,

Hos ‘anden aktør’

Jeg har i dag været hos ‘anden aktør’

‘Anden aktør’ varetager Jobcenterets opgaver for visse arbejdsløse. Jeg er tildelt Ramsdal. Jeg gætter på, at jeg er henvist dertil, fordi jeg er akademiker. Det var anden gang jeg var der, og jeg fik lidt mere ud af det end sidst, men ikke meget. Jeg gik ret hårdt til hende, og spurgte direkte, hvad hun kunne gøre for mig. For første gang synes jeg, det var en sludder for en sladder.

Vi snakkede løntilskudsjob til mig, for der må snart ske noget, og jeg ved at indse, at jeg næppe kommer i job ad de sædvanlige kanaler. Jeg er berettiget til et offentligt løntilskudsjob, og det går ud på, at man ikke koster virksomheden noget, for man får fortsat sine dagpenge fra A-kassen. Det kan være en vej til at foden indenfor i en virksomhed, og så kan man jo håbe på, at man kan gøre sig så uundværlig på de seks måneder, at de vil fastansætte en. Om end ikke andet så vil det pynte på CVet, at der står en arbejdsgiver også i 2012. Hun sagde, at hun vil rekvirere et løntilskudsjob til mig. Fint nok – og tænk at jobs bare er noget man ‘rekvirerer’.

Jeg har også selv søgt et job med løntilskud hos SKAT København, hvor de starter et projekt op om inddrivelsessager. Som jeg forstod stillingsopslaget, har de en sagspukkel liggende, som de ikke kan komme igennem ved egen hjælp; så derfor vil de nu ansætte seks jurister til at arbejde puklen ned. Det kunne være spændende at være med til. Det er godt nok lidt mærkeligt for mig at søge job som jurist; det har jeg ikke gjort i 20 år, og jeg betragter selv min uddannelse som forældet. Men de skriver at de vil stå for den fornødne oplæring.

Et job med løntilskud er i og for sig ren ‘interessetid’, man har ikke noget økonomisk ud af det, og man bruger stadig af de 104 uger, man har ret til dagpenge. Men jeg vil alligevel gerne, for det kan måske være vejen til et nyt fast job, som jeg inderligt ønsker mig.

14 Svar
 1. Ellen
  Ellen siger:

  Det vil være rigtig godt at få en fod inden for, tror jeg også.
  Det er altid nemmere at finde jobs, når man er i arbejde, selv om det er lidt uretfærdigt.
  Alene det at have noget at stå op til, må gøre en stor forskel.
  Jeg krydser og krydser … pøj-pøj til dig 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Det glæder mig at du kan følge min tankegang med at få en fod inden for (nu kan jeg se at det skal i to ord – jeg er så dårlig til de der ord). Det vil alt andet lige være lettere at søge et job, hvis man allerede har et, og du har ret i, at det er uretfærdigt, men sådan er det åbenbart bare. Du har også ret i, at det er vigtigt at have noget at stå op til. Jeg er allerede kommet lidt ind i den rummel, der hedder “det kan jeg gøre i morgen”, med det resultat, at det så slet ikke bliver gjort.

   Tak fordi du krydser…

 2. Gert Larsen
  Gert Larsen siger:

  Kære Hanne

  Her kan jeg ikke være væk en uge i Istanbul uden du pludselig sprøjter indlæg ud i æteren. Af hjertet: Velkommen tilbage!

  Prisværdigt at du er så aktiv, og ikke er bange for at søge alle slags job. Jeg kommer til at tænke på det lidt gammeldags: “Det er ingen skam at være arbejdsløs, men det er en skam ikke at gøre noget ved det.” Man må sige du til fulde gør dit yderste.

  Men ligefrem job i Netto (al ære og respekt for det arbejde) er måske at stramme den. Markedet er sindsygt svært i øjeblikket, det er skræmmende for samfundet som helhed, og i særdeleshed for de, der som dig, er ramt. Man kan hurtigt komme til at føle sig som uduelig og ubruglig, uden det nødvendigvis på nogen måde er sandt. Det er det som bekendt ikke i dit tilfælde.

  Så inden du slår dig ned som skopudser på Hvidovre Torv (lyder helt hyggeligt i grunden, her i det gode vejr) så husk, at markedet er svært, og det kræver tid og tålmodigehed. Du må for alt i verden ikke miste al selvtillid – det kan en arbejdsgiver se og føle med det samme.

  Jeg ønsker dig det bedste…

  Gert.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Gert

   Tak for din kommentar.
   Velkommen hjem; jeg vidste slet ikke, at I skulle til Istanbul.

