, , , , ,

Bolognese og diverse

Jeg holder fast i at få varm mad hver dag, og jeg hygger mig med at lave det. Egenomsorg er vigtigt. Jeg har en masse gode kogebøger, men bruger dem stort set ikke mere, da det er mere inspirerende at Google sig frem til nye opskrifter, og når de så er fundet, ryger iPadden med ud i køkkenet, og fungerer som den virtuelle kogebog. Så sparer jeg både papir og penge til tonerpatroner (som jeg i øvrigt synes er urimeligt dyre).

Lige for tiden er jeg vild med denne bolognese, der giver en god kraftig sauce. Jeg grovhakker grønsagerne og løget i køkkenmaskinen og tilsætter i øvrigt også to gulerødder, da jeg mener det hører til en god bolognese. Så skal kødet bare brunes, krydderierne tilsættes, og så skal det simre en times tid, og så har man en lækker ret. Da jeg bare er mig selv, er der mad til tre dage ud af den portion. Godt nok er det hyggeligt at lave mad, men det gør ikke noget, hvis der er til flere dage ad gangen 🙂

I går fik jeg gennemgået hele min hjemmeside, der visse steder havde problemer med at æøå blev vist med mærkelige tegn, og der var nogle databaser, der ikke rigtig virkede efter at være flyttet til det nye webhotel hos Meebox. Det var en meget stor tilfredsstillelse at kunne finde ud af det hele selv. Google er en stor hjælp.

Tegnsætproblemerne kunne løses ved hjælp af editoren Notepad++, der har mulighed for “Indkod i UTF-8” og vupti, så var de underlige tegn væk. Jeg hader tegnsætproblemer, for jeg ved som regel ikke, hvor jeg skal starte med at lede efter løsningen.

Databaseproblemerne kunne jeg løse ved at flytte et par tabeller til en anden database. Reelt var det vist tilslutningsfilen, der var noget galt med med, og måske skulle jeg have fixet den i stedet, men ud fra devisen “If it ain’t broken, don’t fix it” valgte jeg bare at flytte tabellerne til en database, hvor jeg vidste, at tilslutningsfilen fungerede.

Der var et par databaser, der skulle slettes. Slettekommandoen er simpel: DROP DATABASE og så navnet på databasen, men lige meget hvad jeg skrev i SQL-vinduet, kunne jeg ikke få lov at slette dem. Det viste sig at være en simpel sag i cPanel, tryk på en knap og så var de databaser væk. Jeg bliver mere og mere begejstret for cPanel, jo mere jeg arbejder med det. Det er et stærkt værktøj, der sætter hjemmesideejere og andre i stand til at udføre operationer, som man ellers skal have sin udbyder til at udføre. Det er rart at være uafhængig!

Jeg går meget op i sikkerhed og ville hade at blive hacked og miste data. Den store hovedpine er især bloggen. Så mange års skriverier kunne gå tabt på få sekunder. Jeg hiver med jævne mellemrum WordPress filerne ned til computeren, men der skal jo også gøres noget ved databasen. Til det brug har jeg installeret mysqldumper, der hurtigt og let  laver backup af alle databaserne, også dem der ligger udenfor WordPress. Da jeg installerede det første gang på det gamle webhotel, kunne jeg ikke få lov at passwordbeskytte programmet og jeg måtte have min ven Per ind over. På det nye webhotel gik det fuldstændig smertefrit. Et problem var dog, at programmet ikke kunne “se” alle databaserne, men lidt søgning i deres forum gav løsningen. Det viste sig, at programmet tog udgangspunkt i brugeren af databasen, og så var det bare at knytte den rigtige bruger til alle databaserne, og vupti så lykkedes det.

Chart.dk, der leverede statistik over trafikken på hjemmesiden, har opgivet ævret og vedligeholdes ikke mere. Jeg har fundet det langt mere detaljerede og interessante program Piwik, og jeg har installeret det på selve min hovedside og alle undersiderne og på bloggen. Det fungerer fint bortset fra på bloggen. Dagen i dag skal bruges på at finde ud af, hvorfor pokker det ikke fungerer på bloggen. En hyggeopgave, som jeg vil bruge resten af dagen på.

Du hygger dig forhåbentlig også – men med hvad?

 

12 replies
  1. Jørgen
    Jørgen says:

    Det lyder som en god opskrift på kødsovs du har fundet. Jeg synes bare ikke den simrer længe nok. Det skyldes at jeg for længe siden læste at en god ragu gerne måtte stå og småsimre i 3-6 timer. Her er det altid min opgave at lave ragu.
    Lige nu hygger jeg mig med at læse blogindlæg. Men det var da meget hyggeligt i eftermiddags pludselig at indse, at der ikke længere skal være ret mange planter i haven der breder sig . Det er da en god målsætning som kan give flere hyggestunder i haven siden. Altså endnu et led i det jeg kalder ukomplicering.

    Svar
    • Stegemüller
      Stegemüller says:

      @ Jørgen

      Nej det kan godt være, den ikke simrer læge nok. Det vil jeg teste af, næste gang jeg laver den. Der var også en af mine real life venner, der var inde på, at det måske nok var lidt kort tid.

      Det må være så skønt med en have. Det kunne jeg også tænke mig at have. Tænk allerede at have drukket den første kop kaffe i solen…

      Svar
  2. Stegemüller
    Stegemüller says:

    @ Rasmine

    Måske skulle du alligevel skrive et af dine gnavne blogindlæg og så se, hvordan det blev modtaget. Du ville garanteret få en hel masse svar, da det du gnaver over, er noget læserne kan forholde sig til. Prøv det!

