, ,

Verified by Visa

Forsøg på kompromittering

Alt imens jeg var hos psykologen – den kloge og skønne kvinde – indløb fire beskeder om, at jeg havde anmodet om nulstilling af mit Apple ID. Det havde jeg naturligvis ikke.

De var nu ret nemme at gennemskue: For det første fordi Apple aldrig vil skrive “Kære kunde”, de kender da mit navn(!), og fordi de ikke ville lave så mange sproglige fejl. Lone Ebbesen og jeg har lavet en guide til at gennemskue fup og svindel på nettet og via SMS.

“Kære kunde
Du har for nylig anmodet om nulstilling af adgangskoden til dit Apple-id. Hvis du vil gennemføre nulstillingen, skal du klikke på linket nedenfor.
Nulstil nu >
HvisHvis du ikke har foretaget denne anmodning. Hvis du mener en uautoriseret person har fået adgang til din konto, klik Apple ID >
Med venlig hilsen
Apple-support”

For en sikkerheds skyld har jeg skiftet kodeordet, og det til et bedre end det forrige. Jeg har også totrinslogin, så det burde ikke kunne gå galt.

Fem sikkerhedslag… suk

Oveni det nye Apple ID kom så, at jeg længe har ønsket mig en ny, større og bedre skærm. Når jeg arbejder med guides og fx billedprogrammer, har jeg behov for at have mange programmer åbne på en gang, fordi de kan hver sit. Lige nu bliver det til at for meget Shift Tab og overvejelser om, hvor det nu lige er, jeg befinder mig?

Jeg opholder mig 90 pct. af min frie tid bag skærmen, sådan har jeg det godt, og derfor har jeg bevilget mig selv en 32″ skærm – dvs. 81,3 cm. målt diagonalt.Acer er et rigtig godt og pålideligt mærke. I mange havde jeg en bærbar PC af det mærke, og der var aldrig svaghedstegn eller mangler.

Og nøj hvor jeg glæder mig, til den kommer – ja det vil sige til min leverandør kommer og sætter den op og får den gamle skærm med tilbage.

Jeg handler altid hos Labtech Data, der yder en virkelig god service. Faktisk er skærmen steget 1.000 kr., men jeg får den til den gamle pris. Det, synes jeg, er helt passende som kompensation for det mangeårige trofaste kundeforhold.

Nu om dage handler man naturligvis online, men jeg kunne ikke få det til at virke med “Verified by Visa”. Jeg fik simpelthen ikke den annoncerede SMS, uanset hvad jeg gjorde. Det var jo nærliggende at tro, at den manglende SMS hidrørte fra det nye Apple ID, så jeg lavede endnu en ny kode. Lige lidt hjalp det. Og så er det et mareridt at få rettet alle steder, når man nu har sådan en volapyk-kode.

Der er nutildags så mange sikkerhedslag, hvilket selvfølgelig er positivt, men det er til at få pip af. Hvis det begynder med at gå galt, vil det gå galt hele vejen.

Suk.

Nu læner jeg mig bare tilbage, og venter til de kommer med min nye skærm. Jeg er meget spændt på, hvordan det vil føles pludselig at have så meget plads at boltre mig på.

 

 

 

2 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg synes jeg har hørt at man i England har stoppet 300 millioner falske mails, og det lyder jo som der stadig er et stort arbejde at gøre med at holde dem og SMSer borte fra folk.
  God fornøjelse med kæmpeskærmen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg glæder mig virkelig til den nye skærm. Jeg har så tit mange billedbehandlingsprogrammer åbne på én gang, som jeg “shift tabber” i mellem. For fremtiden kan jeg bare klikke mig frem og se, hvad jeg laver.

   I supportgruppen er der meget ofte spørgsmål om denne eller hin fil er i orden eller ej. Lone Ebbesen tog derfor initiativ til den guide, der skal afhjælpe problemerne. Jeg forstår godt, at folk spørger, men der er alligevel mange spor, man bør kunne genkende på forhånd, hvis man er en årvågen bruger.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.