,

Gamle billeder 3

Leif sendte også et billede

Det er af hans oldefar Sepstrup. Leif vil jeg gerne hjælpe, for han har affotograferet adskillige nyere kirkebøger og givet mig en kopi; herudover var han den første, der fotograferede en hel kirkegård, nemlig Thyregod Kirkegård, der kom til at danne model for mange hundrede kirkegårde i DKI-Modellen efter hjælp fra Per Agerbæk. Vi er simpelthen en gruppe af venner der hjælper hinanden med det vi nu en gang er bedst til. Og på den måde skaber vi sammen de bedste resultater, som ingen af os kunne have skabt alene.

Udfordringen ved dette billede var at blive ved med at bruge reparationspenselværktøjet tilstrækkeligt mange gange. Ridserne var ikke dybe, men der var rigtig mange pletter. Jeg fandt ud af, at for at få et godt resultat skulle man adskillige gange have billedet op i både 200 og 400% størrelse for at få alle pletterne rigtigt væk.

Her ser du det originale billede:

Leifs originale billede

Og her kommer det restaurerede billede:

Det restaurerede billede

Leif kender historien bag manden på billedet, da det er hans oldefar:

“I 1844 har Niels Pedersen Sepstrup bopæl i Vestergård, Gjellerup by. (Krøjgårdsvej 11) Denne ejendom overtager han senere
efter faderen. I september 1876 køber han parcel 11 b, Hammerum af Jacob Kjærsgård, handlen tinglyses i 1879. Om der er
bygget hus på grunden ved overtagelsen vides ikke, huset har i dag adr. Elmegade 14: Den bliver senere overtaget af den
yngste datter Karen. Huset har været ejet af 2 generationer i perioden 1879 – 1975.

Niels Sepstrup kan være Niels Vestergård som er omtalt af Evald Tang Kristensen der var lærer og degn i Gjellerup. “Niels
var god til at fortælle gamle sagn og kunne huske enkelte stumper af gamle viser, men kunne ikke gengive dem i deres
helhed, da han manglede sangevnen”.

Niels Sepstrup var dygtig med sine hænder og levede af at lave ruser og garn til åfiskeri. I hans lille værksted blev der lave
bistader og mange andre småting i træ. Fra hans hånd har jeg en skruetviskruetvinger i træ og en strømpebåndvæv også kaldetvævespjæld.

Han var ivrig jæger og stod bag flereræve jagter i Gjellerup og omegn.”

2 Svar
 1. Leif Sepstrup
  Leif Sepstrup siger:

  Tusind tak Hanne.
  Nu er det ligeså flot som da det hang over bedstefars Peder Sepstrups divan. Det gav anledning til mange samtaler i barndomsårene.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Velbekomme kære Leif. Det er mig en glæde at få lov til at rode med de gamle billeder. Hvis du har flere gamle billeder, er du naturligvis velkommen til at at sende dem.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.