, ,

Jobsamtale

Den går ikke Granberg

Kl. 10:00 var jeg til jobsamtale i et skofirma; et enkeltmandsfirma, med en meget, meget sød kvindelig direktør, der spiller alle roller, da der jo altså kun er hende.

Jeg var ret godt forberedt, og havde tænkt en del over, hvad jeg skulle vide for at sige enten ja eller nej, hvis det nu kom så langt. Jeg kommer ikke med hatten i hånden, og jeg kan noget, selvom jeg er presset lige nu. FKN har vist mig, at jeg stadig kan arbejde endda på et relativt højt niveau. jeg havde disse fem spørgsmål

 1. Hvordan håndterer du temaer som: sikkerhed, backup, antivirus, subdomæne til test = en kopi af siden og som ekstra backup?
 2. Hvad er det, der bevirker, at du nu har mulighed for at ansætte en ekstra?
 3. Hvad skal jeg lave de første tre måneder?
 4. Hvorfor skal jeg forlade det job, jeg har?
 5. Passer jeg ind i virksomheden?

Hun svarede beredvilligt på det hele, jeg tror endda, hun syntes, det var fornuftige spørgsmål. Vi var helt enige om spørgsmål fem: Jeg passer ikke ind. Det vil ikke være det ideelle match, og det skal det være, hvis der kun er os to.

Hun ville fx gerne, at jeg prøvede et par af hendes sko. Jeg medvirkede beredvilligt og stak i de højhælede, men jeg måtte sige til hende, at jeg følte mig “klædt ud”. Alle I, der kender mig, kan sikkert let forestille jer situationen – og I må gerne grine. Den går ikke Granberg. Hun er super smart og meget feminin, og det er jeg jo ikke, og jeg kan ikke øve vold mod mig selv. Jeg prøver at holde fast i, at jeg kan noget andet – men det var selvfølgelig meget sjovt at prøve det, og når man er i situationen, må man jo spille med.

Forhåndskendskab

Jeg havde på forhånd fået oplyst disse opgaver, som jeg bestemt mener, jeg kan varetage, udvikle og optimere:

 • Seo
 • Vedligeholde hjemmeside (WordPress)
 • Vedligeholde webshop (E-shop plus)
 • Send nyhedsbreve ud (Mailchimp)
 • Poste på Facebook
 • Poste på Linked-in
 • Poste på Instagram
 • Lave salgsmateriale (prislister, billedmateriale, brochurer osv.)
 • Til disse opgaver skal man kunne: Photoshop, Illustrator, Insight eller lignende.
 • Samt andre administrative opgaver

Og det der så dukkede op i samtalens løb

 1. Markedsføring/marketing
 2. Kreativitet
 3. Tage professionelle billeder
 4. Passe butikken når hun ikke selv er der

Uha uha! Jeg er overhovedet ikke kreativ, jeg ved intet om markedsføring, mine billeder er bestemt ikke på et professionelt niveau og med mine flade eccosko i størrelse 40, er jeg ikke en videre god repræsentant for firmaet fx i forbindelse med kundebetjening 🙂 . Hun sagde “Man skal elske produktet”, og det kommer jeg aldrig til.

Jeg er jo en administrativ, introvert nørd. Jeg ved intet om kreativitet, iværksætteri, innovation og alt det der. Jeg er jo bare en lønarbejder.

Jeg må sige, at jeg synes, det ville have været rart på forhånd at kende til punkt et til fire.

Da vi kom ud, sagde jeg til konsulenten: “Det går ikke”. Han var enig. Han har efterfølgende talt med hende. Hun synes heller ikke, det går. Og så er alt jo i skønneste orden.

Næste skud i bøssen?

Jeg har præsenteret konsulenten for næste skud i bøssen nemlig mine egne idéer om noget med webbureauer og noget med kontorfællesskaber.

Jeg har idéerne (så måske er jeg alligevel en lille bitte smule kreativ), men jeg ved ikke, hvordan jeg får dem omsat til praksis. Det må han så finde ud af. Det må være hans kernekompetencer. Vi mødes igen på tirsdag den 19. september her hos mig. Han er et meget behageligt menneske, så jeg tror, det kan blive et fint samarbejde.

Og så bliver jeg nødt til at rose min fleksjobkonsulent i Hvidovre Kommune. Han er helt sikkert fleksibel, kreativ og imødekommende. Jeg bor i en virkelig god kommune. De har gjort meget godt for mig. Eksempelvis tilkendte de mig uden videre et fleksjob, hvor andre bliver sendt ud i den ene virksomhedspraktik efter den anden. En medvirkende faktor var formentlig, at jeg stod med et job og en arbejdsgiver.

Vi må se – der viser sig vel et eller andet, hvis vi arbejder nok på det…

6 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det glæder mig, at du kan lide historien. Den er i hvert fald rigtig god for de, der kender mig IRL.

   Næste skud i bøssen kan sikkert blive godt. Jeg er i hvert fald meget spændt på, hvad konsulenten og jeg kan udvirke i fællesskab.

 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Havde jeg skullet bære hæle for at få et job, ville jeg have været arbejdsløs for evigt. På den anden side set, kan jeg godt forstå, at man skal elske produktet for at sælge det i en butik. Jeg ville altså heller ikke kunne sælge sko. Det skulle da lige være Nikes, som nærmest er den eneste slags fodtøj, jeg føler mig hjemme i.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   “arbejdsløs for evigt” passer vist/sikkert også på mig. Jeg kan også sagtens se, at man skal “elske produktet”; samtidig synes jeg måske også, det er et stort krav at stille til en medarbejder, men jeg kender jo heller intet til en produktionsvirksomheder, og jeg er da slet ikke en sælgertype. Men morsomt var det da.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja – og nu har jeg haft 53 år til det.
   Der er simpelthen ting, jeg ikke kan gå på kompromis med. Men det var en god oplevelse alligevel – men altså mig i højhælede…. Der var lidt teater over det.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.