, ,

Hvad er op og ned?

1. april

Det er  første april, og jeg bryder mig overhovedet ikke om den dato. Det skyldes, at det er umuligt at hitte rede i, hvilke artikler/indlæg/nyheder mv. der er aprilsnarrre, og hvilke der er reelle.

Hvis man nu tager de årvågne briller på, så kunne det såmænd alt sammen være aprilsnarre – især dem, der drejer sig om politik. Og det er da tankevækkende, at det lige såvel kunne være fake. Det siger lidt om argumentationen i det politiske liv.

Et konkret eksempel er denne artikel i dagbladet Information, hvor Henrik Sass Larsen (gruppeformand i Socialdemokratiet) udbreder sig om nedenstående:

“Socialdemokratiet står stærkt, fordi vi i modsætning til Rehling forstår danskernes modstand mod den masseindvandring, der truer det velfærdssamfund, vi har bygget op gennem årtier.”

OG

“David Rehlings ideologi har sat Europa i brandfare og USA i kaos. Den utopiske humanismes ide om fri indvandring og globale rettigheder for flygtninge har medført en masseindvandring, som de vestlige landes økonomier og politiske og sociale strukturer ikke kan bære.”

Læser du artiklen, bliver det bare værre. Den er udgivet den 1. april, og jeg kan ærlig talt ikke finde ud af, om det er en aprilsnar eller om det er sandt. Jeg håber på det første.

God lørdag.

5 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Berlingske har i dag meddelt at man ophører med at bringe en aprilnar-artikel, idet der er alt for meget fake news til at det giver mening. Spændende om det er den historie der er narren.

 2. Anette
  Anette siger:

  Heler ikke fan af dagen, men er generelt ikke fan af snyd.
  og endnu mere trist med ægtenyheder som lyder som aprilsnar
  eneste aprilsnar jeg nogensinde har været glad for var den i radioen om at parken (stadion) skulle have nyt græs og de bad folk doner deres græs, den var nemlig tilpas tosset.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Aprilsnar er noget flip. Men det er selvfølgelig interessant, at alting pludselig kan synes af være en aprilsnar.

 3. Eric
  Eric siger:

  Sass er en politisk bølle og laver ikke aprilsnar om politik, der jo er hans levebrød.

  Man kan mene om indvandring, hvad man vil, men det er tankevækkende, at hvis fødselsraten i Europa ikke kommer op, vil indvandring med matematisk uundgåelighed blive nødvendig, hvis samfundene ikke skal gå til grunde. Selv hvis de helt fjerner retten til pension.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   “Bølle” er et godt ord! Næh selvfølgelig laver han ikke aprilsnar om sit levebrød, jeg syntes bare godt, det kunne ligne.

   Jeg har også flere steder læst om det med, at Europa er nødt til at importere arbejdskraft. Modargumentet vil selvfølgelig være, at de mennesker, der kommer her, ikke kommer for at arbejde men for at nasse. Selvfølgelig er der nogle, der snyder og nasser – det har bare ikke noget med etnicitet at gøre! Som jeg ser det, vil 99,9 pct. gerne arbejde og bidrage til det danske samfund – igen uden etniske forskelle. Der er bare ikke nogen jobs, der passer til dem, idet Danmark er et højt specialiseret samfund, som ikke har brug for så mange, der kan noget med deres hænder.

   Forleden hørte jeg om to unge flygtningedrenge, der nu arbejder frivilligt i en genbrugsbutik (ikke en FKN-butik). Det er godt for alle parter: De ældre etnisk danske medarbejdere får nye input (frivillige er oftest ældre kvinder), drengene får et netværk, de viser, at de gerne vil arbejde og de lærer dansk. Det er god integration!

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.