,

Årstiderne

Egenomsorg

Mit liv gik i stå for fire år siden, og nu kæmper jeg for at få det sat i gang igen. Og det går faktisk rigtig fint, når jeg tager et skridt ad gangen.

En del af egenomsorgen er at få noget ordentlig mad, og det er jeg allerede begyndt på; jeg har sågar købt en ny pande… Mine gryder og pander er købt, mens jeg boede på kollegiet, hvilket medfører, at de er over 27 år gamle. Jeg kan vist godt tillade mig at købe nyt 🙂

Fantasi

Jeg er egentlig ret fantasiforladt med det der mad. Det bliver let til et stykke (godt) kød på panden, fine kartofler, champignonsauce og en tomatsalat. I længden er det ikke så spændende og nok heller ikke særlig sundt.

Det ser ud som om, https://www.aarstiderne.com/ er løsningen for mig. De har fx en “kvikkasse” med lækre ting og sager til én person, og der følger opskrifter med. Alt er økologisk. De leverer lige til døren tre dage om ugen blandt andet søndage.

En kvikkasse til én person i tre dage – inklusiv frugt – koster pr. måltid 101 kr. Umiddelbart synes jeg, det er dyrt, men det er altid dyrere at lave mad til en person. Alligevel:

 • jeg kan sikkert have det til seks dage,
 • der er 500 gr. frugt, som jeg aldrig ville købe selv,
 • det leveres ved hoveddøren,
 • det er 100 pct. økologisk bortset fra fisken, der lever vildt i havet, ikke i bure hos kvotekonger, og
 • de har en side, der hedder “Tøm køleskabet“. Her taster man de varer ind, som man fx har fået til overs efter nogle dage. Siden viser så hvilke retter, man kan lave med de ingredienser. Jeg kan ikke holde madspild ud, så dette er perfekt, når 800 millioner mennesker lever i den dybeste armod og kæmper for at opleve dagen i morgen.

På den måde kommer prisen for et måltid ned på ca. 50 kr. eller mindre, og det er egentlig rimeligt nok for alt det.

Jeg ser frem til at komme i gang med det, men det kræver, at jeg får cyklen frem og kører ned og giver dem en nøgle, så de kan komme ind i opgangen. Måske allerede på søndag…

8 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Jeg synes det lyder dyrt, selvom det er økologisk. Vores madudgifter til to personer er = eller under pr. måltid om end ikke alt er økologisk, Men vi bor jo også i provinsen 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg er på én måde enig med dig i, at det er lidt dyrt, og det er det, der har holdt mig tilbage i lang tid. På den positive side vil komme, at jeg vil få sundere og mere varieret mad + frugt end jeg selv kan hitte på.

 2. Birgit
  Birgit siger:

  Kære Hanne

  God ide at få leveret råvarerne, så man bliver tvunget til at tænke lidt anderledes, end man plejer.
  Hvis du får lyst til at prøve noget andet end Årstiderne, kan du også prøve at kigge på https://www.retnemt.dk/priser.htm. Vi har ikke selv prøvet det – jeg har jo en efterlønner rendende rundt herhjemme, og han er ret god til at finde på 😉 – men det ser også ret godt ud. 🙂

  Kh. Birgit

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Birgit

   Ja jeg tror, at det med at råvarerne kommer lige til døren, virkelig er noget for mig, for jeg får ikke læst i en eneste af mine mange kogebøger. Her bliver jeg lidt “tvunget” ud i det, og det er vist en rigtig god idé.

   Retnemt ser virkelig rigtig spændende ud, og måske er de lidt billigere, men det kan jeg ikke rigtig finde ud af at regne ud. Det er til gengæld lidt svært at finde kasser til én person, og deres økologi-frekvens er ca. 80 mod Årstidernes 100 pct. bortset fra fiskene. De har 25 pct. ekstra kød (125 g. mod Årstidernes 100 g.) Hvis jeg nu kunne finde ud f at beregne en samlet score for de to steder, gætter jeg på, at de ville ligge side om side.

   Du er altså ret heldig med ham efterlønneren! Hils ham i øvrigt.

   Kh. Hanne

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Nej det har du ret i Jørgen. Nu prøver jeg det og ser, hvordan det går. Under alle omstændigheder bliver det mere varieret, end hvad jeg selv kan finde på. Og når man sådan regner på det, synes jeg faktisk, det er en fornuftig pris.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.