,

Effektivt

Effektivt

Egen læge er super effektiv

I onsdags var jeg hos min erhvervsrådgiver i Psykiatrifonden, og vi talte en del om nutiden men også om den fremtid, der lurer lige om hjørnet. Hun kaldte det for en form for livskrise, som det ville være fornuftigt at få en form for hjælp til i form af psykologbistand.

Efter hendes mening kunne en sådan krise udløse nye udsving til både den ene og den anden side og selvfølgelig hindre mig i at arbejde eller bare finde et arbejde. Og det går ikke.

Den fantastiske psykolog jeg havde i Psykiatrifonden er i mellemtiden blevet selvstændig. Jeg indvilgede i idéen om at prøve at finde frem til hende og høre, om hun vil have mig igen. Det vil hun gerne.

Parallelt hermed skulle jeg finde ud af, om der var nogen steder at få en økonomisk håndsrækning, da psykologbistand er temmelig dyrt. Jo mere jeg tænkte over det, jo mere nærliggende og rigtigt forekom det at være.

At finde frem til en håndsrækning

Jeg startede med mit forsikringsselskab, men jeg har kun en hjemforsikring, så der var ikke noget at hente. De henviste til fagforeningen.

Herefter skrev jeg til Djøf, der undersøgte sagen ret grundigt. Da de konstaterede, at der ingen muligheder var hos dem selv, gik de i gang med at kigge på fonde mv. Men der var ikke noget at gøre. Hun ringede og fortalte om alt det, hun havde kigget på. Det virkede meget seriøst og omhyggeligt.

Hun anbefalede egen læge, som skulle kunne give en henvisning.

Egen læge er effektiv

Fra jeg skrev nedenstående (som er mindre end de tilladte 750 karakterer 🙂 ) til min egen læge, til hun svarede, gik der vel omkring en halv time, før hun kom med det positive svar, at hun havde lagt henvisningen på psykologernes fælles server! Jeg er virkelig imponeret over, at den slags kan gøres så effektivt. Måske har det at gøre med, at jeg er “kendt” i det psykiatriske system?

Det var i onsdags, jeg talte med erhvervsrådgiveren og nu her 48 timer efter, sidder jeg med en henvisning, og flere gode mennesker har været i gang med at hjælpe og undersøge forskellige muligheder.

Imponerende! Endnu engang glædes jeg over, hvor effektivt “systemet” kan være. Det bedste er faktisk, at det bliver den psykolog, jeg kender, for jeg orker ikke at fortælle min livshistorie én gang til.

Her er mailen til lægen:

Kære Dorte

Min kontrakt hos Folkekirkens Nødhjælp udløber ved årsskiftet. Det betyder, at jeg skal finde et nyt fleksjob. Psykiatrifonden vurderer, at det er en livskrise, idet jeg finder hele min identitet i at arbejde. De anbefaler en psykolog. Jeg har kontaktet den psykolog, jeg har haft i Psykiatrifonden, og som kender mig gennem et helt år. Hun er meget dygtig og operationel.

Hun har et ydernummer og vil således kunne hjælpe mig, hvis du vil skrive en henvisning. Jeg kan godt betale det reducerede beløb, men jeg vil have svært ved den fulde timepris på 1.100 kr.

Psykiatrifonden vurderer tillige, at den situation, der opstår ved årsskiftet kan være med til at udløse nye udsving. Jeg har lige været indlagt 6½ uge.

Kan/vil du hjælpe?

Vh.
Hanne


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

16 Svar
 1. Anette Friis
  Anette Friis siger:

  Hej Hanne
  Sikke en flot blog du har. Som altid er du super effektiv og jeg glæder mig til et nyt samarbejde med dig.
  jeg kigger på henvisningen fra din læge og vi tales ved mandag om en tid.
  hilsen
  Anette

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Anette

   Velkommen tin blog og mange tak for din kommentar, der lige skulle godkendes, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Tak for de pæne ord!

   Jeg glæder mig virkelig også til vores kommende samarbejde.

   Hilsen
   Hanne

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jette Renane

   Din kommentar skulle lige godkendes først, idet det er første gang, du kommenterer med det brugernavn.

   Ja det er dejligt, når det fungerer; men det har faktisk gjort hele vejen igennem. Jeg kan faktisk kun sige, at det har det gjort hele vejen igennem.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja – du har fuldstændig ret. Engang imellem går mit liv ikke opad bakke men bare lige du. I de stunder glæder jeg mig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Hej igen – jeg er glad for at høre fra dig!

   Jeg tror, det hele er klaret nu, hvor pengene er på plads. Jeg skal bare betale de ca. 400 pr. time til hende, og det kan jeg godt klare. Vi har aftalt at tale sammen på mandag, hvor vi vel egl. bare skal aftale en tid. Jeg glæder mig til at se hende igen, for hun er virkelig dygtig, og jeg har utrolig stor tillid til hende.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Tak Lene.

   Det er lidt absurd med det der arbejdsliv. Jeg har lige mødt adskillige søde, dejlige, dygtige – men syge – mennesker, der helst ikke vil ud på arbejdsmarkedet, fordi de ikke kan se sig selv i det, og ikke kan forestille sig, hvordan de skal klare det. En ung kvinde befinder sig så let som ingenting til rette i et ressourceforløb og frygter den dag, det er slut. Man kan vist få ressourceforløbsydelsen i tre eller fem år.

   Min situation er helt omvendt: Jeg kan slet ikke forestille mig ikke at arbejde, men det skal man nærmest tigge og bede om. Et lille eksempel er, at man nærmest skal vride armen om på den kommunale fleksjobkonsulent for at få et møde i stand, inden det aktuelle job løber ud. Set fra mit synspunkt skal vi da i gang jo før jo bedre. Det er lykkedes at få et møde den 6. december.

 2. Mia Gerdrup
  Mia Gerdrup siger:

  tillykke med (endnu) en sejr!!! Dejligt at læse at du har medvind.
  Jeg forstår til fulde til glæde ved at skulle tilbage til din gamle psykolog, der kender dig.

  “fået min vilje” – jeg synes nu mere at der ser ud til at du belønnes for dit ihærdige arbejde for at holde fast i dig selv og komme tilbage til arbejdsmarkedet.

  Pøj-pøj med det hele.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Mange tak skal du have!

   Ja det bliver fantastisk at genoptage tråden med Anette Friis. Jeg har gået i masser af psykoterapi og deslige gennem årene, og har brugt mindst 100.000 kr. på det, men jeg har ikke tidligere mødt en, der var så dygtig som hende. Vi har talt fortid men så sandelig også masser af fremtid med drømme, ønsker og håb.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja – jeg synes, det er helt fantastisk.

   Samlet set synes jeg, at jeg langt henad vejen har fået min vilje gennem hele systemet.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.