Jobsøgning

I gang igen

Foråret giver lidt energi og jeg må i gang igen, både med at blogge og med at søge jobs.

Jeg har haft en downperiode over ikke at komme til samtaler, skønt jeg har søgt alle de jobs, der var at søge og skønt at jeg ved, at mine ansøgninger er OK. Jeg har en coach tilknyttet, som har lært mig en ny model til at skrive ansøgninger:

 1. Analyser stillingsopslaget for at finde de konkrete opgaver (de fremgår nemlig ikke altid klart).
 2. Gør hver enkelt arbejdsopgave til et afsnit i ansøgningen
 3. Beskriv med eksempler egen erfaring i forhold til de enkelt opgaver. Fx “Jeg har stor erfaring med budget og budgetopfølgning fra Patent- og Varemærkestyrelsen, hvor jeg…” osv.
 4. For hver enkelt afsnit skal der være en sætning eller flere om, hvad jeg synes det er, der gør opgaven spændende for netop mig.

Denne model giver nogle meget målrettede ansøgninger; så jeg forstår ikke, at jeg ikke kommer til samtale. Og dog: jeg har fået arbejdet min ind i en niche ved så mange år at have arbejdet med tidsregistreringssystemet mTID, og det er således mange år siden, jeg har arbejdet med økonomistyring, som er det felt, jeg nu søger tilbage til.

Jeg er ved at være desperat, og har nu udvidet søgefeltet til også at omfatte jobs i Netto og døgnNetto som kasseassistent. Der går ikke noget af mig ved at hoppe i kassen i Netto et par år. Jeg kan jo sagtens søge andre jobs imens. Indledningsvist søger jeg deltidsjobs, således at jeg kan få supplerende dagpenge i op til 30 uger. Problemet med job i Netto er selvfølgelig, at jeg er vildt overkvalificeret og ikke har særlig meget butikserfaring, bortset fra at jeg i min studietid var hos Irma a/s, men det er jo mange år siden. Jeg har da også allerede fået det først afslag fra en af de døgnNettobutikker jeg har søgt i. Men nu er jeg stædig og bliver ved.

I dag har jeg endvidere brugt et par timer på at oprette mit CV i AAKs Jobbank – du kan se det her: http://jobbank.dk/cv/stegemueller. AAK (Akademikernes Arbejdsløshedskasse) har en rigtig god hjemmeside med rigtig mange muligheder; den er bare næsten umulig at finde rundt på.

Jeg har også søgt et løntilskudsjob hos SKAT København, hvor de vil ansætte seks jurister til en bunke af inddrivelsessager. Det kunne være spændende at være med til, og måske er den vej jeg skal gå netop via et løntilskudsjob. Det er et helvede at være uden job, og jeg er meget bange for at havne på kontanthjælp (om to år), hvor jeg kun lige med nød og næppe vil kunne betale mine faste udgifter.

Samlet set håber jeg at alle mine bestræbelser på et eller andet tidspunkt vil føre til et et eller andet job, for jeg vil så gerne i arbejde igen, og med hver enkelt ansøgning håber jeg på at få muligheden.

19 Svar
 1. Bo
  Bo siger:

  Det ser ud som om, at det er gode råd du har fået fra coachen ang. den nye måde at bygge nsøgningen op på. Jeg kna ku støtte op om den fremgangsmåde. Det er helt nødvendigt at gøre ansøgning og CV så konkret som muligt, hvis man vil til samtaler. Ellers er det meget let for arbejdsgiveren at sortere ansøgningen fra.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Bo

   Tak for din kommentar og velkommen her. Det glæder mig at du er enig i måden stille ansøgningerne op på; ind i mellem har jeg nemlig været i tvivl, da jeg ikke kommer til samtaler. Dog har jeg svært ved at gøre mit CV konkret.

 2. Palle
  Palle siger:

  Kære Hanne
  Dejligt at se at du er gået i gang med bloggen igen.
  Jeg forstår til fulde din frustration over situationen. Den helst store forskel på at være i arbejde og at være ledig er, at man som ledig aldrig får fri. Man er ledig på fuld tid 24 7 365, og uvisheden om hvornår (eller om) man kommer i job igen tager enormt mange af ens kræfter, så alle de ting man kunne gøre har det med ikke at blive til noget.
  Jeg håber virkelig, at du snart får heldet med dig. Hvilket som helst job er en befrielse i forhold til at være underlagt jobcenteret.
  Kærlig hilsen
  Palle

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Palle

   Tak for din hilsen – dejligt at du er med endnu.

