, ,

Er det nu en nærpsykose

Gad vide hvad det er?

Er det nu en nærpsykose

Jeg har talt med en vældig sød “stuegangsgående psykolog” – ville nu hellere have talt med en læge – men hun var helt OK! Og det var en god snak. Hun konkluderede, at der nok var tale om en nærpsykose. Bliver det ikke bedre, kan det overvejes at øge mængden af Abilify…

Jeg har (selvfølgelig) prøvet at finde ud af, hvad en nærpsykose er, men kan kun finde ud af, at det er “psykose light”. Der var ikke tid til at spørge, for hun havde rejst sig og var på vej ud ad døren. Det føles ikke særlig light, men selvfølgelig er jeg ikke ude på overdrevet. Det ved jeg da godt, ellers kunne jeg jo nok ikke skrive her, men det er det, jeg overlever på.

Piller, piller, piller eller en at tale med?

Har du det skidt? Vil du så ikke have en Oxapax (det er en Benzo)? Jeg er ved at få pip (eller bip) af piller. Kl 22:00 sluger jeg et måltid af komplekse ting, som jeg slet ikke kan overskue længere. Er der ingen bedring, kan der overvejes ECT igen, kan jeg læse på sundhed.dk… Jeg må sige, at jeg selv har tænkt tanken, og jeg er slet ikke afvisende; jeg synes måske bare, det var noget, vi burde have talt om, da det jo er en indgribende behandling.

Stedet har psykologer (vist to) men der er vist to måneders ventetid. Jeg vil have min egen – knalddygtige psykolog!– igen. Jeg orker ikke at starte forfra. Jeg tror på, at den medicinske behandling skal kombineres med samtaler, men psykiatrien i dagens Danmark er meget kemisk orienteret.

Problemet er, at da jeg sluttede med hende ultimo 2017, kom hun til at arbejde mere eller mindre gratis den sidste tid, da regionen viste sig ikke at ville betale mere, fordi  jeg havde opbrugt min kvote. Nu siger hun så – forståeligt nok – at det vil hun ikke igen.

Jeg har bragt henvisningen via egen læge på plads i morges. Det er en formssag. Men hvordan får jeg fat i sygesikringen? Socialrådgiverne her er så pressede, at de kun kan tage sig af patienter, der risikerer hjemløshed eller tvangsfjernelse af børnene. Det er selvfølgelig fair nok. Så afdelingen henviser til Distriktspsykiatrien.

Jeg kontaktede min fantastiske kontaktperson og spurgte tudende, om hun kunne kontakte deres socialrådgiver? Gitte er hurtig, og der var en mail på ingen tid. De mener, det kan tolkes som et nyt traume, og at der kan ydes nyt tilskud. Samtidig ringede hun og sagde, at det måske ikke var det, jeg skulle beskæftige mig med lige nu. Og det har hun jo så evigt ret i. Alligevel føler jeg, at jeg har behov for at få oplysningerne verificerede. For et er, hvad Distriktspsykiatrien tolker, noget andet er, hvad sygesikringen siger.

Jeg har viderebragt ovenstående til psykologen, der tager over og undersøger. Fra en sygeseng på en psykiatrisk afdeling kan jeg bare ikke gøre mere. Jeg har bare den der dumme fornemmelse af at falde lidt mellem to stole. Men jeg kan hvert fald ikke gøre mere.

Politik i psykiatri

Jeg har sendt dette link om det fremskudte dige til regionHs direktionssekretariat og spurgt, om det er noget, de har kommentarer til. Det må de da næsten have? Jeg er sørme spændt på, hvad de svarer, hvis de gider svare en svingdørspatient.

Flytninger der til tider er helt gak gak

Hidtil har jeg haft en tosengsstue for mig selv. Nu er jeg så flyttet ind til en ældre dame, der er vældig sød, men som small talker en hel del… hvor kan jeg snart være? Derhjemme står respiratoren jo i klædeskabet og siger bip, bip, bip.

