,

Til jobsamtale

Jubiii

Jeg er blevet ringet op af SKAT København om, at jeg skal til jobsamtale på den løntilskudsstilling, jeg har søgt hos dem. Det er på onsdag kl. 13:45, så vær søde at krydse fingre for mig. Jeg har pastet selve ansøgningen ind nederst i denne post.

Jeg håber selvfølgelig, at jeg får stillingen, for det vil se pokkers godt ud på CVet for 2012. Jeg tror nok, at det er sådan, at man stadig skal sende de obligatoriske to ansøgninger pr. uge, for formelt er man jo stadig ledig, men det gør heller ikke noget. I det hele taget har jeg det sådan med hele A-kassesystemet og ‘anden aktør’ og Jobcenteret at jeg tager i mod det hele med kyshånd, og jeg udsender signaler om, at jeg vil gøre hvad som helst for at få et job. Mange ledige opfatter det hele som et kontrolhelvede, hvad det dybest set også er, men jeg har bare valgt den tilgang at prøve at få det bedste ud af det. Hvis der er nogen, der kan hjælpe mig med at få et job, er jeg bare glad.

Der hvor kontrolhelvedet er mest synligt er hos jobcenteret, hvor man en gang pr. uge skal gå ind på en hjemmeside og klikke på en knap for at dokumentere, at man stadig er ledig. Og det er så smart lavet, at man ikke kan trykke på knappen fra en udenlandsk IP-adresse. På mig virker det fuldkommen vanvittigt. Glemmer man at trykke på knappen, mister man sin dagpengeret. Man kan dog i systemet angive, at man gerne vil have en reminder på SMS og/eller e-mail. Jeg har tillige lagt det ind i min kalender, så jeg alt i alt bliver mindet om det tre gange, og indtil videre har jeg også kun glemt det én gang.

Ansøgningen til SKAT kommer her:

Løntilskudsjob i inddrivelsen – hos SKAT København
Det er med stor glæde og interesse, jeg sætter mig til at skrive denne ansøgning, da jobbet ser utrolig spændende og udviklende ud. Jeg vil gerne være med til at løfte porteføljen af inddrivelsessager hos SKAT København.

Jeg har været ledig siden den 1. januar 2012 og brænder virkelig for snarest at komme i arbejde. Oprindeligt er jeg uddannet cand. jur., men har i mange år beskæftiget mig med resultat- og økonomistyring i staten. Det vil sige, at jeg er vant til at arbejde med både tal og jura. Jeg har let ved at sætte mig ind i nye arbejdsopgaver og ser jobbet som en god udfordring og en god vej til en fast stilling – også selv om det ikke kan blive hos SKAT.

Jeg har stor erfaring som projektmedarbejder og projektleder, idet jeg har stået for en række større statslige udviklingsprojekter. Jeg ser projektarbejdsformen som den ideelle vej til at skabe nye arbejdsgange og vil gerne bidrage med energi og nytænkning til at udvikle og optimere arbejdsgangene i SKAT København.

Personlig profil
Som menneske er jeg analytisk og kvalitetsbevidst inden for de givne økonomiske rammer – og så har jeg begge ben på jorden. Jeg har det godt i store organisationer med tværfagligt samarbejde og lægger vægt på opgaver med et udviklingsperspektiv (både menneskeligt og teknisk). Jeg er god til at få tingene til at glide; samtidig har jeg gennemslagskraft og står fast, når det er nødvendigt.

For en gennemgang af blandt andet uddannelsesretning, kompetenceudvikling og tidligere stillinger – og deres indhold – tillader jeg mig at henvise til det vedlagte curriculum vitae.

Jeg håber denne korte ansøgning har vakt jeres interesse og jeg ser frem til at uddybe ansøgningen ved en personlig samtale.

