E-bogslæser 3

Erfaringer med E-bogslæser

Nu har jeg haft min e-bogslæser, en Bebook Pure, i lidt over en uge og det er tid at gøre status. Jeg har læst “Marco Effekten” af Jussi Adler-Olsen på 451 sider i e-bogslæserens format. Lad det være sagt straks: Jeg er meget begejstret!

Det er nemt at lægge e-bogslæseren i rygsækken og transportere den hvorhen man end går. Den vejer 188 gram inkl. batteri plus selve coveret, som man er nødt til at have, da skærmen er meget følsom.

I den aktuelle kulde tager jeg bussen til arbejde, og jeg har e-bogslæseren med mig og når snildt at læse et par kapitler undervejs fra Hvidovre til Kongens Nytorv. Jeg ville ikke have medbragt en almindelig bog på ca. 400 sider. I brugsanvisningen står, at den virker ved 0 – 50 grader, så jeg var spændt på, om spadsereturen ned til bussen ville have afkølet den så meget, at den ikke ville virke. Men det har ikke været tilfældet; den starter fint op og loader den aktuelle læsning uden problemer.

Batterierne holder til ca. 8.000 bladringer eller 21 dage på standby. 8.000 sider er en enorm mængde af bøger. Det vil sige, at der hvor der er brug for batterier er primært, når man bladrer. I modsætning til iPad er der ikke tale om, at der hele tiden skal hentes sider med baggrundsbelysning; der bruges batteri, når der bladres ellers ikke. Jeg ser ingen problemer i at oplade batteriet hver 21. dag; og det er endda en periode, jeg kan udvide ved at at slukke for e-bogslæseren, hver gang jeg forlader den. Indtil videre har jeg opladet batterierne en gang og ikke længere. Displayet viser, at der er fuld strøm og jeg kan læse adskillige bøger uden at tænke på strømforbruget. Jeg tænker, at jeg vil kunne læse e-bøger i hele min sommerferie på en fuld opladning. Det er rart ikke at skulle tænke på strøm.

Jeg har fundet ud af navigationsknapperne og det hele er uhyre simpelt. Hver knap sin funktion, men det var ikke let at følge brugsanvisningen, fordi den var trykt med urimeligt små typer. Det er en anke, som jeg har skrevet til leverandøren om.

Samlet set: Jeg synes konceptet med e-bogslæsere er genialt. Det er let at anskaffe sig nye bøger; der er mange gratis bøger at hente eller at låne på eReolen. Vil man købe er Saxo.com et rigtig god sted at besøge. Man behøver nærmest ikke at bekymre sig om batterilevetid det er bare at læse derud ad. Hvis du er i tvivl om e-bogslæser er noget for dig, så tøv ikke, for det er det garanteret. Jeg besvarer gerne eventuelle spørgsmål fra tvivlere.

8 Svar
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Donald

  Min e-bogslæser bruger et Li-Ion 1500 mAh batteri, jfr.: http://www.booksnob.dk/bebook-pure.html. Det siger ikke rigtig mig noget, men det kan være, du bliver klogere af det.

  Jeg er meget tilfreds med at kunne tage e-bogslæseren med mig overalt. Den ligger nu fast i min taske.

 2. Pollyanna
  Pollyanna siger:

  Jeg er godt nok i tvivl om jeg skal købe en ebogslæser. Jeg fik en iPad i fødselsdagsgave og den burde jo kunne bruges, jeg synes dog bare den er lidt uhandy at læse med i sengen feks. Jeg er også lidt opmærksom på at det måske overbelaster øjnene at læse på iPad. På den anden side kan jeg rigtig godt lide at have en bogi hånden, når jeg læser, så jeg ved ikke om jeg ville udnytte en ebogslæser så meget at det vil kunne retfærdiggøre investeringen. Så jeg er i syv sind…
  PS – jeg har nu fundet ud af at tillade kommentarer på mine sider 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Polyanna

   Jeg har ikke en iPad, så jeg kan ikke sammenligne. Umiddelbart vil jeg dog tro, at hvis man har en iPad, er der ikke grund til at købe en e-bogslæser, man kan også ende med alt for meget elektronisk udstyr.

   Nu nævner du selv det med at den er handy, og det er rigtigt. E-bogslæseren er meget handy i sengen, i bussen i rygsækken, ja alle vegne – jeg slæber den i hvert tilfælde med mig overalt.

   Godt så kigger jeg på dine 100 igen en af dagene 🙂

 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Inge

  Den er bare rigtig god, men jeg kan godt se, at man ikke har behov for den, når man har en iPad, det skulle da lige være for at slippe for at lade op hele tiden. Bruger iPaden ikke en del strøm?

 4. Inge
  Inge siger:

  Den lyder altså god din nye reader.. Jeg holder mig nu til iPaden indtil videre, den dækker flere områder end blot at kunne læse digitaliserede bøger.

 5. Ellen
  Ellen siger:

  Du har stort set fået mig helt overbevist om, at jeg ønsker mig en e-bogslæser til min fødelsdag 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.