Sådan rykker du frem

Hvem vaccineres hvornår?

Sundhedsstyrelsen har udformet en vaccinationskalender, der fortæller, hvem der vaccineres hvornår. Kalenderen opdateres ugentligt og er selvfølgelig udtryk for et skøn, der blandt andet beror på, hvor mange vacciner, vi har, og i hvilket omfang de anses for sikre. Bedre kan det næppe gøres. Den nyeste udgave af kalenderen fra 10. maj er her.

Lige nu stiger smitten i de yngre aldersgrupper. Følgende er hentet på dr.dk:

– Hvis man fastholder modellen med automatisk nedlukning, så skal vi have rykket de unge frem i køen. De kan ikke klare mere.

Sådan siger Borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær (K).

Den seneste uge er smitten i aldersgruppen 15-19 år steget med 59 procent og 30 procent i aldersgruppen 20-24 år.

– De har været lukket inde en lang mørk vinter. Nu har de behov for at se hinanden. Derfor har jeg det sådan, at man kan ikke blæse og have mel i munden. Enten skal man gøre det, at man vaccinerer de unge og bliver ved med at have grænser for automatisk nedlukning. Ellers følger man den vaccinationskalender, der er, og lader de unge se hinanden, men hæver grænsen for hvornår der skal lukkes ned.

Nu er jeg en gammel kone:

Jeg er ked af at sige det, men i dette spørgsmål er jeg enig med Liselotte Blixt (DF’s sundhedsordfører).

Smitten stiger blandt de unge, fordi de opfører sig uansvarligt i forbindelse med genåbningen. Det får nogle borgmestre og folketingspolitikere til at ville rykke de unge frem i vaccinationskøen fordi “de ikke kan klare mere” og “de har været lukket inde en lang mørk vinter”.

Det er noget pladder. Resten af befolkningen har også behov for at se hinanden og har også været lukket inde en lang mørk vinter – og så er det vel i øvrigt heller ikke værre?

Morale: Hvis Sundhedsstyrelsen lytter til visse borgmestre og politikere og på den baggrund ændrer kalenderen, slipper man altså uden om køen og kommer foran ved at opføre sig uansvarligt.