, , ,

På nettet igen

Jeg er på nettet igen!

Fredag ankom min TDC HomeBox med posten. Jeg læste den 19 siders fyldige vejledning, og gav op på forhånd, og ringede i stedet til en ven, der bor lige om hjørnet, og klagede min nød. Heldigvis havde han tid til at komme og hjælpe mig lørdag formiddag, og hans tilgang til problemet var meget bedre end min. Jeg var bange for at ødelægge et eller andet, medens hans tilgang var: “Det kan ikke blive værre!”

Det var lige det, der skulle til, for efter en times tid var vi på nettet og det med en forrygende fart. Det eneste, der ikke virkede var telefonen. Jeg ringede til TDCs hotline, som kunne se, at der var fuld power på, men ikke uden videre kunne løse det med telefonen. Det måtte vente til mandag, hvor en TDC-tekniker i forvejen ville ringe og følge op på sagen. Nå pyt, mobilen kunne tage over, det vigtigste var internettet.

Jeg gik i gang med at pakke alle ledningerne sammen i kabelboksen og glædede mig over alle de strømforsyninger, der pludselig var blevet overflødige, fordi HomeBox indeholder det hele (modem, router, switch, firewall samt trådløst net). Jeg hader hele det lednings-mareridt og glæder mig til den dag, alle enheder er trådløse. Det tager mig altid flere timer at få arrangeret kablerne i kabelboksen, og jeg starter altid med at ville gøre det så godt med et kabel ad gangen, og det ender altid med, at jeg bare er lykkelig over bare at få det hele stoppet ind.

Pludselig kom jeg til at tænke på, hvor selve telefonen egentlig fik sin strøm fra? Vi havde fået sparet lidt vel rigeligt på strømforsyningerne, og da jeg havde fået etableret strøm til telefonen, virkede den sandelig. Jeg var egentlig ret tilfreds med mig selv.

Det kræver bare én uges nedetid, så er man lykkelig over at få sit internet igen. Ganske vist har jeg det lille mobile bredbåndsmodem, så jeg har været i forbindelse med omverdenen, men det lille modem virker kun på min notebook, hvor de ergonomiske forhold er elendige Modemmet burde naturligvis virke på enhver pc, men min tekniske indsigt rakte ikke langt nok. Jeg glæder mig nærmest til TDC ringer og følger op på sagen (hvilket jeg synes er en rigtig god service), og hvor jeg så kan sige “Alt virker!”

5 Svar
 1. Kirsten br
  Kirsten br siger:

  Hej Hanne

  Godt du have en ven lige om hjørnet, for den del stod TDC jo ikke for, trods deres gode service.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Hej Kirsten

   Jeg sætter sørme også pris på ham – tænk at have en netværksmand i sin vennekreds, når ens internet er nede; det er guld værd!

 2. Eric
  Eric siger:

  Tillykke og velkommen tilbage til den virkelige verdens overbygning! At mangle nettet er som at kukkelure i et kælderværelse uden vinduer.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Mange tak. Jeg fejrer det ved at være gået i seng med influenza! Jeg har simpelthen ikke tid at være syg fra arbejdet for tiden, så nu har jeg prøvet lægge mig under min dyne og ryste som en tynd hund i en lille snor, for at prøve at få det til at gå væk til i morgen. I givet fald er det verdens hurtigste influenza.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.