, , , ,

1-2-3 Hjemmeside

Jeg undrer mig

Jeg undrer mig tit over, at alting skal gå så stærkt. Et af de områder, hvor der skal være fart på, er, når folk vil oprette en hjemmeside. I flere forskellige fora kan man læse om, at folk lige har en lørdag, hvor de vil smide en hjemmeside op. Indskudt bemærkning: Folk “smider” ting på nettet, de “smider” et opslag på Facebook osv. Det er da et mærkeligt udtryk, når man kan “lægge” ting på nettet.

Der var engang noget, der hed 1-2-3 Hjemmeside. De er nu blevet til SimpleSite. Her kan man fx læse: “Og det er så nemt, at du kunne være online om 5 minutter.” Hvorfor skal det gå så stærkt?

Jeg synes faktisk, at det er rigtig godt at tage sig tiden, at “nørde” med siden, at udvikle design, koncept og indhold over årene. Siden kan altid blive bedre. Det er en proces, der aldrig stopper. Og det skal den heller ikke.

At gøre plads

Der er selvfølgelig modifikationer: Internettet inviterer mange flere mennesker ind end nogensinde før. Mange flere kan nu ytre sig på skrift i det offentlige rum, og det er uhyre positivt. Vi kan ikke alle være “nørder”, og selvfølgelig har alle forskellige præferencer. Jeg synes bare, at der gerne må “kæles” lidt for siden. Godt sprog, afsnit, punktummer og kommaer osv. øger alt sammen læsbarheden, og den bliver man nødt til at tænke på, hvis man vil have lige netop læsere.

God søndag til dig.

10 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Det generer ikke mig. Kan de få læsere ved at “smide” ting på nettet, er det sikkert ligesindede, og så fred være med det, Bryder man sig ikke om skriverier, der er smidt som skidt, læser man nok med andre steder. Indholdet skaber siden, sådan vil det fortsat være.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jamen grundlæggende er jeg da enig med dig. Jeg synes bare, der er så meget “skrammel”. Selvfølgelig kan jeg da lade være med at læse det. Men det vil altid undre mig, at det skal gå så stærkt, og at der ikke kæles for indholdet – almindelig stavekontrol kunne ofte gøre underværker.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Indholdet er stadig det vigtigste. Det tekniske kan gerne gå hurtigt for min skyld. Når jeg har lavet om eller flyttet host, får jeg ikke fred, før den side af sagen er i orden. 1-2-3 hjemmeside kunne jeg dog aldrig finde på at benytte. Men nu har jeg jo også lavet hjemmesider fra bunden af i mange år. Mit tema til WordPress er også lavet helt fra scratch, og det skifter jeg ikke foreløbig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Waugh hvor er det flot, at du har kunnet lave et tema helt fra bunden; det ville jeg aldrig kunne gøre. Du må så kunne en masse css? Jeg selv bliver aldrig gode venner med css. Jeg har forsøgt mig nogle gange, men det er som om, jeg ikke rigtig kan fatte det. Jeg har faktisk været ret god til HTML for nogle år siden, men det bruger man jo ikke rigtig mere, og det er måske også godt det samme, for så kan flere ytre sig, og det er godt!

   Nej jeg får heller ikke fred, før alt er i orden hos den nye host. Jeg synes godt nok, der har været meget arbejde denne gang. Nu mangler tre finurligheder, men dem kan jeg vist nok selv klare.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Tak Jørgen – det er godt med lidt “medvind”. Jeg synes, alting går – og skal gå – så pokkers stærkt. Sådan har det sikkert altid været, og det er bare mig, der er ved at være (for) gammel.

 3. Lene
  Lene siger:

  Og det er jo dejligt, at du nyder det. For mig skal det bare fungere, jeg har ikke lyst til at bruge for meget tid på det, men nu har jeg så heller ikke en hjemmeside 🙂
  Jeg har fået problemer med at åbne din blog fra iPad efter du har lavet om. Den åbner også langsommere end tidligere på computeren, men kommer dog frem.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Næh men man kan måske også nærmest sige, at jeg heller ikke længere har en hjemmeside, da jeg ikke har passet den i årevis. Den stammer sådan mest fra mine år som slægtsforker. Men jeg sletter den ikke, da der er rigtig mange links til den.

   Kan du slet ikke åbne min blog på din iPad?
   Jeg tror, jeg skal have kigget indstillingerne i mit optimeringsplugin efter i sømmene, for det optimerer jo nærmest ikke .-) Jeg synes også selv, at siden loader langsommere nu. God du giver lyd fra dig.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.