   Nu vil jeg virkelig se, om jeg ikke kan holde gang i bloggen, for jeg vil jo så nødigt miste min læserskare og det gør man let, hvis man ikke har jævnlige indlæg.

   Du har ret i, at man som ledig aldrig har fri, og at alt det man kunne gøre aldrig bliver til noget. Jeg har haft forsøgt mig med at holde en slags ‘kontortid’ for mig selv, således at ‘kontoret’ havde åbent fra fx 13:00 – 15:00 og at jeg derefter måtte holde fri. Desværre har jeg ikke været helt disciplineret nok til at holde det. Men det er en af de ting, jeg vil prøve at starte på igen.

   Ja det er et helvede med det jobcenter og al den kontrol, der er i hele systemet. Jeg er henvist til anden aktør, og jeg må sige at jeg synes, det elendig rådgivning man får der. Jeg har en ny aftale den 30-4, og nu vil jeg altså have hendes hjælp til nogle konkrete jobsøgningsaktiviteter!

 3. Pia
  Pia siger:

  At finde job, er en sej kamp. Når du bruger alle muligheder, har du mon tænkt på at lægge billet ind på diverse vikarbureauer!
  Jeg ønsker dig i hvert fald al held og lykke

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Ja det er en rigtig sej kamp at finde et job! Jeg har faktisk tænkt på det med vikarbureauerne men er i tvivl om, hvordan jeg får startet processen op; men jeg har hørt om, at der er nogle, hvor man kan lægge sit CV ind, og det ville måske være en god mulighed at bruge.

 4. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne

  Hvor er det dejligt, at du er med igen på blogskriveriet, og at du får energi af forårets lys.
  Jeg savner virkelig dine gudstjenesteanmeldelser. Folkekirken har ikke fået mindre brug for hjælp i tiden siden det år, du skrev så flittigt i.
  Er det ikke bare super, at præsterne siger nej til lukning af deres kirker, og at menighederne gør modstand.
  Glæder mig til nye indlæg her på din blog.
  Mange hilsner
  Kirsten

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Kirsten

   Jeg savner egentlig også selv at skrive om gudstjenesterne; det går bare ikke rigtig mere, nu hvor jeg selv er medlem af menighedsrådet og dermed er en del af ledelsen. Jeg mener, så kan jeg ikke rigtig skrive min ærlige mening, men bliver nødt til at skrive noget positivt.

   Jo det er super, at der er modstand mod kirkelukningerne. Personligt synes jeg, at det er en katastrofe, at de vil lukke 17 københavnske kirker. Nu er det jo også kommet frem, at der slet ikke er så lavt et aktivitetsniveau i de kirker.

   Mange hilsner
   Hanne

 5. overleveren
  overleveren siger:

  Hej Hanne,
  Godt at se dig tilbage igen, var faktisk ved at blive en smule bekymret for hvad der skete med dig. Jeg ved også at det er svært at finde et arbejde i overblikket, og især et hvor dine kvalifikationer passer til jobbet. Men hvis du er parat til næsten hvad som helst så hjælper det altså en del. Der er mange virksomheder der rekrutterer ferieafløsning allerede nu, så det er bare med at klø på. Det er en ganske god måde at komme ind i et firma .. men DJØF jobs er det nok ikke lige frem. Det er en kamel af de større at skulle sluge, men det er nok værd at gøre det alligevel.

  Og så vil jeg stilfærdigt mene at over og underkvalificeret til jobs – at det er en fejl at sige sådan. Du er ikke overkvalificeret til netto – du er forkert kvalificeret. Måske. At se sig selv som overkvalificeret til noget fordi man er akademiker er den direkte til vej til at blive frustreret i det job man så får – bare fordi det ikke er akademiker job.

  Krydser fingre for at du finder noget du er tilfreds med.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Hej Overleveren

   Mange tak for din kommentar – dejligt at du er med endnu!

   Jeg har næsten opgivet DJØF-jobs og er helt indstillet på at tage næsten hvad som helst. Det kan godt være, at jeg skal kigge efter ferieafløsninger; det er i hvert fald en god ide at kigge efter dem.

