, , , , , , , ,

Joomla

Nu går det rigtig godt fremad med Joomla! Jeg er ved at have tjek på oprettelse af kategorier, artikler og at knytte artikler til menuer; man skal bare have styr på rækkefølgen. Når man først har fået styr på det, er det egentlig ganske let. Du kan se fremskridtet her, hvis det interesserer dig. Jeg har haft god glæde af Lorem ipsum-teksten, for det er ikke lige til at finde på noget selv.

Næste step er at få installeret et flot template. Jeg har købt et template, som jeg kan bruge mange gange, og som jeg forventer Vrensted Lokalarkiv vil betale, når de nu får selve installationen og oprettelsen gratis. Der er tutorials på YouTube her.

Hvis jeg nu kan blive skrap til dette her, vil jeg bede Sammenslutningen af lokalarkiver om tilladelse til at sende en e-mail til alle deres medlemmer. I mailen skal der stå, at de lokalarkiver, der ikke har en egen hjemmeside kan få en for 5.000 kr. plus moms. Så rammer jeg niveauet for de professionelle hostingbureauer , men hos mig får de mere service. Kan jeg bare skaffe 20 kunder er alt i orden.

Når jeg har implementeret layoutet, bliver næste step at lære om modulerne, og så vidt jeg kan se, er der moduler til alt muligt fx til at oprette et fotogalleri, som jeg forestiller mig lokalarkivet gerne vil have, men måske foretrækker de at køre over Arkibas.

Det der kunne være rigtig fedt var, hvis jeg også kunne oprette en database, hvor de kunne præsentere deres samlinger for offentligheden. Hele idéen er jo at trække flere kunder til butikken.

Jeg har oprettet en side på min localhost (altså offline), så jeg kan øve mig der. Jeg bruger XAMPP, som er let at installere, og som jeg har haft i flere år nu, og det kører fortræffeligt. Hele ideen er, at ens egen pc bliver til en server, og det er rigtig praktisk, når man skal øve sig. Den eneste ulempe ved det købte template er, at det overskrev alle mine data, men så får jeg selvfølgelig lejlighed til at oprette kategorier, artikler og menuer en gang til. Øvelse gør mester. 🙂

8 Svar
 1. Michael Nielsen
  Michael Nielsen siger:

  Hej Hanne,

  “Faldt” lige over din fantastiske blog her, hvor du også skriver om din oplevelse med Joomla CMS.

  Hvor er det skønt at læse om, undskyld mit fransk, en nybegynders erfaring og i processen deler ud af gode tips.

  Du har mit nummer og mail, hvis du skulle få brug for gode råd. 😉

  De bedste hilsner
  Michael Nielsen
  http://www.derbahnhof.dk

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Michael

   Velkommen til min blog og mange tak for din kommentar, der lige skulle godkendes, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du ryge lige igennem.

   Jeg synes der er en idé i at skrive om processen med fx Joomla (og mange andre ting), for derved kan jeg jo være med til at hjælpe andre, der sidder med de samme udfordringer. Jeg søger selv meget viden på nettet og alle Googler, og hvis jeg kan være med til at hjælpe ved at at bidrage med mine erfaringer, gør jeg det gerne.

   Jeg ser frem til vores aftale på onsdag kl. 12:00, så jeg kan komme i gang med at arbejde med det template, jeg har købt. Indtil videre har jeg bare siddet og set på den flotte forside 🙂

 2. Eric
  Eric siger:

  Hvilken ildhu! Som med WordPress skal Joomla-installationer også opdateres (sikkerhed osv.). Det kan du evt. tilbyde som tillægsydelse, hvis udbyderen ikke gør.

 3. kisser
  kisser siger:

  Jeg er ret imponeret over din viden og lyst til den vanskelige teknologi. Det du beskriver virker som sort tale for mig (selvom jeg har været i en teknologiafdeling i en del år).

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Mange tak skal du have, men det er lysten, der driver værket, og lige nu har jeg jo al den tid der skal til for at lære det, og så er det dejligt at mærke fremskridtene. Der er rigtig meget hjælp at hente på nettet, og så er det egl. bare at følge de forskellige tutorials slavisk, keine Hexerei, nu Behändigheit 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.