Besøg af trojaner

Jeg er temmelig fornuftig, når jeg færdes på nettet. Jeg klikker ikke lystigt på alt muligt, og jeg har aldrig haft et problem med “snavs” på min maskine. Det skulle så vise sig at blive anderledes her til aften.

Vi har brugt fire timer på at komme af med uvæsenet.

Søgning

Jeg søgte efter muligheder for automatisk at tømme “papirkurven” på mit webhotel. Den slags lidt nørdede ting, venter jeg ikke, at nogen kan have interesse i at behæfte med “snavs”. Og jeg fandt en interessant artikel med flere gode tips. Jeg burde måske have været mere årvågen og studset over den lidt mærkelige formatering – men det var jeg så ikke. Da jeg ville lukke browservinduet, fik jeg reklamer for en adblocker og for en anden ting. Og så var jeg klar over, at den var gal. Pludselig var der en ukendt  genvej på skrivebordet og en fremmed søgebar i proceslinjen. En gang skal jo være den første.

Rensepakken plus Zemana AntiMalware

I supportgruppen har vi en effektiv rensepakke, som klarer 95 pct. af den type problemer men ikke mine. Det var stort set ligegyldigt, hvad jeg gjorde. Ting så fortsat underlige ud, og pludselig var jeg ejer af et program, der hed noget med kyrilliske bogstaver efterfulgt af “WhiteClick”. Der blev fundet lidt småting med de sædvanlige scannere, men problemet blev ikke løst af den grund.

John foreslog Zemana AntiMalware. Som de øvrige fandt heller ikke denne scanner noget, men uvæsenet var der fortsat.

Martin på banen

Vi er så utrolig heldige at have Martin, som er vores TeamViewerspecialist. Han overtager skærmen med programmet TeamViewer. Han kunne heller ikke sådan lige få det til at makke ret, så vi endte med et gendannelsespunkt fra den 22. juni. Det løste problemet. Pyh ha.

Jeg laver automatiske gendannelsespunkter ugentligt med Opgavestyring. I en sådan situation er et gendannelsespunkt nærmest den eneste redning, når alle scannerne har givet op.

Det var godt at komme uvæsenet til livs. Jeg tror nok, jeg sætter frekvensen for gendannelsespunkter til at være daglig. Det spiser jo ingen brød, men kan være en redning fra alskens skidt og skrammel.