Arrays

Arrays

Jeg har sat mig for, at nu skal jeg lære om arrays

Pyh ha; jeg synes, det er langhåret, at indlejre forskellige formler i hinanden, så de fx kommer til at se sådan fx ud: MAKS(HVIS(B:B=E7;HVIS(C:C<200000;C:C))) Jeg prøver at lære det ved at bruge funktionerne på mine egne ark, så det bliver virkelige situationer i stedte for kun Kaspers øvelsesfiler (Proximo). Ikke fordi der er noget galt med dem , men jeg har masser af ark, der kan forbedres.

Det, der driller, er især hvor semikolon og parenteser skal så, og om de overhovedet skal sættes. Men jeg finder vel ud af det, på et tidspunkt.

Et VBA-kursus hos Proximo

Det skal dog ikke underkendes, at det er sjovt at lære. Så sjovt at jeg stort set har tegnet mig for et VBA-kursus i efteråret. Der er et et enkelt lille VBA-kursus i den pakke ,jeg har nu, men det er slet ikke nok. Det er min fornemmelse, at man kan komme langt med VBA. Jeg er selvfølgelig klar over, at man lærer ved at øve, men det skal jeg nok tage mig sammen til. Især når det bliver virkeligt.

Indtil videre er jeg i hvert fald godt tilfreds. Og jeg morer mig. Det skal være sjovt at lære, især når man betaler for det!

6 Svar
 1. Niels-Henrik Sejerkilde
  Niels-Henrik Sejerkilde siger:

  Excel kan rigtigt mange ting og man lære hele tiden. Jeg er kun kommet til at lave formler og har kun lige set lidt på VBA.
  Jeg har desværre ikke tiden til at sættet mig ind i VBA, men jeg har så et forum, som jeg så spørger om hjælp i.

  Det var måske en god backup plan og have, hvis du nu kører fast i noget VBA.
  Du kan se mere her:
  https://forum.excel-regneark.dk/forums.html

  Held og lykke med dit VBA kursus

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Niels-Henrik

   Godt at høre fra dig.

   Jeg vil sige, at du skal gennem formlerne, før du begynder på VBA, for der er mange vigtige ting i VBA, der bare forudsættes kendte. Ja jeg kender godt Dansk regnearksforum. de er superdygtige. Selv har jeg jo levet af at “lave tal” i 23 år, så jeg har alt det basale på plads, men jeg har sørme lært, hvor mange timer, jeg har spildt, men pyt det lærer jeg så nu for mine egne fornøjelses ksyld, og det morer jeg mig med.

 2. Eric
  Eric siger:

  VBA er et meget stærkt værktøj til tilbagevendende opgaver, som er tunge og tidskrævende at løse manuelt. Som med alt andet er der en indlæringskurve, og man lærer – og husker – ved at bruge det. Start med det nemme, men nødvendige, såsom at adressere celler/områder i et regneark samt If-Then konstruktioner.
  Man kan bruge makrooptageren til at inspirere. Den laver ikke særlig god kode, men det virker, og så kan man bagefter more sig med at gøre den mere strømlinet.
  God fornøjelse!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg glæder mig meget til makroer og VBA i mit nuværende kursus men faktisk endnu mere til det udvidede kursus. Jeg kan jo se og høre på dig om alt det, det kan bruges til. Jeg har faktisk allerede lavet nogle små lette makroer, der primært handler om formatering. Fx irriterede det mig, at jeg gang på gang skulle ind i CTRL + 1 for at sætte tusindadskilere på, eller at jeg skulle beregne en hel masse celler til min tidsregistrering i Farum med efterfølgende formatering. Det fungerede ganske fint. Jeg har jo ikke selv skrevet makroerne (det er derfor, de virker 🙂 ) jeg har bare lavet “klik og peg”, men der er noget fascinerende over at trykke på to taster, og så klare Excel resten.

   Jeg vil bestemt fornøje mig.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.