    Svar
    • Stegemüller
      Stegemüller says:

      @ Rasmine

      Nåh OK, så må du jo gnave videre og så længe, det kun tager en uge, så gør det nok også 🙂

      Svar
  3. Pia
    Pia says:

    Let mad er altid dejligt at have adgang til. Det giver også lidt frihed til andre ting, når man ikke skal stå i køkkenet.
    Hele dagen har jeg hygget mig på arbejdet med mange forskellige ting 😉
    Hjemme har jeg skrevet brev, læst lidt blog, kigget på kantfliser, stoppet ender ind på mit strikketøj mens jeg har set tv og mange andre småting.

    Svar
    • Stegemüller
      Stegemüller says:

      @ Pia

      Nem mad er nemlig skønt! Jeg kan nu vældig godt lide at stå i køkkenet, men jeg kan jo også gøre det, lige når det passer mig, og jeg kommer ikke træt hjem fra job (endnu da).

      Waugh skrevet brev, det lyder som et gammeldags brev, man putter i kuvert og alt det. Jeg er sikker på, at modtageren bliver glad.

      Det lyder til, at du har haft en rigtig hyggelig aften med mange gode gøremål og lidt TV. Jeg har selv lige siddet og set “Sagen genåbnet”, det er sådan en god serie.

      Svar
  4. Ingrid Schmidt
    Ingrid Schmidt says:

    Kære Hanne. Det lyder indviklet det med hjemmesiden. Jeg holder mig til 123 hjemmesiden med familiebilleder, og jeg arbejder med photoshop for at gøre de gamle billeder bedre. Vores slægtshjemmeside har vi simpelthen vores søn til at redigere. Som du får vi varm mad hver dag, også gerne det samme et par dage i træk, selv om vi er to. Nu til weekenden kan det godt være jeg skal i gang med at google opskrifter, da vores yngste søn kommer hvem på weekend, inden han skal rejse til Brasilien. Han plejer at blive der mindst et halvt år. Han er veganer, og det er lidt andet kost end det jeg plejer at lave, men jeg plejer at kunne lave noget vi med fornøjelse alle tre kan lide. Med venlig hilsen Ingrid
    vores hjemmesider http://www.sm1.dk og http://www.ingridschmidt.dk

    Svar
    • Stegemüller
      Stegemüller says:

      @ Kære Ingrid

      Det med hjemmesiden er hyggeligt og til tider meget lærerigt; som tiden går, kan man løse flere og flere problemer selv, og det er en stor tilfredsstillelse. 123hjemmesider er en smaddergod idé, idet der er så mange mennesker, der får muligheden for at komme på nettet, og det er der i høj grad også brug for. Photoshop er et fantastisk program, som man kan blive ved med at finde nye aspekter af. Jeg ville ønske, jeg kunne det lidt bedre, men som med så mange andre forhold gør det sig nok gældende, at man bare skal arbejde noget mere med det.
      Det er en god idé, at I får jeres søn til at stå for slægtshjemmesiden. Det er mit indtryk, at mange vælger den løsning.

      Ja du må i gang med Google for at finde veganeropskrifter. Der er garanteret mange muligheder, når du først starter med at søge efter dem.

      Hilsen
      Hanne

      Svar
  5. Donald
    Donald says:

    Jeg kan ikke rigtig kommentere på den “morsomme” historie med at “drop database” ikke fungerede, men jeg synes at løsningen er fin nok – det er bare ikke den rigtige forklaring, man finder, ved at bruge et andet værktøj, der har kodet de rigtige rettigheder ind.

    Forhindringen for “drop database” burde være forklaret af en fejlmeddelelse eller returkode, og man burde kunne slå op etc. men alt det ved du jo godt, så det er fint nok at du har en work-around nu.

    Jeg vil tro at mine seneste forsøg på en god kødsauces, bolognese, blev ødelagt af at jeg havde frosset kødet ned først! Jeg orkede ikke at lave det i sidste uge 🙂 Men en god bolognese er simpelhen noget af det lækreste, man kan få.

    Svar
    • Stegemüller
      Stegemüller says:

      @ Donald

      Jeg tror at mine fejlslagne forsøg med DROP DATABASE hænger lidt på nogle rettigheder, men det kom der ingen forklaring på, og det har du helt ret i, at der burde komme. I øvrigt synes jeg tit, det er sådan i SQL-vinduet eller også får man at vide, at fejlen i scriptet er “i nærheden af” linie x og det bliver man ikke klogere af. Jeg giver ikke så meget for deres tilbagemeldinger.

      Det burde da ikke betyde noget for din bolognese, at du havde frosset kødet først. Prøv igen med opskriften fra Gourmand. Jeg vil næsten godt garantere for, at det bliver godt.

      Svar
  6. Ellen
    Ellen says:

    Jeg elsker at have mad til flere dage – man behøver jo ikke at spise det flere dage i træk, men tage noget andet indimellem, så når man ikke at blive træt af det.
    Jeg bruger som dig også gulerødder; det hører sig da til. Og persille. Sommetider en squash.
    Gourmand har mange gode opskrifter.

    Svar
    • Stegemüller
      Stegemüller says:

      @ Ellen

      Ja det er så dejligt at have mad, der bare skal varmes. Jeg har faktisk tænkt på, at jeg skal lave dobbeltportioner og så putte i fryseren, så jeg altid har et udvalg, der bare skal tøs op. Bolognesen er jo nem at lave i dobbelt portion, og smager kun bedre af at trække. Godt at du er enig med mig i, at der skal gulerødder i. Det var i øvrigt et hit at grovhakke alle grønsagerne i køkkenmaskinen.

      Jeg kendte slet ikke Gourmand på forhånd. Der vil jeg tjekke næste gang også.

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *