,

Kage

Feriekage

Pigen oppe i kantinen/frokoststuen skal holde fem ugers ferie fra på fredag, så hun havde fået sin søster, der er konditor, til at lave en kæmpe kage til os. Den smagte utrolig godt bortset fra de sukrede pynteroser på kanten. Den var vældig sund med alle grøntsagerne ovenpå 🙂

End ikke Inger Støjberg kunne præsentere så fin en kage.

Excel

Dagen i Securitas har budt på en ret triviel opgave: “Lav en opgørelse over hvor mange leads hver vagt har sendt ind.” Basis var 67 e-mails, hvor der bare skulle laves copy paste af initialer, navn, stednummer og dato. Det, der gjorde den sjov, var, at bruge nogle af de funktioner, jeg har lært via mit medlemskab hos Proximo: TÆL.HVISSER er en genial funktion, som er dejligt logisk at bruge.  For fremtiden skal vi – og det er nok mest mig – bare taste stamdata, så klarer Excel resten næsten uberørt af menneskehånd.

Arrays

Jeg er gået lidt i stå med Excelkurset. Jeg er nået til Arrays, som blev lidt for langhåret en sen aften. Men nu skal det være: jeg skal i gang igen, for det er jo dybest set både sjovt og nyttigt. Jeg kan se nytten af at få Securitas til at mene, at jeg kan noget med regneark. Jo mere jeg kan få skrabet sammen, jo større en chancen for at kunne blive også efter september.

 

Kage

 

2 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Flot kage! Array betyder bare “tabel”, og hvis det er i VBA, er det en tabel i hukommelsen. Det fede ved arrays i VBA er, at de er lynhurtige at arbejde med, langt hurtigere end at operere på en faktisk tabel i et regneark som indebærer en masse læsning og skrivning med stort overhead.
  De kan også have flere dimensioner. Hvis 2, er det ganske som en flad tabel med rækker og kolonner. Hvis 3 er det som en terning, og hvis flere skal man til at bruge fantasien, men forestil dig et træ med stamme, grene, sidegrene, kviste og blade.
  At bruge arrays er en af mine kæpheste, fordi man lynhurtigt kan kopiere store datamængder til et array, lynhurtigt behandle dem og indsætte det færdige array som en tabel i regnearket i ét hug – ikke noget med at kopiere celle for celle.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Tak for forklaringen!

   Jeg har set et par af videoerne om arrays nu (kurset om disse er på otte timer), og jeg kan virkelig sagtens se det smarte i det. Jo mere jeg lærer om de avancerede funktioner i Excel, jo mere kan jeg se hvor meget tid, jeg har spildt i tiden fra 1992 til 2013. Du milde kineser. Til gengæld har jeg jo nu fornøjelsen af at lære en masse nye og højst nyttige ting. Og jeg synes jo, den slags er så sjovt. Han fortæller faktisk allerede i introen, at Arrays kan løse mange opgaver, som man ellers skulle bruge VBA til.

   Apropos VBA: Han tilbyder et kursus udelukkende i VBA til efteråret. Jeg har allerede tilmeldt mig, selvom det er lidt dyrt, og jeg glæder mig.

   I indeværende abonnement mangler jeg kun: arrays, makroer og VBA. Inspireret af dig ser jeg frem til alle tre dele. Jeg elsker den “skarpe kniv” Excel udgør.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.