Hypomani?

En god Facebookgruppe

Lige i øjeblikket har jeg intet søvnbehov. Fx. gik jeg i seng kl. 07:30 i dag og sov 2½ time på 500 mg. Seroquel. Nætterne bruger jeg fx på at udvikle gode løsninger i Excel eller på at sætte jobs op på min server, så oprydning på serveren sker ganske  automatisk. Da jeg ikke kan det på forhånd, går tiden også med 500 googlesøgninger.

I en dejlig Facebookgruppe “bipolar affektiv sindslidelse” mente de, jeg skulle tage fat i min kontaktperson i distriktspsykiatrien, selvom jeg har det super godt!… Men sådan er det jo med manier! Man har det fremragende. Det er et lykketræf, når psykiatrien kan diagnostisere bipolar, for ingen går til lægen, når de har det supergodt!

Mail til min kontaktperson

“Emnelinje: Hypomani?

Kære ****

Jeg har fået det råd at kontakte dig, og derfor gør jeg det.

Jeg har det superfint – men har ingen søvnsignaler. Jeg har ikke appetit til mere end 1 til 2 måltider pr. dag. Det har nok varet et par uger. Jeg har – som aftalt – reducret Oprymea til tre tbl.

Nætterne bruger jeg på at udvikle diverse regnearksløsninger, sætte jobs op på serveren, efter på forhånd at have googlet 500 metoder til at teste, om det kan virke. I går havde jeg pludselig en trojaner. Det har jeg aldrig prøvet før. Det tog fire timer med remote bistand.

I dag gik jeg i seng kl. 07:30 og sov 2½ time. Jeg har på ingen måde været træt i løbet af i dag. Jeg troede, jeg skulle have en gæst kl. 13:00, men jeg har nok fumlet rundt i kalenderen som sædvanligt…

Jeg er hele tiden frisk, og har det superfint. Jeg ser ingen grund til at gå i seng. Hvad skulle jeg der? Jeg ville bare ligge og tænke på alt det, jeg kunne lave, hvis jeg stod op. De ting, jeg laver midt om natten er fine og valide. Mao. de virker efter hensigten. Det er ikke noget vrøvl eller idioti. Det er gennemprøvet!

Hvad tænker du? Har jeg det for fint?”

Det vanskelige

Det er let at kende depressionerne. Jeg ved ganske udmærket, om jeg vil leve eller dø.Og hvornår jeg spørger mig selv om, hvorvidt jeg skal vælge den ene eller den anden mulighed.

Med manierne er det anderledes. Det er svært at føle sig syg, når man  har det godt! Jeg hygger mig jo midt om natten med mine (lettere) nørdede aktiviteter. Jeg synes, det er skønt at finde en løsning på et problem ved hjælp af Excel. Det har jo typisk forudsat en problemformulering, derefter mange søgninger efter noget, der burde kunne virke og endelig en pasning til mit behov. Det er sjovt. Når jeg skal lære, skal det være sjovt! Hvorfor må jeg ikke have det sjovt om natten, nå jeg føler mig fyldt af energi? Hvordan mærker jeg, om det er naturlig eller unaturlig energi?

Og hvad ved jeg egl. om at sætte cron jobs op på min server? Svaret er: forbløffende lidt, nærmest ingenting, men alligevel er det faktisk lykkedes at lave nogle små scripts, der fx kan rydde op i papirkurv og midlertidige filer. Jeg har en stor tilfredsstillelse ved noget sådant. Jeg lærer noget, og senere vil jeg give lærdommen videre i en guide på den supportside, jeg også administrerer.

På den anden side: Jeg spørger i Facebookgruppen, fordi jeg ved, det ikke er godt. Der er noget galt her. De bekymrer sig på mine vegne og sparker mig til at skrive til min kontaktperson i distriktspsykiatrien. De er gode mennesker – og de ved, hvad de taler om!

Symptomerne

 • Jeg har det rigtig godt.
 • Jeg har masser af energi
 • Jeg hygger mig om natten
 • Jeg ser ingen grund til at gå i seng, da jeg bare ville ligge og tænke over, alt det, jeg kunne lave, hvis jeg stod op
 • Jeg spiser gns. 1½ måltid pr. dag
 • Jeg er ikke træt overhovedet heller ikke efter en nat med 2½ times søvn

Det er sgu ikke så godt…

2 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det kunne godt lyde som en begyndende ubalance af en eller anden slags. Med mindre søvn og mad vil din medicin måske virke anderledes? Det er vigtigt, at du ikke bliver skubbet ud over kanten, for du kender jo så udmærket den anden side af medaljen.

  Jeg er selvfølgelig ikke læge, og jeg kender dig ikke en gang ordentligt, men du har læger, der har kendt dig længe, og dem bør du gribe fat i.

  Jeg kender udmærket til søvnløshed, og selv om jeg ikke har din diagnose, ved jeg at uden søvn kan mennesker ikke forblive sunde, lige som vi ikke i længden kan klare os uden tilstrækkelig ernæring!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   “Ubalance” er nok det rigtige ord. Jeg er ikke klar over, hvilke konsekvenser mindre mad og søvn har for medicinens effekt. Jeg er (blevet) lidt lidt bekymret, og jeg vil i hvert fald tage en snak med min kontaktperson i dag, for nej. jeg skal ikke ud over kanten. Hun er rigtig god, og hun har kendt mig siden ca. 2014 eller 2015. Hun plejer at være god til at spotte ting og sager.

   Jeg er enig: søvnen er vigtig både for krop og sjæl.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.