, , ,

Farvel Sucuri firewall!

Først om billedet

Frikorps Danmark

Fritz Felix Stegemüller meldte sig til Frikorps Danmark og kæmpede på tysk side ved den russiske front under 2. verdenskrig. Det store billede forestiller Fritz i sin SS-uniform. Han fik en tatovering på den ene overarm, og tatoveringen blev der livet igennem. Derfor så man aldrig hans overarme. Hans børnebørn har aldrig hørt Fritz selv tale om tiden under krigen.

Fritz blev dømt for landsskadelig virksomhed efter krigen.

Det er et grundlæggende princip, at strafbare handlinger, der retsforfølges, skal have været strafbare på gerningstidspunktet. Man skal vide, man begår noget strafbart, men under krigen (og måske især efter krigen) var virkeligheden en anden.

Den danske regering sendte på et tidspunkt minister Mohr til Grafenwöhr for at tale de danske i Tyskland til rette. Der var uro blandt dem, fordi Frikorpset blev ophævet. Af en eller anden grund ønskede tyskerne ikke længere de rene nationale korps, men hellere enheder blandet med tyskere. Man oprettede et SS-regiment Danmark bestående af tre bataljoner. Regimentet blev tildelt rigstyskere, folketyskere fra Rumænien og danskere fra andre SS-enheder. Mange danskere ville hjem, fordi de mente, at forudsætningerne for deres hvervning nu var bortfaldet; herunder at ledelsen nu pludselig bestod af tyske befalingsmænd.

Mohr fortalte danskerne, at de gjorde Danmark en tjeneste ved at blive og kæmpe videre, for på den måde ville Danmark undgå, at der blev tvangsudskrevet arbejdskraft til Tyskland! En utrolig historie – men ikke desto mindre sand.

Min mor mente, at familien – fordi Fritz “gik over til fjenden” – slog hånden af ham. Det har jeg imidlertid ikke kunnet få bekræftet. I følge hans bror Roberts datter kommer han i en form for interneringslejr. På det tidspunkt bliver han klemt mellem pufferne på to togvogne i Tyskland. Denne ulykke ødelægger hans underliv/hofteparti og ved hjemkomsten til Danmark, er han afkræftet. Han restituerer sig i hjemmet hos Robert og dennes hustru Clara. Roberts datter husker blot, at det var så hyggeligt, at “onkel Fritz” atter var hjemme og forstod ikke rigtig, hvad der var sket ham.

Efter krigen var han bl.a. beskæftiget på en krøluldsfabrik i Skodsborg.

Farvel Sucuri firewall!

Jeg har opsagt abonnementet på firewallen hos Sucuri med øjeblikkelig virkning og vupti er alle de underlige problemer væk. Synes du, svartiden er bedre nu?

Sucuri har en meget fin support, men det var frygtelig irriterende, at der hele tiden opstod problemer, hverken min host cHosting eller jeg kunne løse, fordi trafikken gik gennem Sucuri. Jeg er ikke tekniker og ved intet om at kode, og det interesserer mig heller ikke at lære det. Jeg har prøvet nogle gange, men det har været resultatløst. Jeg vil langt hellere skabe indhold. Deres firewall kan mange dejlige ting, men prisen, for at få dem, er alt for høj.

Der opstod flere og flere underlige problemer. På et tidspunkt havde jeg fire supportsager hos Sucuri, og det virkede som om, de heller ikke selv kunne gennemskue problemerne.

  • Da jeg også knyttede TNG-siden op på firewallen, kunne man ikke altid tilgå siden, og kunne man tilgå den, kunne man ikke skifte sprog.
  • I WordPress blev der meldt om problemer med Loopback (aner ikke hvad det er) og “REST API request failed due to an error” (aner heller ikke, hvad det er).
  • Planlagte jobs fungerede ikke. Det betød fx, at den natlige backup af hjemmesiden ikke fungerede, og det kan jeg selvfølgelig ikke leve med. Så snart firewallen var taget ned, og trafikken derfor igen går gennem cHosting, kører de planlagte jobs atter som smurt.

Du må have en god weekend!

6 Svar
  1. Eric
    Eric siger:

    Interessant historie om Fritz. Historiens dom er som regel hård og (i sagens natur) altid bagklog.
    Jeg synes, at din tålmodighed med Securi strakte sig meget langt. I stedet kan du overveje det (gratis) plugin, Bulletproof Security, der virker på htaccess-nivau. At dømme efter de logfiler, jeg får sendt med mellemrum, er det særdeles effektivt mht. sikkerheden.

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Eric

      Tusind tak fordi du orker at sætte kommentaren ind igen, efter vi har bøvlet længe med et lille punktum 🙂

      Jeg synes også selv, historien om Fritz er interessant. Derfor skulle I have den. Jeg forstår simpelthen ikke, at et samfund, der kalder sig et retssamfund, kan finde på at gøre straffri handlinger strafbare på et senere tidspunkt. Det er helt uhørt, men det siger en masse om, hvordan tiden under (og måske især efter) krigen var.

      Ja jeg var nok for længe om at droppe Sucuri. Jeg vil henføre det til min manglende viden om A-records, DNS og al den slags, der ikke interesserer mig en døjt. Jeg indså ganske enkelt ikke (og det gjorde de vist heller ikke selv), at det var Sucuris firewall, der var skyld i alle de sære problemer.

      Jeg har kigget lidt på “Bulletproof Security”, der ser spændende ud. Tak for tippet.

      God søndag!

  2. Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Der er ingen tvivl om, at de mange, er meldte sig ind i frikorps Danmark, dels var udsat for kraftig propaganda fra flere sider, dels kom til at betale en frygtelig pris for deltagelsen siden hen. Det er jo desværre altid så nemt at være klog i bagklogskabens lys.

    Og så skal jeg da ellers love for, at der kom fut i fejemøget, da du fik den firewall vist på porten! Nu håber jeg så bare ikke, den indeholdt noget sikkerhed, du absolut havde brug for. Mon ikke din egen udmærkede webhost selv har en firewall, der giver den fornødne beskyttelse? Det håber jeg.

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Henny

      Først: Kunne du uden videre kommentere? Eric blev nemlig afvist med en 403-side (forbudt). Jeg har prøvet at ændre nogle ting, men er i tvivl om, hvorvidt jeg har gjort det rigtigt.

      Ja danskerne i Frikorpset betalte en forfærdelig pris for at have fulgt regeringens opfordringer til at bekæmpe bolsjevismen. Jeg har aldrig truffet Fritz (han var min farfars bror), men jeg tror da, han var et helt okay menneske.

      Hvor er jeg glad for din melding om, at der kom fut i fejemøget. Mange tak. Jeg har nemlig ikke anet, hvad søren jeg havde foretaget mig, der skulle forringe hastigheden så meget. Jo jeg har talt lidt med cHosting om, hvilken sikkerhed de tilbyder. Deres udmelding er, at man kan være sikker hos dem. Nu vil jeg granske lidt, hvilke muligheder der findes i cPanel for spærring af IP-adresser mv.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.