, , , ,

Joomla

Jeg leger godt! Jeg leger med Joomla, og jeg kommer langsom fremad. Man skal tænke på en helt ny måde. Hvis man er vant til at oprette websider, vil man sige, at man opretter en side og knytter den til en menu. I Joomla er det nærmest omvendt. Jeg har set  instruktionsvideoerne flere gange, inden 10-øren endelig faldt: Her er så langt, jeg er kommet: https://stegemueller.dk/joomla16/ Det ser ikke ud af noget, men jeg har brugt timer, men det gør ikke noget, når det er sjovt og udfordrende.

Joomla for dummies

1)      Lav kategorierne

2)      Opret artiklerne og link dem til kategorierne

3)      opret en ny menu eller brug en der allerede eksisterer

 1. Hvis ny menu: opret en ny menu, der knytter sig til den nye fra 3)
 2. Hvis ny menu, skal den knyttes til en position.
 3. Menuer er en slags modul.
 4. Lav et modul og knyt modulet til en position.

Nu skal jeg til at lege med billeder og grafik, og jeg vil se, om jeg kan lave et template, så arkivet kan få et design, der passer præcis til dem. Man kan købe mange templates, men jeg har ikke kunnet finde et, der viser noget om historie og “gamle dage”, og så må jeg jo gå i gang selv. Mette Fløjborg, som jeg kender lidt fra slægtsforskningen, har anbefalet Artisteer, som godt nok er lidt dyrt, men det er en engangsinvestering, så det går nok. Jeg er lidt spændt på om jeg kan finde ud af det, men jeg har jo tiden til at øve mig – og det hele er en herlig leg.

6 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Du skal bare ud over Joomlala-stadiet, så kører det. Det er vel med Joomla som med alt andet: Øvelse gør mester, så det er bare at klø på, til tingene sidder på rygraden. Og det er bare med at komme i gang, for jo ældre vi bli’r, jo mere skal vi klø 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Det går allerede meget bedre. Jeg fandt endnu en god dansk vejledning, hvor man opretter en blank side og fylder indhold på den, og den indeholder også noget om templates, som var det, jeg nået til. Det er rigtig sjovt. Jeg er flyttet over på XAMPP, så I kan ikke se fremskridtene 🙂

 2. Pia
  Pia siger:

  Nu ved jeg jo godt at alle arkiver er baseret på frivillig arbejdskraft, men Jørgen har helt sikkert fat i det rigtige. Tag fat i dit jobcenter igen, og spørg om du ikke kan få en ny praktikperiode, måske for dette arkiv, eller flere andre. Hjemmesiden ser godt ud.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Supergod idéer I kommer med. Jeg må have fat i jobcenteret igen.
   Om jeg så skulle bo i Vrensted en måned – det ville jeg jo bare tage med.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.