, ,

Stavning eller kaos

Stavning eller kaos

Data er samlet

384 sproglige aversioner

Med lidt hjælp fra Michael Storm fra Designunivers virker databasen med sprogforbistringerne nu, som den skal.

Du finder den her.

  1. Man kan vælge kategorier,
  2. Kategorier bliver vist med den rigtige dato fra den rigtige tabel, og
  3. Posterne bliver vist med de nyeste først
    • Egentlig er det de ældste, da jeg har arbejdet mig baglæns gennem samtlige hjemmesidens poster, men pyt med det (du kan alligevel ikke huske, hvad du læste om i 2007; så længe har jeg samlet på underlige ting folk skriver og siger).

Jeg kunne godt tænke mig at lave en rulleliste/dropdownliste, hvor man kunne vælge kategorierne; det ville virke mere “rigtigt” og mindre amatøragtigt – men det er desværre over mit aktuelle niveau.

Det også være dejligt at få det til at ligne resten af hjemmesiden.

Gengangere

Der er mange gengangere. Det er udtryk for, at der er adskillige ord og vendinger, der har irriteret mig i mere end 15 år. Jeg har forsøgt at huske at springe dem over, men det er helt sikkert ikke lykkedes fuldt ud. Jeg kommer til at rydde op lidt efterhånden, når jeg fx ser, at “omkring” er repræsenteret 15 gange eller deromkring.

Læreprocesser

I sig selv er det jo ikke sjovt at kopiere fra hjemmesiden 384 gange og at indsætte 384 gange i et regneark. Det sjove er at prøve at bruge data til noget og fx at prøve at afkode en lille smule af magien ved forespørgselssproget SQL. Jeg har bestemt lært en del de seneste (forhåbentlig ikke “sidste”) 48 timer.

Det er også sjovt, hvis du kan se idéen i det. Har du fx idéer til videreudvikling, er det endnu sjovere. Forslag modtages gladeligt som kommentarer på hjemmesiden – ikke på Facebook (for så forsvinder de jo fra den egentlige sammenhæng).
Stavning eller kaos

“Seneste” contra “sidste”

“Seneste” contra “sidste” er en af mine (mange) favorit-aversioner. Billedet til højre stammer fra programmet “Screen Recorder PRO”. Hvert eneste gang jeg laver et skærmbillede med programmet, tænker jeg over, at jeg vil genbruge seneste område og ikke danne det sidste område. Så skulle Søren da stå i at have betalt for programmet.