, ,

Database med sprog er færdig, nu mangler data

Database med sprog er færdig, nu mangler data

392 eksempler på dårligt sprog

Database med sprog er færdig, nu mangler data

Når jeg tæller dagens 10 eksempler med, rummer databasen 392 eksempler på dårligt sprog. Klik dig lidt omkring og få et billigt grin sammen med mig.

Eric har nærmest fået sin egen kategori: “Sproglig biksemad”. Det samme har Danmarks Radio, for jeg kunne huske en del af dem, fra kategorien “Professionelle”, reelt stammede fra Danmarks Radio. Jeg tror, jeg sender dem et link. Så må de da kunne se, at de har et (stort) problem. Jeg kan ikke være det eneste gamle menneske, der undrer mig over deres rod og sjusk.

Jeg har gået alle poster igennem en gang mere for at se, om de kunne kategoriseres bedre. Det vil sige, at mange poster nu er havnet i en anden kategori. Kategorien “Mellemrum” har taget navneforandring til “Mellem rum”. Det passer bedre. Men nu gider jeg heller ikke mere.

Ser eller hører du noget på din vej gennem medielandskabet, der kunne være sjovt at få med, vil jeg være glad for nye eksempler. Jeg foretrækker at få dem som kommentarer på hjemmesiden. På Facebook forsvinder de alt for nemt.

Eksempler fra private skal naturligvis være anonyme. Jeg ønsker er ikke at hænge nogen ud! Stammer dine eksempler fra professionelle, vil jeg gerne vide det. Og kommer de fra fra Danmarks Radio, vil jeg også gerne vide det.

Min trofaste væbner Michael Storm fra Designunivers har kodet rullelisten/dropdown-listen.

Rullelisten/dropdown-listen er en funktion, der bevirker, at man nu kan vælge en kategori ved hjælp af en knap over tabellen og udelukkende se poster i den ønskede kategori. Det ville have taget mig evigheder at finde ud af det, og det kunne jeg ikke vente på. Michael er simpelthen så dygtig. Han leverer det, man beder om – i lyntempo – og vender altid tilbage, når man henvender sig hos ham. Det er det bestemt ikke alle i branchen, der gør. Jeg har haft klippekort hos ham i årevis, og hans priser er absolut rimelige. Så har du en dag noget, der ikke kan klares i WordPress eller med et plug-in til WordPress, så tag en snak med ham. Det vil du aldrig nogensinde fortryde.

Du har databasen her og “Sprog” har også fået sin egen knap i menuen. Der finder du dels databasen, dels samtlige poster om sprog. Så har du dem lige ved hånden.

Database med sprog er færdig, nu mangler data

Dagens eksempler

  1. Jeg har købt en bog, og det er ellers hemmeligt. Titlen er nemlig “Endelig ikke-ryger”. Vinduespudseren anbefalede den varmt. Han læste den fem gange, og så var han klar. Jeg prøver en gang til. Men altså boghandlen skrev i fakturaen: “Vi har registreret følgende omkring dit køb.” Ord er ikke nødvendige. Jeg handler aldrig hos dem igen 🙂
  2. Jeg har oprettet en kategori ved navn “Præsens participium” (lang tillægsform) og jeg ved godt, at det bruges til verber/udsagnord, men her er et substantiv/navneord jo faktisk ændret til et verbum: … og så de klip de viste af psykiatriordførende som kommenteret på mødet.
  3. Helt det samme sker her: … men hvor er socialministeren og socialordførende?
  4. “Hvordan laver man en landsby på beboernes premisser?” Man kunne fx starte med at bede dem slå stavekontrollen til.
  5. Dette må simpelthen skyldes telefonen, men den er alligevel sjov: islam kan lige som mange andre regioner tolkes på flere måder.
  6. Dette har jeg kategoriseret under “Sære udtryk”. DDO har kendt det siden 1993: “Har hun tabt sutten?” Det er da noget mærkeligt noget at sige.
  7. Ingen tvivl; lige til “Mellem rum”: …. den er ikke bruger venlig og det er umuligt at …
  8. Denne er udenfor kategori – men det er et skønt ord, jeg fluks vil tage til mig: En dygtig politisk strategiker …
  9. Lydskrift: Ja tak til ydrings frihed.
  10. Jeg har lagt mærke til, at der næsten ikke “indgås” aftaler længere, de “landes” i stedet: “Lande en aftale”. Det gav naturligvis god mening i forbindelse med konflikten mellem SAS og piloterne, men ellers undrer det mig. Jeg har lagt den i kassen med “Sære udtryk”.