,

Hokus pokus eller hvad

Hokus pokus eller hvad

Fantastisk

Hokus pokus eller hvad

Om det nu var al kemien, eller det var meditationen, ved jeg ikke, men status er, at jeg i nat har sovet otte og en halv time. Det er til at blive glad af, når jeg i går så skygger to meter bag mig, følte maniske symptomer, havde det som om, der kravlede bladlus på mine hænder… Til at blive sindssyg af.

Jeg hører stadig den forbandede musik, der nu er som at bo i lejlighed, hvor naboen holder fest – ikke i det tilstødende lokale men i det næste. Jeg får aldrig ro i mit hoved på denne måde. I går var jeg ved i panik at ringe til psykologen, men jeg kan vist ikke få mere fra regionen, og jeg har ikke råd til de ca 1.100 kr. pr. time. Derudover ville jeg ikke forstyrre hende en lørdag eftermiddag, og det var jo bare panik. Af og til mister jeg troen på kemien, eller også kan jeg bare ikke vente på den.

En medarbejder (som godt nok taler lidt for meget selv) sagde “Søvn er lige så vigtig som medicin”, og det har han jo ret i. Han anbefalede en guide til meditation, som man skulle kunne sove til.

Jeg tror snart ikke på noget som helst, men jeg overgiver mig og fortæller, at denne guide, sammen med en sovepille og en Oxapax, virkede! Fantastisk. Jeg er så glad. Der er lige nu ingen skygger, edderkopper eller bladlus. Naboen holder fortsat fest og børnene i Udrejsecenter Sjælsmark må stadig ikke have deres eget legetøj – men alligevel… På en eller anden måde er status forbedret.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

6 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg har også prøvet disse guidede meditationer. Jeg synes især, de virker godt, når jeg har mange smerter, der holder mig vågen. Men jeg synes egentlig, at meditationsmusik uden snak virker bedre. Det er meget mærkeligt, for rent musikalsk bryder jeg mig ikke så meget om “new age”-musik, men nogle gange kan det altså noget. Der er masser af det på Youtube. Jeg kan især anbefale Jason Stephensons kanal, men det er sikkert en smagssans.

  Min mand har et udtryk om, hvad man gør, når man har et problem, som man ikke umiddelbart kan løse, og som derfor gør, at man er i en træls situation: “ I throw shit at the moon, hoping some will stick”. Det lyder ikke umiddelbart som det letteste, men somme tider virker det. Altså at angribe situationen med alle til rådighed stående midler, også selv om man ikke rigtig tror på dem, hvad enten det så er meditation, åndedrætsbønner eller at se Matador på evigt loop. Så er der jo også nogen, der har gavn af de endorfiner, man kan få ud i blodbanen ved at storke rundt på vejene, men det er ikke rigtig noget for mig, andet end en sjælden gang måske.

  Lidt beroligende medicin, anvendt med omtanke, er heller ikke at foragte.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   For mange år siden prøvede jeg også “New age”, men det blev bare til larm i mit hoved. Ham der snakkede, på den jeg prøvede, var faktisk rigtig god. Langsomt og lavt så han på en måde fastholdt min koncentration og samtidig udelukkede festen hos naboen 🙂 Jeg vil prøve Jason Stephenson. Det er godt at have et udvalg.

   Din mands trick med at prøve det hele lyder godt. Simpelthen hele paletten. Jeg ser Rejseholdet og er mest vild med La Cour, for han er også en lille smule tosset. Jeg tror, jeg har set den ti gange. Hvis jeg nu kan komme til at cykle igen, har jeg tænkt mig at prøve det med de 30 minutters motion om dagen. Det skulle jo være så sundt. Lige nu tør jeg bare ikke alene. Herudover har jeg skrevet til min psykolog efter at have undersøgt henvisningårsagerne. Jeg tror, jeg kan komme ind under 04 “invaliderende sygdom”, problemet er bare, at jeg nok har opbrugt alt det, jeg kan få fra regionen, og jeg har ikke råd til at betale den fulde pris.

 2. Birgit
  Birgit siger:

  Dejligt at høre, at det går fremad. Det er forhåbentlig varsel om snarlig bedring! Jeg håber, du får en fredfyldt søndag. Knus Bix

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.