Venlig hilsen
Stegemüller

15 Svar
 1. Ellen
  Ellen siger:

  Aj, hvor jeg håber for dig, at de modtager dig som den gode arbejdskraft, du er – og at det giver det fornødne til at få et fast arbejde.
  Det er en smaddergod ansøgning – kan godt forstå, at de har reageret positivt på den.
  Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Tak for det! Ja håbet er jo for det første at få dette job og for det andet at det kan lede til en fast stilling et eller andet andet sted. SKAT skrev nemlig i deres stillingsopslag, at de havde ansættelsesstop, så derfor er der ingen mulighed hos dem. Jeg håber, at arbejdsgiverne kender nok til løntilskudsordningen til at vide, at hvis man har et sådant, så er det fordi, man gerne vil arbejde, for økonomisk har man intet ud af det; man får fortsat bare dagpenge (og vist nok også pension).

 2. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Tak skal du have. Jeg håber sådan på, at det går godt, for jeg trænger til noget at rive i. Det passer simpelthen ikke til mig at gå hjemme.

 3. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Ihhh hvor skønt at du skal til samtale!
  Det er også en god ansøgning du har skrevet og jeg er sikker på at du er kvalificeret til jobbet!
  Holder vejret og krydser fingre!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kong Mor

   Ja det er rigtig dejligt bare at skulle til samtale, for det er efterhånden et stykke tid sidst. Tak fordi du kan lide ansøgningen. Jeg tror også jeg vil være kvalificeret, og i øvrigt skrev de i opslaget, at der ville finde den fornødne oplæring sted. Jeg har et rimelig godt hoved og regner med, at jeg kan lære det, der skal læres.

 4. Inge
  Inge siger:

  Det er en rigtig god ansøgning, kort og skarpt skåret. Jeg har læst mange ansøgninger i min tid som leder, og sorteret mange fra fordi de er for lange, for vævende og for ens.. 🙂 Du fortæller hvad du kan bidrage med i forhold til opgaverne, og det er helt sikkert den vej man skal gå.

  Jeg håber du får jobbet, og skal også nok krydse fingre og tæer.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Tak skal du have. Jeg var selv i tvivl, da jeg sendte ansøgningen, om den mon var blevet for kort, men den må have været passende ellers var jeg nok ikke blevet kaldt til samtale.

   Tak fordi du vil krydse… 🙂

 5. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne

  Det er super flot ud i mine øjne og ører. Du kan tro, jeg skal krydse fingre for dig.

  Mange hilsner
  Kirsten

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Kirsten

   Tak skal du have. Ansøgningen må jo have ramt plet ellers havde de næppe kaldt mig til samtale; jeg vil gøre mit bedste for at få jobbet.

 6. Susanne B. Fuglsang
  Susanne B. Fuglsang siger:

  Sådanner, Hanne … 🙂

  Jeg krydser alt for dig på onsdag og håber du får jobbet.

  Mange hilsner Susanne.

 7. overleveren
  overleveren siger:

  Jeg krydser fingre og tæer for at du får noget rigtigt godt ud af den samtale, og at du faktisk bliver valgt, så du kan komme igang igen. Det er jo ikke til at holde ud at gå derhjemme og trykke på job-centrets virtuelle “jeg er her endnu” knap. Kender det kun alt for godt.

  Spærring af udenlandsk ip er for dumt – for det kan omgås så let.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Tak for at du krydser både fingre og tæer, for jeg trænger til at komme i gang igen. Jeg vil gøre mit yderste for at blive valgt til og ikke fra; jeg er simpelthen så sulten efter at få et job, så du ikke drømmer om det. Det er egentlig ikke, fordi tiden herhjemme falder mig lang, faktisk så ved jeg ikke, hvor tiden bliver af. Men jeg vil jo gerne lave noget meningsfyldt! Jeg ikke hvordan arbejdsgivere ser på løntilskudsjob, men jeg håber de ser det som et resultat af virketrang, da man jo ikke har noget økonomisk ud af det.

   Hvordan omgår man det med den udenlandske IP-adresse? Jeg vil nemlig gerne rejse ned og besøge mine tyske venner; jeg har tænkt på om jeg kan bruge min iPhone, der jo er tilkoblet et dansk selskab.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.