   Du har ret i at det er bedre at kalde det forkert kvalificeret. Tak for sparket!

 6. Svend Geertz
  Svend Geertz siger:

  Fat mod Hanne, noget vil vise sig, men nemt bliver det bestemt ikke, men pludselig er det rigtige job der og de jobs som du søger og ikke får, er alligevel ikke jobs, som er værd at røre ved. Kærlig hilsen, Svend.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Svend

   Tusind tak for din kommentar! Dejligt at høre fra dig igen! Jeg håber, du har det godt og at du evt. selv er kommet i arbejde.

   Jeg prøver at fatte mod og prøver at undgå at få det til at gå mig for meget på. Bare det at jeg nu har fået pustet lidt liv i min blog igen er et tegn på, at det går lidt bedre.

   Kærlig hilsen Hanne
   PS: Hils Birgitte

 7. Ellen
  Ellen siger:

  Hvor er jeg glad for, at du kom op på hesten igen – også selv om den viser sig at være et muldyr … havde jo nok en anelse om, at vinteren har været sej for dig at komme igennem på flere måder.
  Det er ikke nemt; det ved vi vist alle, men jeg håber så forfærdelig meget for dig, at du får bare et eller andet, for det er, som bekendt, men uretfærdigt, altid nemmere at søge job, når man er i job i forvejen. Du spreder tilsyneladende vidt i dine ansøgninger, og jeg krydser alt, hvad der kan krydses, for at du snart får et arbejde igen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Ellen

   Tak for at du er her endnu! Du har vist ret i, at hesten er et muldyr – jeg ville ønske det var en forårsglad pony 8) (hvordan er det nu man laver smileyer her i WordPress? – har været for længe væk nu har jeg prøvet med 8 og så parentes slut).

   Lige netop det med at det altid er lettere at få et job, når man allerede har et, er også grunden til, at jeg er rede til at tage hvad som helst. Selvfølgelig er jeg vildt overkvalificeret til Netto, men jeg skal bare have et eller andet at rive i, og så er det ligegyldigt hvad. Ulla skrev til mig på Facebook, at de i føtex ikke har noget i mod folk, der er overkvalificerede, så der vil jeg også prøve at søge.

 8. Fie Lindenstrøm
  Fie Lindenstrøm siger:

  Kære dejlige Hanne
  Stort Knuzz her fra Jylland, der kender turen, prøv om du ikke kan komme ud på gaden, bare 10-15 min et par gange om dagen og mærke solen og vinden.

  Knuz Fie

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Fie

   Jeg vil prøve dit råd med at komme bare lidt udendørs hver dag! Jeg har dog været ude på rulleskøjterne een gan men har fået forfærdeligt ondt i ryggen af det fordi jeg er kommet i sindssyg dårlig form her hen over vinteren.

   Det er lige før det glæder mig at du kender turen; -) nej det mener jeg selvfølgelig ikke alvorligt – det er mere det at man kan føle sig ret alene som jobsøgende, når man sidder alene i lønkammeret med alle bekymringerne.

 9. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Tak fordi du hænger på endnu og tak for dit indlæg. Tak for lykønskningen. Jeg vil nu prøve at holde fast i at blogge igen for det giver da også energi.

 10. Eric
  Eric siger:

  Kære Hanne

  Jeg ville ønske, jeg kunne byde ind med noget positivt, men forholdene er, som de er – mange deler din situation.

  Og så alligevel: Hvis du kunne abstrahere fra krisestemningen, parkere den på en hylde i nogle timer, kunne du få det bedste ud af situationen og “lege,” at det er weekend hver dag. Nu kommer foråret, og du kan lufte cyklen. Snart er det sommer, og du kan besøge friluftsbadet. Whatever.

  Vend situationen om og udnyt muligheden til noget dejligt, som også kan give mentalt overskud; de ting du havde for lidt tid til og savnede, da du knoklede.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Erik

   Tak fordi du hænger på endnu og mange tak for dit indlæg. Du har ret i at det gælder om at ‘parkere krisen’, det er bare så svært, når man også drømmer om det hele om natten. Det er som om tankerne aldrig holder fri fra situationen. Men du har ret i, at jeg skal ud at cykle. Og jeg fik da også taget mig sammen til at komme ud på rulleskøjterne i lørdags.

   Jeg må prøve at holde mig selv oven vande rent mentalt!

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.