Min seng står et godt sted

Min seng står et godt sted

Stegemüllers vindue mod verden

Alt godt fra havet

Min seng står et godt sted

Lige for tiden kan jeg ikke lade være at tænke på, at min seng står et godt sted. Her er ingen jordskælv, her er varme på, her er sund mad, her er orden i økonomien, her er alt i orden.

Forleden så jeg et opslag på et socialt medie, hvor en kvinde udtrykte, at hjælp fra Danmark skulle gå til Ukraine, fordi Syrien har været plaget af borgerkrig. Jeg kunne ikke lade være at svare, at der nu altså også lige havde været et jordskælv, hvor der samlet i både Tyrkiet og Syrien er registreret mere end 46.000(!) døde. Formentlig vil man i lang tid kunne opdatere tabstallene, efterhånden som man får flyttet murbrokkerne.

I hendes tekst læste jeg, at syrerne selv er skyld i, at de allerede før jordskælvet havde fire millioner hjemløse. Jeg kan ikke forstå, hvordan man kan være så hjerteløs. Hjerteløs – hjemløs … Det er selvfølgelig ikke sikkert, at jeg læser hendes tekst rigtigt, men jeg synes ikke, der er så stort rum for fortolkning.

Den første levering fra Aarstiderne

Søndag morgen kunne jeg åbne døren for den første levering fra Aarstiderne i denne omgang (jeg har også handlet hos dem tidligere). Det var spændende at pakke ud. Der er noget fascinerende over, at grøntsagerne på en måde stadig er i live. Således skal salater og kål i plastposer med en lille smule vand i bunden. Krydderurter skal også i en plastpose med lidt vand og så stå oprejste i i fx køleskabsdøren, for de er også i live.

Tomaterne skal bare stå på køkkenbordet, for de dør og mister smag, hvis de kommer i køleskabet.

Frugten ankom i en stor papirpose. Jeg vold-spiser bananer, appelsiner og æbler.

Der er kartofler med, og jeg kunne pludselig mærke, at jeg har savnet kartofler. Ris og pasta er okay, men en god dansk kartoffel ved man da, hvad er.

Min seng står et godt stedJeg føler mig privilegeret, at jeg kan gøre dette. Tidligere skrev jeg om en dagspris inkl. frugt på 48,79 kr. Ved nærmere eftertanke var det noget sludder og ikke en fair sammenligning med HelloFresh!

Endnu ved jeg ikke, om jeg altid kan spise for to personer (og det var sammenligningen), men hvis der kun er til 4 dage, vil dagsprisen være 96,98 kr., eftersom “Budgetkassen plus frugt” – efter rabatten på 10 pct. – koster 387,90 kr. for 2 personer i 4 dage. Men der er fortsat et godt stykke op til HelloFresh’ 140 kr. pr. dag uden frugt og uden økologi.

Jeg kom også til at købe tre kopper fra Kähler Keramik – og så siger man, at der ikke er impulskøb, når man køber måltidskasser …

Jeg skal i løbet af ugen på besøg hos Hanne

Den meget gamle dame, jeg kender, er lige nu indlagt på Herlev Hospital. Det er hende, der var min fars ungdomskæreste. Det er noget med en infektion; men det er glædeligt, at sundhedssystemet passer godt på hende, for når man er 98 år, kan en infektion sikkert være farlig. Måske er hun blevet udskrevet i dag, og jeg skal i morgen lave en aftale via hendes ældste søn, der er blevet 70 … Det er godt, det altid kun er de andre, der bliver ældre/gamle.

Hun vil så gerne have dette ungdomsbillede af min far, som jeg tidligere har haft med og vist hende. Hun kan ganske vist næsten ikke se, men pyt med det. Selvfølgelig skal hun have en kopi af det billede. Min scanner har været i udu, men jeg har løst problemet, og jeg har bestilt “glossy” fotopapir. Kun det bedste er godt nok til et menneske, der siger “Jeg har kun gode minder” og som ikke fejler noget fra halsen og opad (bortset fra synet).

Som “Bix” skrev for kort tid siden, er Hanne det tætteste, jeg kommer på at have en familie. Jeg har ganske vist formentlig to kedelige kusiner, men jeg har ingen kontakt med dem.

Min seng står et godt sted


Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt herunder, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Jeg svarer dig også relation til artiklen, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder meget kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] elsker mad – god mad. Jeg har genoptaget mit abonnement hos Aarstiderne. For det første fordi det er økologisk og for det andet fordi, de er billigere end HelloFresh. Og […]

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.