,

Picture Collage Maker

Oprydning

Jeg havde sat mig for at rydde ud i mine programmer, for der lå efterhånden så mange, som jeg ikke engang vidste, hvad var til, og som ikke var omfattet af listen. Det blev en grundig oprydning, og jeg havde god gavn af Revo Uninstaller (program der fjerner programrester efter sletning).

Jeg fandt et program, der bestemt ikke skulle slettes: PictureCollageMaker. Jeg har faktisk aldrig rigtig brugt det, men nu skulle det have en chance. Det er ret sjovt og nemt at komme i gang med. Det meste består af “træk og slip”, resize og align. Der vises hele tiden cyanfarvede hjælpelinjer, så man kan se, om man placerer billedet nogenlunde fornuftigt i forhold til de andre billeder, der allerede er placeret.

Der er mulighed for at tage udgangspunkt i forskellige skabeloner, men jeg synes, de er enten tudegrimme eller overbroderede med alskens dikkedarer. Der er også mulighed for at sætte x firkanter op, og så fylde dem ud med billeder. Kunsten er så bare at finde nogle, der passer i størrelsen. Det lykkedes ikke umiddelbart for mig.

Jeg morede mig længe med at udvælge billeder til collagen herunder, for farvetonerne skulle nogenlunde passe sammen. Det kom de så ikke helt til, da der sneg sig nogle kære s/h-billeder ind også.

Jeg har fuldstændig styr på alle de mennesker, der er på billederne, for de er alle fra min slægt. Den lille fyr i barnevognen er min far, og det er også ham øverst oppe i højre hjørne. Kvinden med barnet er min mormor og det er også hende oppe over barnevognen. Selvfølgelig skulle både min far og min mormor repræsenteres her, for det er mennesker jeg har holdt meget af (elsket er vist et bedre ord), og som jeg i min barndom har brugt meget tid sammen med. Min mormor var fra virkelig små kår og havde vist heller ikke selv for meget at gi’ af, men hun havde en fantastisk hjertevarme. Hun spillede tålmodig rommy med mig aften efter aften… Min far har jeg fortalt om før, så ham lader vi ligge bortset fra collagen herunder, hvor det er ham på alle billederne:

5 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Man kan få rigtig meget tid til at gå, både med oprydning og med at lege. Der er da muligt, at det kan laves bedre med lidt mere øvelse, men man kan da se hvad og hvem der er på billederne, så helt tosset er det da ikke.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Det er nemlig lige præcis leg med de gamle billeder og collagerne! Efterhånden har jeg en del erfaring med collager, og synes jeg kan se, hvad der virker godt og mindre godt.

   Tak for dine pæne ord!

   • Stegemüller
    Stegemüller siger:

    @ Eric

    Det er nemlig præcis sådan det er/ser ud. Jeg har meget stor tiltro til dem allerede her efter første møde. Begge dem jeg har talt med er erfarne kvinder, der ved, hvad de taler om, og det giver en god tryg fornemmelse hos mig!

 2. Donald
  Donald siger:

  Åh hvor er det godt! Jeg kan godt lide billed-serien af din far. Han er en rar fyr, får man indtryk af.
  Jeg kunne godt forestille mig billedtoning og størrelse kunne bruges som del af et samlet udtryk. Du har fundet en balance, hvor billedernes tone og størrelse ikke distraherer! Flot! 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Det glæder mig meget, du kan lide det, for det er rigtig sjovt at lave disse collager, som jeg efterhånden har noget erfaring med. De forskellige programmer har hver deres pros and cons.

   Min far var en fantastisk far og garanteret en rar fyr!

Der er lukket for kommentarer.