Måske har jeg fået en ven, ham der havde PSI-pladsen, men da hans fem dage var udløbet, var han alligevel for dårlig. Planen var så indledningsvist at flytte ham de tre dage til Glostrup til modtagelsen for derefter at flytte ham tilbage hertil. Så var kommandovejen nemlig fulgt – totalt gak, og han var selvfølgelig totalt smadret ved udsigten til at skulle flyttes to gange på en uge. Det kan man simpelthen ikke gøre med ret syge mennesker. Afdelingens overlæge er sindssygt skarp, så jeg er sikker på, hun har været inde over og fået rettet op på det. Jeg er glad for, at han bliver, for vi taler utrolig godt sammen.

Og en biting: en opredning i Glostrup med rengøring før og efter koster 3.700, og det ville så have været 7.400 kr. ud ad vinduet. Hvad tænker de på?

5 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Den der bytte-stole-(senge)-leg forekommer helt tåbelig. Ikke mest fordi det er dyrt, men på grund af den belastning, det påfører den syge.

  Jeg læste på et tidspunkt en rystende opgørelse, over hvor mange mennesker, der var døde i ambulander, ikke på vej fra ulykkessted til hospital, men en route mellem to hospitaler, hvor de skulle flyttes på grund af “overbelægning”. Det var ikke så få mennesker, den skæbne var overgået. Og når vi siger “overbelægning”, ved jeg udmærket, at det er et resultat af spareøvelser.

  Ville det ikke være fantastisk, hvis man kunne fange de forbrydertyper, der har lænset skats kasse, få pengene tilbage og bruge dem til det, skattepenge skal bruges til? I går sagde de i TVA, at det beløb, danskerne har fået stjålet, ville kunne have betalt for to nye supersygehuse. Karsten Lauritzen, den eneste nulevende klon af Alfred E. Neumann, syntes det var “ærgerligt”.

  Fortsat god bedring. Prøv at lade de andre tage sig af dig, skaffe psykologhjælp fx. Din viljestyrke og dit organisationstalent får du stærkt brug for senere.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   ja det er bestemt helt tåbeligt! skal man slå igennem politisk, skal man bare starte med at argumentere med pengene 🙂 men jeg er naturligvis fuldstændig enig med dig – men det ved du! Man kan simpelthen ikke forsvare at flytte mennesker på den måde. Det er en belastning bare at flytte fra Glostrup og hertil. Skulle det så være sket to gange… jeg var død i taxaen 🙂

   Ad overbelægning: jeg har adskillige gange haft den ekstra seng, der blev skubbet ind, når der ikke var flere pladser. Altså var jeg overbelægningen. Jeg ville jo gerne ind, men det er ikke særlig fedt ikke at have en natlampe og en stikkontakt. Det er der så stadig ikke: “Har du ladet op, så jeg kan lade op i nat?” Telefonen kan dog hænge ude på toilettet. Det skal dog også pointeres, at det trods alt er blevet bedre, efter “vi” er flyttet op i den anden ende ad gangen. Nu er der max tosengsstuer. Hende, jeg nu deler med, er 66 år og trænger i den grad til høreapparat, men er bestemt sød!

   Karsten Lauritzen er en drengerøv! han ligner og lyder som en forvokset gymnasieelev.

   Mange tak for din gode ønsker. Og du har ret! jeg prøver at lade resten ligge.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg synes ikke jeg har hørt om nærpsykose før, men der er uendeligt meget i denne boldgade jeg ikkehar hørt om. Det forekommer mig at jeg har hørt om psykosenær. Måske er det ganske det samme, men det lader sig måske gøre at få at vide ved næste stuegang.
  Måtte der snart komme orden på det hele, så du kan få fredeligere stunder igen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg har nemlig også kun kunnet finde “psykosenær”, så det er nok mig, der har misforstået det! Jeg vil tale med en læege om det.

   Ja det kunne altså være dejligt, for jeg er ræd for skyggerne, “respiratoren” og jeg ved ikke hvad. Men kommer tid kommer råd, er der et gammelt ordsprog, der hedder. Og det gælder vel også her… de gør utvivlsomt, hvad de kan!

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.