Hvem skal jeg støtte?

Hvem skal jeg støtte?

Der er så mange muligheder

I december går det helt amok på Facebook – jeg mener amok med forskellige former for indsamlinger til nogle, der har det værre end mig, og som jeg derfor kunne støtte, da jeg ikke skal købe julegaver. Jeg kunne tage beløbet, jeg ellers ville have købt gaver for, og så  dele det ud på forskellige godgørende formål.

Der er så mange potentielle modtagere: Læger uden grænser, Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Danmission, Kirkens Korshær, Børnehjælpsdagen, Børnetelefonen, Børns vilkår, Betalingshjælpen kun for piger, Psykiatrifonden, Sind osv.

Indtil videre har jeg syet pengene ind i madrassen ligesom Katrine Larsen i Matador, og der bliver de, selvom jeg godt kunne give en skilling her og der og føler, at jeg burde gøre det, når jeg har mere end dem, der mangler – både her i landet og i udlandet.

Betalingshjælpen kun for piger

Dette er navnet på en ‘lånegruppe’ på Facebook, hvor jeg af og til har udlånt mindre beløb og altid fået dem igen til aftalt tid helt uden problemer. Det har været i størrelsesordenen 1-200 kr. og aldrig mere end jeg tænkte, jeg kunne klare at miste.

På et tidspunkt lånte jeg så 400 kr. ud – men det skulle jeg aldrig have gjort, for jeg så dem ikke igen. Låntager var helt umulig at komme i kontakt med og blokerede mig på telefonen. Beløbet var inden for en ramme, jeg tænkte, jeg kunne klare at miste, men alligevel var jeg sur, og er det stadig.

Jeg besluttede, at jeg aldrig ville låne så meget som 50 øre ud til nogen i den gruppe igen, så nu sidder jeg som en anden heks og følger med i, hvem der søger hvor meget til hvad. Jeg burde jo melde mig ud af gruppen og glemme alt om det, men det er altså en af mine usympatiske sider.

Kirkens Korshær

Denne organisation har dog fået mig til at lette på foret i madrassen, fordi jeg synes, de laver et fantastisk stykke arbejde både for de hjemløse og for udsatte familier. Her rammes jeg af tekster som at fattige børn også ønsker sig juletræ, risengrød og gaver til jul. Ja selvfølgelig gør de det, og det vil jeg gerne bidrage til. De fik de 400  kr., som jeg ikke fik tilbage. Så går det lige op 🙂

Danmission

For kun 41 kr. kan man sørge for skoleuniform, kladdehæfter og penalhus ti et år til et barn i Tanzania, hvor selve skolegangen er gratis. Alle mennesker kan undvære 41 kr., men jeg gjorde det ikke, for jeg kan jo ikke bare sådan formøble ‘formuen’ væk.

Tiggeri

Når det hele sådan går amok i november/december, minder det mig om tiggeri, der er sat i system, fordi alle organisationerne ved, at pengene sidder lidt løsere i de to måneder og at det er så let at give naivister som mig den dårlige samvittighed, der skal til for at sprætte madrassen op igen.

 

2 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Jeg spytter i bøssen af og til, men det er beskedent og ikke højtidsstyret. Da “Blindes Jul” var her for nogle uger siden, takkede jeg pænt nej, men selvom det vel hverken betød fra eller til, tændte jeg lyset udenfor, da han skulle ned ad trappen 🙂
  I vores gensidige testamente har jeg betænkt en organisation, og så må de glæde sig – hvis der er noget tilbage, når den tid kommer!
  Jeg handler fra tid til anden hos Amazon, og da de tilbyder, at en skærv af deres overskud kan gå til ens “favourite charity”, benytter jeg mig af det. “Hus forbi” købes jævnligt- det synes jeg er et fedt koncept.
  Det med godgørenhed bliver nemt skruen uden ende og et politikeralibi for at skære ned på statens ydelser, så jeg er lidt “kræsen”. Det sagt, gør de fleste organisationer vel et godt arbejde, men at låne penge ud på Facebook kunne jeg ligegodt aldrig finde på!
  Jeg er et slet menneske …

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Du er ikke noget slet menneske. Det er mig, der er naiv!

   Det var pænt af dig, at du tændte lyset, da den blinde mand skulle ned ad trappen.

   Der bliver næppe noget andet end håndører at arve efter mig, da jeg ikke har haft mulighed for/prioriteret at spare større summer op, men havde jeg haft det, ville jeg også have betænkt en organisation, måske endda Kattens værn 🙂

   Jeg køber fast “Hus forbi” hos Bent, der står nede ved Kvickly, og er sådan et behageligt menneske. Af og til er han væk nogle uger; det er bare fordi, han ryger på druk, men han dukker da altid op igen.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.