskole, den første danske folkehøjskole, og de sendte kort og breve hjem. Disse har jeg, som et led i min slægtsforskning, fundet frem til. Det er kære fund. De forbinder mig med fortiden og overbeviser mig om, at vi ikke er kommet ud af ingenting.

Jeg respekterer fortiden, føler mig forbundet med den, og derfor er jeg heller ikke skruebrækker! Men tiden er en anden nu.

Jeg tror på andelsbevægelsen, fagbevægelsen og højskolebevægelsen. Jeg har selv i nutiden haft nogle af de

Snik snak

I de omtalte fleksjob-grupper er der idelige diskussioner om vilkårene, fx om det der vistnok hedder effektivitet. Det betyder, at man fx arbejder 15 timer men får løn for 7½ time – altså en effektivitet på 50 pct. Arbejdsgiver skal kun betale for de 7½ time.

I følge kommunens blanketter er min effektivitet 100 pct., men FKN betaler kun for 1 time pr. uge. Kommunen betaler resten. Og det er så det, der er mange, der hyler op om. De siger, at min effektivitet derfor er lig 1/15. Udgiften væltes over på skatteborgerne. Og tjah det kan man da godt sige, men nu var idéen faktisk kommunens, og alle parter er glade: FKN, kommunen og jeg.

Jeg er faktisk ligeglad. Bare jeg har et sted at møde op og gøre nytte. Og det et sted, der kan leve med, at jeg har dårlige dage, hvor jeg ikke kan overskue at komme ud af sengen, at gå de ti meter ud i brusebadet, og at tørre mig på ryggen. Det lever de med. Jeg behøver ikke frygte en fyreseddel af den grund. De lever også med 6½ ugers indlæggelse. Jeg kan ligge underdrejet uden af frygte for en fyreseddel. Det er en stor tryghed for mig.

HR-chefen Sune og jeg havde en helt åbenhjertig snak før jul. Han spurgte: “Har du mest behov for pengene eller et sted at møde op og gøre nytte?”. Jeg var ikke i tvivl, jeg ville helst møde op et sted, hvor jeg kunne gøre nytte. Nu har jeg en chef der siger “tak”, når jeg går hjem, og som jeg glæder mig til at se igen. Jeg løser opgaver, de er glade for. De er også glade, når jeg kommer med forslag til forbedringer af diverse håbløse processer. Jeg kan bidrage med 25 års erfaring som “bureaukrat” i staten.

Som jeg er det, er der tale om det perfekte match.

Måske hører det slet ikke til – og på den anden side:

Jeg har været til årsmøde i menighedsplejens bestyrelse i dag. Jacob Kleofas ledte mødet på fornem vis. Som den afsluttende salme sang vi:  Du, som gir os liv og gør os glade af Hans Anker Jørgensen. Teksten til salme 369 er her.

Der er den sammenhæng, at vores/mit ophav har levet på mindstemålet, og det er der også mange, der må nutildags på grund af de deciderede fattigdomsydelser: Kontanthjælpsloftet, 225-timers-reglen og integrationsydelsen. Det er disse mennesker vi skal støtte med udgangspunkt i menighedsplejen.

Jeg har lavet vedtægterne, som gik igennem uden videre. De er uinteressante, men skal selvfølgelig være på plads. Pilen pegede af naturlige årsager på mig. De forrige var 30 år gamle, så der var behov for lidt tænkning 🙂

 

6 Svar
  1. anette
    anette siger:

    Som sagt tidligere syntes jeg der stor forskelmpå hvilket firma man laver den ikke helt korekte aftale med (på den anden side regnes dine off dage og indlæggelser med så forholdstallet måske gennemsnitligt rigtigt) altså en sådan aftale med stor virksomheder som Mærsk eller en bank, det illegale jeg ikke finde ok. Men netop FKN bruger jo delvis frivilligt arbejde, der selvfølgelig noget med hvilken kasse betaler, men stadig tror lige her så går det nok… det gælder om at se helheden i de enkelte tilfælde.
    man ja FB og ligne steder kan man hvirklig få på puklen…

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Anette

      Jeg vil nu nok mene, at aftalen er korrekt, når forslaget netop er kommet fra kommunen selv. Tjah… du kan da måske nok have ret i, at det store samlede regnestykke passer ganske godt; det har jeg ikke sådan lige tænkt på. FKN har ikke frivilligt arbejde i HQ – kun i butikkerne.

      Som jeg også svarede Eric, så har jeg så sandelig lært noget om sociale medier – måske skulle vi kalde dem asociale medier 🙂

      • anette
        anette siger:

        Jeg mener den er ok, håber du forstod det.
        At kommunen giver forslaget tæller netop også for at den er helt orden, ville stadig ikke være lige så begejstret hvis det var hos Mærsk eller ligne.

        • Stegemüller
          Stegemüller siger:

          @ Anette

          Ok – så er jeg med.

          Ja du har ret i, at det ikke ville være OK hos Mærsk eller i Nordea…

  2. Eric
    Eric siger:

    Man skal nok holde sig fra diskussioner på de sociale medier, medmindre man er særdeles hårdhudet. Mange er alt for hurtige på aftrækkeren for at fyre deres fordomme af, og faktakommunikation skal man lede længe efter.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.