,

Der er uorden i de gamle billeder

Der er uorden i de gamle billeder

Et enormt oprydningsprojekt er sat i gang

Det startede med, at jeg ville gøre en ende på de omkring 600 ubrugte mediefiler i The Next Generation of Genealogy Sitebuilder (TNG). Altså knytte billedfilerne til personerne, så hjemmesiden bliver mere spændende at se på og søge på.

Men, men, men… Det gik op for mig, at det var det forkerte sted at starte. Det rigtige er selvfølgelig at knytte personer og billeder sammen i stamdata-programmet Legacy (et slægtsforskningsprogram), hvorfra billedet med min morfars data stammer, og herefter lave en eksport af data og billeder fra Legacy og så en import ind i TNG. Det er den rette vej, når der skal være orden i tingene, så jeg ikke fortsat skal vedligeholde data to steder, som jeg ellers var kommet ind på, hvilket er en uskik og dømt til på et eller andet tidspunkt at gå galt.

1.061 billeder at ensarte

I Legacy har jeg 1.061 billeder, og de har da på et eller andet tidspunkt været knyttet til personerne, men det er de pludselig ikke mere. Hvordan den tilknytning kan være glippet, ved jeg ikke. Der er kun den hårde vej… et ad gangen, søge billedet frem og knytte til personen. Der er adskillige dubletter, så det er fint at få ryddet op og ud.

Når jeg nu alligevel er i gang, kan jeg lige så godt også rydde op i filnavnene, der bærer præg af at være oprettet over en periode på 10 – 15 år. De er overhovedet ikke strukturerede/ensartede. Det tager sin tid, men det bliver godt: fornavn, efternavn, ID-nr. Så er det lettere at forbinde personerne med billederne, og det bliver sværere at tage fejl.

Og så er der lige GPS-koordinaterne

TNG viser et fint begivenhedskort fra Google Maps for hver person. Koordinaterne dannes af Legacy, men Legacy gør det ikke særlig godt, for adskillige personer får pludselig vist steder i USA eller midt i Frankrig, hvilket er noget sjusk at se på. Så hvis jeg kan overtale mig til det, rydder jeg også op i dem, inden jeg eksporterer/importerer. Det er bare pokkers besværligt, og jeg har 2.032 steder, der skal tjekkes et efter et. Men det kan også blive godt.

Det er sørme godt, jeg har tiden til det 🙂