Virksomhedspraktik

Jeg er startet hos Statens It i onsdags, og jeg har fire uger til at lave dokumentation på et It-projekt under implementering. De er enormt søde og fremkommelige, og siger at ingen spørgsmål er dumme, og har øje for, at jeg befinder mig i en helt ny verden. De er hele tiden omkring mig, og har endda flyttet rundt på deres skriveborde, for at jeg skulle komme til at sidde centralt. Alt i alt fantastisk og over al forventning.

Jeg ville bare ønske, at min indlæringskurve var stejlere, og at jeg kunne optage alt det, de fortæller mig, i en større hast. Herregud jeg er jo nødt til at have forklaret forskellen på en tyk og en tynd klient, og VAN og LAN står heller ikke klart for mig. Jeg er havnet et sted med 240 specialister udi IT, der er vant til – på højt niveau – at betjene 10.000 kunder dagligt. Organisationen er høj-effektiv og jeg er meget imponeret over, hvad de kan yde.

Jeg håber, jeg kan yde mit bidrag.

19 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Er der faldet lidt mere ro på indlæringskurven? Husk Paretos lov i sammenhængen: 80% af resultaterne nås på 20% af tiden.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Hov jeg havde ikke fået en mail om din kommentar, så derfor var jeg ikke opmærksom på den før nu – det må du undskylde.

   Ja der er kommet meget mere ro på, og det er rigtig rar. Nu er jeg ved at have vænnet mig til det og er kommet ind i en god rytme. De er stadig enormt søde, då det skal nok gå alt sammen.

 2. Markus
  Markus siger:

  Søde Hanne, du klør på med krum hals. Det er det det handler om. Det er en lammende uoverskuelig verden, jeg har lokket dig ind i, men jeg ved at du har det som skal til. Vi kommer frem til et godt resultat i fællesskab, det tvivler jeg ikke et sekund på. Alt godt herfra, vi ses på pinden 🙂

 3. Pia
  Pia siger:

  Godt det faldt på plads. Nyt arbejde tager bare ekstra energi. Selvom jeg, i mit nye arbejde, arbejder med regnskab som jeg har gjort hele livet, så er der nye ting at forholde sig til, så jeg kan sandelig også godt mærke hovedet er brugt, når det er fyraften, eller faktisk før fyraften 🙂 Jeg tror du tænker alt for meget over tingene i stedet for at bruge energien på arbejdsindsatsen alene, men det er jo nemmere sagt end gjort, når nu man er skruet sammen som du er.
  God arbejdslyst i morgen 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Du har ret – jeg er en tænkertype, og jeg er alt for god til at problematisere.

   Jeg vil gøre mit bedste i morgen. 🙂

 4. Inge
  Inge siger:

  Det er hårdt at være ny, og det ved de gamle godt. Pøj pøj med de næste uger Hanne. 🙂

 5. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Nu skal du passe på, at du ikke kommer til at ødelægge oplevelsen, muligheden for at lære og samtidig vise, at du kan lære, og at du har noget at bidrage med gennem forestillinger om, at du ikke skulle være god nok! Ingen ved alt på forhånd. Der et huller i alles it-viden og færdigheder. Det hænger sammen med, hvilke områder, man har beskæftiget sig med, og hvad man har haft brug for. Lykke til i det videre forløb!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Tak Henny

   Du rammer hovedet på sømmet: Jeg er frygtelig bange for ikke at være god nok.

   Jeg har haft beskæftiget mig syv år med brugersupport på et webbaseret tidsregistreringssystem; og det er godt nok noget andet end det jeg sidder i nu.

   Det er gået op for mig, at jeg aldrig har haft skrevet en systembeskrivelse før. Jeg har dog tænkt mig, at klø på med krum hals igen i morgen.

 6. Susanne
  Susanne siger:

  Det lyder som nogle dage, hvor energien er blevet brugt. Det er dejligt at høre, at man har gjort noget ud af at tage godt imod dig. Og mon ikke det med indlæringskurven ændrer sig lidt, når du har lært de nye omgivelser lidt bedre at kende. Held og lykke med det hele.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Susanne

   Du kan tro, energien er blevet brugt. De har gjort meget ud af at tage godt i mod mig.

   Jeg håber, det går lidt bedre med indlæringen i næste uge.

 7. Eric
  Eric siger:

  Stressfaktoren er forståelig. Måske skulle man bare suge til sig, så kommer præstationerne af sig selv.

 8. Ellen
  Ellen siger:

  Det er altid hårdt at starte – det må også være lidt stressende, at du kun har meget kort tid til at bevise for dem, hvad du er værd.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Du har fuldstændig ret i, at der er det stressmoment, for jeg vil jo virkelig gerne vise dem, at jeg er god. Jeg siger til mig selv, at jeg gør mit bedste, og bedre kan man ikke gøre det. Jeg har været meget træt i den uge, der er gået, og jeg har gået tidligt i seng. Det bliver nok bedre i næste uge.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.