,

Arbejdsmarkedet

Dagens ansøgning er gået til irma.dk, der søger en Content manager. Jeg kan virkelig se mig selv i stillingen og synes, jeg har rigtig meget at byde ind med. Meget af min erfaring med at skrive til nettet stammer fra min privatsfære, men det må også gælde – jeg har dog også i Finansministeriet haft opgaver med at skrive til ØAV. Jeg har ringet på stillingen og kort beskrevet, hvad jeg kan, og at jeg er en “skæv profil”. Jeg har skrevet sådan:

“Jeg er en ’skæv profil’ fordi jeg – jfr. mit CV – er uddannet jurist og derefter har arbejdet 15 år med statslig økonomistyring og så 7 år som projektleder for IT-systemer. I mit karriereforløb har jeg hele tiden fulgt det, der var sjovt, for det skal være sjovt at gå på arbejde hver dag.”

Enten kan de lide det, eller også kan de ikke, og jeg håber selvfølgelig, de kan. Jeg skriver ikke standardansøgninger, for de giver ingenting. Jeg bygger hver enkelt ansøgning op fra bunden og beskriver mig selv i relation til hver ‘bullet’ i stillingsopslaget. Nu trænger jeg snart til at komme til samtale! En samtale giver et fornyet drive og en bekræftelse på, at ansøgningerne er i orden.

Noget af det Irma.dk efterspørger er erfaringer med MailChimp, som netop er det system mit nyhedsbrev kører i. Her kan jeg altså byde ind med noget, der måske ikke er så mange der kan. Hvis du har lyst til at tilmelde dig nyhedsbrevet, er der et link her. Nyhedsbrevet udkommer med ujævne mellemrum og handler om større begivenheder i min slægtsforskning. Du bliver ikke spammet med mails, hvis du tilmelder dig.

Lige for tiden har jeg vældig meget mod på at skrive ansøgninger, og jeg går til dagens mail fra Jobindex med åbent sind. I starten var jeg lidt i tvivl om, hvorvidt jeg havde fået sat agenterne rigtigt op, men de må være gode nok, for jeg synes, jeg modtager relevante matches.

10 Svar
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Donald

  Jeg er nødt til at være udfarende, men det jeg foretager mig skal selvfølgelig også være relevant. Nu er jeg spændt på om det coachingforløb jeg skal starte på i morgen kan give noget.

  I min døgnNetto er de alle sammen meget unge, men der er stor udskiftning blandt dem, og jeg har selvfølgelig spurgt dernede, om de har brug for ledige hænder. Svaret var desværre nej.

 2. Donald
  Donald siger:

  Av det er da udfarende, skal jeg ellers love for! jeg troede at Netto havde brug for alle mand – her i den 2 år gamle Netto skifter de ofte medarbejdere, og der er nogle stykker som er oppe i årene. Men jeg skal være ærlig og sige at det ser jeg ikke inde i Københavnstrup.

   • Donald
    Donald siger:

    Ja det tænkte jeg jo nok. Jeg har en erindring om en dame, som bor i Tibirke, og som jeg stødte på en aften hun var på vej hjem fra Tisvildeleje, hun tomlede og lugtede som et lille hyggeligt værtshus, (uha) men hun spurgte hvordan jeg havde det og hvad jeg lavede og blev helt ædru, da jeg sagde at jeg søgte arbejde. Så sagde hun: Du kan da sagtens få arbejde (…) der er små firmaer i fx. Amaliegade som administrerer kapital osv. og de kan godt bruge en stabil herre/dame til daglige opgaver (etcetc.) jeg tror ikke man skal lytte for meget på fulde folks glade verdenssyn, men ikke desto mindre var hun jo meget opmuntrende, og jeg begyndte at bedømme firmaerne efter hvad slags arbejde de havde brug for mere end hvad jeg kunne levere (det havde jeg gjort mig klart – ved at tænke tilbage på de gode ord jeg har fået undervejs og de ting, jeg husker med stolthed).

    Administration på et universitet kan være en krævende opgave, men det er nok også et sted du ville befinde dig ret godt. Tror jeg. Det er ikke altid stillinger, som opslås mange gange – man skal kigge godt efter. Jeg synes at job-websites kun var middelmådige dengang for 10 år siden.

    Hvordan er de i dag?

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Donald

     Med hensyn til at finde et job er jeg åben for hvad som helst, og jeg har såmænd også søgt fire gange hos Netto, men har (selvfølgelig) fået afslag, da de jo godt ved, at en som mig bare står på spring efter noget, der er mere relevant.

     Jeg holder øje med alle jobs og søger alt det, som jeg er kvalificeret til, og hvor jeg kan se, at en ansøgning giver mening. Nogle gange skriver jeg så mænd også et job, hvor jeg ikke opfylder alle krav, ud fra en tanke om, at det jeg mangler at kunne, kan jeg hurtigt lære.

     Jeg synes faktisk at de jobdatabaser, jeg holder øje med, kommer med nogle ret relevante tilbud, inkl. tilbud fra universiteterne.

 3. Donald
  Donald siger:

  Det er en fin måde at byde ind på, helt OK. Jeg har selv engang søgt i Irma og fik mange rare kommentarer af en personalechef, bemærkninger, som jeg først senere forstod. Det, de søgte, var en ung mand med nørdeinstilling til netværk, tror jeg, fordi manden meget venligt kommenterede min spørgen til stedet, hvordan det så ud og hvilke linier man trak for virksomheden at “jeg skulle jo søge en chefstilling”.
  Andre steder er jeg blevet gjort til grin fordi min ide om løn ikke svarede til det, som virksomheden forventede at betale (jeg har både været langt under, det syntes jeg var det mest flove, og noget over engang jeg søgte noget, der blev opfattet som et “studenterjob”.) Angående skæve karrierer, så må man fremhæve fordelen ved det. Prøv, hvis du overhovedet har kræfter til det, at læse om IT-jura.
  Hvis du ikke har overskud, så tænk over hvordan du bruger dine evner i “content-sammenhæng” i kriminalforskningen. Det er jo netop tegn på at du kan lide en intellektuel udfordring. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Det glæder mig, at du kan lide mit afsnit om den skæve profil, jeg tror, der skal stå noget særligt i ansøgningen for at man bliver lagt mærke til.

   Jeg er faktisk begyndt at skrive vores projekt om de kriminelle på mit CV, for det er jo det, jeg bruger min ledighedsperiode på, og jeg vil gerne vise, at jeg arbejder aktivt med projektet og ikke ligger på sofaen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Ja det kunne være et super sted at arbejde. I min studietid arbejdede jeg hos Irma, og jeg kan virkelig stå inde for deres profil.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.