Frø af ugræs…

Frø af ugræs…

Rasmus Stoklund i Deadline

Jeg sad – et par dage bagud, sådan er jeg jo – og så Socialdemokratiets udlændingeordfører fra den 14. maj i Deadline i går. Du kan kan også se ham her, hvis du har mod til det. For det kræver et vist mod at se en opkomling, der har vist et billede af de mælkebøtter, han lugede op fra sin græsplæne, og som ikke kender til højskolesangbogens “Det haver så nyligen regnet” fra 1890, som havde kolossal betydning efter både 1. og 2. verdenskrig.

Frø af ugræs er føget over hegnet,
åg på nakke og lås for vor mund.
Årets løb har sin lov,
der blev lyst i vor skov,
ak, hvor kort, indtil alt er stormens rov.

Hvordan kan man være udlændingeordfører uden at kende til de strofer? Hvordan kan man være så historieløs? Hvad blev der af Socialdemokratiet? Hvorfor er der ikke længere nogen tænkere i det parti? Hvor svært kan det være?

Hvad er en god socialdemokrat?

På Facebook var der en, der (retorisk) spurgte, hvad forstår du ved en god socialdemokrat? Jeg svarede: “de bredeste skuldre skal bære de tungeste byrder“. Det er for mig indbegrebet af “socialdemokratismen” (eller hvad det nu hedder), men det er godt nok længe siden, det har været en del af det socialdemokratiske tankegods, og det er synd. Vi lever i en fantastisk velfærdsstat, hvor vi godt nok betaler halvdelen af vores indkomst i skat, men vi får også ufatteligt meget for pengene. Vi har verdens bedste sundhedssystem, og vi har verdens bedste uddannelsessystem. Begge steder kan alle henvende sig gratis og har uden videre krav på at blive optaget. Det findes vist ikke andre steder i verden.

Vi bidrager til en enorm fælleskasse, der meget gerne skulle medvirke til, at alle løftes til et rimeligt niveau, og til at vi fx. kan håndtere, at 505 syrere ikke sendes til udrejsecentre i mangel af bedre aftaler med Assad. De menneskers – for det drejer sig om mennesker – skæbne ligger mig meget på sinde. De ligger mig så meget på sinde, at jeg har været nødt til at melde mig ud af de store grupper på Facebook. De gik for meget ind i mit hjerte, og det går ikke, når man har et skrøbeligt sind. Jeg bliver også nødt til at passe på mig selv.

Hvis du ser Stoklund i Deadline

Læg ikke mærke til hans ungdommelige idioti, selvom det er markant. Læg i stedet mærke til det, han fortæller om partiets udlændingekurs. Det er nærmest en opfølgning på statsministerens udtalelser om, at der ikke bliver ændret et komma i forhold til de løfter, man gik til valg på i 2019. Og det skal man selvfølgelig lade hende/dem. De lovede vælgerne noget, og det fik de en hulens malens stemme på, så det skal de selvfølgelig leve op til, selvom det ikke er min kop te. Sådan er det, og sådan er det i et demokrati.

På det anden side har nogle af de 24 underskrivere af et brev til den socialdemokratiske top jo ret i, at valgløfter ikke er mejslet i sten og at principper er til for at kunne justeres, hvis forholdene ændrer sig. Og forholdene har ændret sig. Vi står med et begrænset antal særdeles velintegrerede (nærmest assimilerede) mennesker, der vil Danmark og som har gjort alt, hvad de kunne for hele tiden at vise, at de ønskede at høre til i Danmark. Vi er jo langt fra dem, der har været her i generationer, stadig har egen kultur og stadig ikke taler dansk.

Åbn dog for pokker øjnene og se hvad det er for mennesker, vi har med at gøre lige nu. Jeg synes helt ærligt, der er noget alt i Danmark lige nu!

 

 

2 Svar
 1. Glennie Jensen
  Glennie Jensen siger:

  Kære Hanne!
  Må en gammel studenterkursus-veninde ( som et godt stykke tid har læst med på din blog ) erklære sig helt enig! Jeg var uendelig glad for at vinke farvel til vores forrige regering, men synes, at det er sørgeligt, at socialdemokratiet åbenbart kun kan komme til magten ved at overtage dansk folkeparti’s udlændingepolitik…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Glennie

   Hvad Søren… hvor er jeg glad for at høre fra dig! Din kommentar skulle lige godkendes først, idet det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du kunne stryge lige igennem uden alt muligt godkendelses-pjat!

   Jeg har glemt mange ting, men dig husker jeg ganske præcist. Det er rart at møde dig igen.

   Ja Socialdemokraterne har overtaget DF’s udlændingepolitik, for det er der ualmindeligt mange stemmer i. Det er nemlig folkestemningen, uagtet om vi kan lide den eller ej.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.