Gamle billeder 2 – hjælp tilbydes

Jeg fik et billede tilsendt

Kirsten læste min post om de gamle billeder og sendte mig et billede til reparation, og det viste sig at være en udfordring. Det var slidt helt indtil papiret visse steder, eller rettere, det så ud som om det havde siddet i et album hvor siderne var klistret sammen, og hvor siderne så efterfølgende var skilt lidt brutalt ad.

Det originale billede så sådan ud; desværre kan man ikke i denne lille størrelse se skaderne rigtigt:

Kirstens originale billede

Skaderne findes i særlig grad på de to siddende personer, hvor der slet ikke er nogen farve tilbage, kun det hvide papir. Herudover er der en del mindre skrammer på den stående dame (nr. 2 fra højre), hendes kjole er ‘nusset’ af tidens fylde.

Billedet var virkelig en udfordring og jeg er ikke selv helt tilfreds med resultatet, som du ser herunder, men Kirsten var glad, og det er jo det vigtigste. Det der irriterer mig er, at man stadig kan se en hvid plet på stoleryggen, men der var virkelig ingen pixels at gøre godt med, netop fordi det var slidt helt ind til papiret.

Det færdige billede

Mit tilbud om hjælp til at restaurere gamle billeder gælder stadigvæk, for jeg hygger mig sådan med processen.

Herudover tænker jeg at det er helt i Open Source-ånden at dem, der kan et eller andet tilbyder sig på nettet. Tænk på hvor ofte du bare downloader et program helt gratis; der har reelt siddet nogle mennesker og brugt måske 1.000 timer på projektet, som de herefter tilbyder helt gratis. Det er lidt det samme, som vi gør med kirkegårdene på nettet. Vi fotograferer hele kirkegårde, taster navne og datoer ind i en database og tilbyder at man kan gå en virtuel tur på kirkegården og downloade de billeder, man har interesse i.

Internettet er og bliver fantastisk!

2 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Jeg kan skrive under på, at det er et pillearbejde at restaurere fotos. Det er generøst, at du tilbyder din hjælp!

  Men det der med at der ikke var nogen pixels at gøre godt med, forstår jeg ikke helt – man kan vel med farvevælgeren (pipetten) kopiere “stolepixels” fra naboområdet og nænsomt indsætte dem, hvor papiret er blotlagt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Du har da fuldstændig ret, den funktion med pipetten havde jeg da overset. Jeg må have fat i billedet igen.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.