,

Mens vi venter

Mens vi venter på jobcenteret får godkendt min virksomhedspraktik…

Statens It har udfyldt den relevante blanket og sendt den af sted. Nu er meldingen fra Koncern HR, at der kan gå op til 14 dage inden godkendelsen er på plads. Når jeg selv taler med jobcenteret, siger de, at de kan gøre det fra dag til anden. Hvad skal man tro? Jeg er jo bare interesseret i at komme i gang så hurtigt som muligt, men vi når det næppe til den 18. marts, der ellers var den aftalte dato.

I mellemtiden er jeg blevet klogere på, hvad jeg præcist skal lave:

 • Driftdokumentation for et it-projekt, der er under implementering,
 • Påbegynde udarbejdelse af en drejebog til brug for nye kunder, der skal have samme it-system,og
 • Lave projektopfølgning for aktiviteter i projektplanen.

Det er lige noget for mig, da jeg er en rigtig god “afslutter”. Jeg er ikke særlig visionær elle særlig kreativ, men hvis andre har udstukket rammer og retningslinier, er jeg rigtig god til at sørge for, at vi når målene. Mine skibe bliver altid sejlet i havn.

Jeg vil kunne udnytte min mangeårige erfaring som projektleder, for jeg ved en masse om at lave projektopfølgning. I det hele taget vil jeg kunne udnytte de fleste af mine kompetencer i praktikken, og derfor er jeg så ivrig efter at komme i gang.

23 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Gad vide om du kan begynde og klare det på den måde uden papirer? D. 18 er i morgen, ikke sandt? Håber du finder ud af noget i en fart!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Jeg tror ikke, man må begynde førend papirarbejdet er klaret. Det er der sikkert stramme regler for. Jo den 16. er i morgen, og det når vi ikke. Jeg har ikke helt tålmodighed til dette her.

 2. Annette (Holland)
  Annette (Holland) siger:

  Hvor bliver det spændende og godt, selv om det desværre er kort. Men hvem ved, om det lykkes at få skabt gode kontakter der mangler lige præcis en person med dine kompetencer.
  Jeg arbejdede på et tidspunkt her i Holland sammen med en person, der var en ørn til at få sat ting i gang og var vældig kreativ, men afslutte et projekt, det kunne han ikke. Hvor var det dog en pestilens i arbejdsdagen, heldigvis er vi en del der godt kan lide at afslutte og følge op på projekter.
  Held og lykke med jobcentret.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Annette (Holland)

   Ja det er desværre et rigtig kort forløb, men sådan er reglerne jo. Det gode kunne lige præcis være om der kunne skabes kontakter, der kunne have brug for mig. Jeg tør bare snart ikke tro på noget som helst, der har med arbejdsmarkedet at gøre.

   Du har ret – der er brug for gode afsluttere som os 🙂

   Jeg ringer til jobcenteret i morgen og puffer lidt til dem.

 3. overleveren
  overleveren siger:

  Ved at det firma jeg arbejder i ofte render ind i det problem… så det er åbenbart ganske typisk, men det gør det jo ikke særlig rimeligt, eftersom at arbejdssøgere bestemt ikke kan tillade sig sagsbehandlingstider til noget som helst. Når de bliver mødt med krav så er det fast til den og den dag og bestemt ikke senere. Sær verden. Men håber da at du får det løst kvikkest muligt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Ja det er rigtigt at sagsbehandlingstid kun er tilladt hos jobcenteret – ikke hos den jobsøgende.

 4. Pia
  Pia siger:

  Jeg har ofte hørt om, hvor længe de Jobcentre er om at på klaret de papirer, men hvis de har sagt at du skal starte på tirsdag, så kan du godt regne med det. Papirerne bliver tit først i orden på dagen eller et par dage efter. Jeg fatter ikke hvorfor det kan tage så lang tid, og slet ikke i denne digitale verden, som vi alle er forpligtet til at være en del af.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Ok det lyder godt, at jeg kan regne med at starte på tirsdag eller den dag, hvor Statens It er klar. Jeg kan heller ikke forstå, det kan tage så lang tid; de skal jo bare sætte en underskrift, da arbejdsgiver har udfyldt alle felterne.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   “en fælles ubevidst aftale” skriver du. Jeg forstår ikke helt, hvad du mener. Kan du uddybe?

 5. Inge
  Inge siger:

  Det er lige så vigtigt, at få afsluttet projekter, som at starte dem, det er der desværre bare rigtig mange der ikke evner. Du har en vigtig kompetence der, som mange kunne have god glæde af.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Tak! Jeg vil på et tidspunkt i gang med at skrive nogle uopfordrede ansøgninger, og der er afslutter-evnerne noget af det, jeg vil slå på. Jeg skal bare finde en branche at søge uopfordret til.

 6. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Ja det giver en god tryg fornemmelse at vide, at det jeg skal, er noget jeg er god til.

  Det skal nok blive en god weekend 🙂

 7. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Så er mit jobcenter godt nok væsentligt hurtigere. Jeg lavede min mundtlige aftale med min praktikvært flere dage efter, at du havde fået dit tilbud, og min praktik er i orden mht. papirer, også selv om jeg først skal starte 1. april. Men jeg håber, at dit jobcenter får fingeren ud, så du når det hele.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg ved ikke hvorfor din kommentar pludselig skulle godkendes, da det jo ikke er første gang, du kommenterer her.

   Hold da op, dit jobcenter er hurtigt. Bare det var mit. Jeg har tænkt mig, at rykke alt det jeg kan, de skal ikke dø i synden.

 8. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Hvorfor gør de det så ikke bare, mens du kigger på – i Jobcenteret? Det er sådan noget, jeg har meget svært ved at forstå. Hvis jeg var dig, ville jeg da stå nede i det jobcenter på mandag og forsøge at puffe gang i sagerne. – Men Ok, jeg ved også – alt for godt – at ‘systemet’ er trægt som bare pokker. Held og lykke, gode afsluttere er en mangelvare, mens der er alt for mange, der bare fiser rundt i skyer af varm luft med deres mange bolde.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Du kan tro, jeg har tænkt mig at puffe til dem, alt det jeg kan, men det er et meget trægt system, og det er ikke et system, der hjælper de ledige. Det er et system, der kontrollerer.

   Ja det er rigtigt, at der mangler “afsluttere”, for der er så mange, der bare har alle boldene i luften, men ikke kan gribe dem igen. Det er vigtigt at erkende, at der er brug for begge typer, for hvis der kun var afsluttere, kom vi jo ikke ud af stedet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja for Søren, og jeg er bare så klar til at komme i gang, og derfor passer denne ventetid mig også rigtigt dårligt.

 9. Helle Kundal
  Helle Kundal siger:

  Jeg er super god til at være kreativ, og har en lille udvikler i maven. Vi to kunne udgøre et godt team, med dine afslutningsgener 🙂 Held og lykke med de 4 uger, som jeg håber snart kommer igang.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Helle

   Tak for din kommentar og velkommen til min blog. Din kommentar skulle lige godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her på siden. Fra nu af vil du gå direkte igennem.

   Lad os endelig danne et lille firma – du må gerne være direktøren 🙂

   Ja for søren, jeg er så ivrig efter at komme i gang. Nu må jobcenteret gerne skynde sig lidt.

   God weekend til dig og familien.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.