, ,

Photoshop

Uendeligt

Måske får jeg på et tidspunkt behov for at arbejde med Photoshop på et højere niveau, end det jeg kan nu – hvilket virkelig ikke er særlig højt. Programmet har uendelig mange funktioner, og det er svært at få et overblik. For en del år siden læste jeg en bog om programmet og gennemgik alle øvelserne, men det er for længst glemt – som så meget andet.

Onlinekurser

Da programmet er kompliceret, findes der masser af gratis videokurser på nettet. Jeg har valgt det, der er lavet af Nemprogrammering, som jeg har vældig gode erfaringer med. De tilbyder 22 lektioner, der varer ca. fem timer. Jeg er nået til lektion seks og synes, at instruktøren gør det godt: en ting ad gangen, gentagelser ved det der er komplekst, mange eksempler på praktisk brug osv. Jeg synes virkelig, jeg lærer noget. Og det er jo herligt legetøj.

Min version af Photoshop er temmelig gammel (version 6.2), men det er ikke noget problem at følge hans anvisninger, selvom hans version selvfølgelig er den nyeste.

Betalte kurser

Der er adskillige udbydere af kurser om Photoshop, men prisen er ca. 4.000 – 5.000 kr. for to dage, og jeg tror ikke på, at jeg lærer mere der, end jeg kan lære via et gratis onlinekursus hjemme ved min egen skærm.