   Det kan godt være at det med Netto mest af alt er en panikhandling, fordi der nu bare skal ske et eller andet. Min selvtillid er dalende, og på en eller anden måde skal jeg ud på arbejdsmarkedet igen, inden jeg kommer til at føle mig helt færdig med fyrre. Jeg har søgt i fire Nettobutikker og har fået afslag fra den ene ret hurtigt. Jeg tænker, at det er forståeligt nok – de forstår formentlig ikke engang mit CV, og de frygter sikkert at jeg hurtigt holder op igen, og det har de jo ret i. Ulempen ved et job i Netto er også, at timelønnen er så lav, at jeg risikerer at komme på den lave dagpengesats, fordi man ikke på en tre måneders periode ikke tjener de krævede 62.000 kr. Der er mange indviklede regler for os arbejdsløse 🙂

 3. Pia
  Pia siger:

  Reelt har du vel heller ikke noget valg, hvis pengekassen ikke skal smækkes i! De kringlede systemer, har jeg ikke så meget tilovers for. Men det er da heldigvis både set og hørt, at det har givet fast job senere. Jeg ønsker det bedste for dig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Jo det er et reelt valg med et løntilskudsjob. Der er ingen økonomi knyttet til det, og det forlænger ikke dagpengeperioden, som under alle omstændigheder er 104 uger = 2 år uanset om man kommer i et løntilskudsjob eller ej. Jeg håber på et sådant job simpelthen for at være i arbejde og for at have noget at skrive på CVet for 2012.

 4. Eric
  Eric siger:

  Det er ikke nemt at finde på andre opmuntrende ord, end at du som akademiker er lidt bedre stillet end de mange andre i samme situation. Nogle (typisk mindre) virksomheder har fx haft stor nytte af at tage en akademiker ind i en jobfunktion, som uddannelsen egentlig slet ikke er rettet mod. Akademikeren kan ofte pga. sin træning skabe orden og overblik i det, der var kaos.

  Der er ikke andet at gøre, end det du gør: klø på og håbe det bedste.
  Det gør jeg i hvert fald – altså håber det bedste 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Tak for din kommentar! Jeg prøver at tænke alternativt, og prøver at finde SMV’er, der kunne bruge en akademiker, for at få kontakt med de 80 pct. af stillingerne, der aldrig bliver slået op. Jeg ved bare ikke, hvordan jeg skal finde virksomhederne.

   Mit forløb hos min coach er ved at være slut – der er tre gange tilbage – og jeg spørger mig selv, om jeg har fået noget ud af det? Jeg har lært en ny måde at stille ansøgningerne op på, men det er egentlig også det hele. Jeg er glad for at jeg ikke selv har hostet op med de 40.000 kr.

   Jeg lover at klø på!

 5. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Jeg tænker, det kan da godt være din uddannelse virker forældet, men husk at du vel har brugt den dagligt. Man udvikler sig jo også selvom man ikke er på efteruddannelse.

  Jeg håber for dig at du kan få noget hurtigt!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kong Mor

   Jeg er oprindeligt uddannet jurist, men har kun brugt uddannelsen som sådan i 1 1/2 år, og har herefter arbejdet som økonom i staten, så selve min uddannelse er forældet. Men selvfølgelig kan ingen tage fra mig, at jeg er akademiker og på den baggrund har nogle færdigheder, der sagtens kan sælges til en arbejdsgiver – hvis bare jeg kan finde en 🙂

 6. overleveren
  overleveren siger:

  Jeg håber at du pkt 1 finder et sådant job, uanset aflønningsformen, pkt 2 at det er meningsfyldt for dig og pkt 3 at det ikke bare er hos en virksomhed offentlig eller privat der bare ser det som gratis arbejdskraft der kan bortbyttes når tiden er gået. Men du har ret, det kan være en måde at komme indenfor. Om ikke andet så udvider det jo erfaringsbasen en del, og man får sig selv prøvet af med en egentlig hverdag igen, og det er måske endda endnu mere værd.

  Men glem ikke at søge andre jobs også.. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Tak for dit indlæg! Jeg håber på et job med løntilskud for at få foden indenfor igen, og så er det næsten lige meget hvilken type job det er. Jeg er parat til hvad som helst. Jeg har tænkt på det med at være gratis arbejdskraft, og det har jeg det egentlig helt fint med. Hvis jeg fx får foden indenfor hos SKAT er der jo pludselig også mulighed for at søge på deres interne opslag. Jeg trænger til at få en almindelig hverdag igen kan jeg godt mærke.

   Der er ingen tvivl om, at jeg også søger de ordinære jobs, men reelt tror jeg mine chancer er ringe.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.