,

Gospelkoncert

Hvidovre Gospel

Jeg gik hjemmefra i – syntes jeg selv – god tid, fordi jeg tænkte, at jeg hellere måtte støtte gospelkoncerten; det er altid så pinligt, hvis der står et kæmpe kor, og der så ikke er nogen mennesker. Jeg synes, at jeg som menighedsrådsmedlem har en forpligtelse til at møde op til vores arrangementer. Jeg kom slet ikke i god tid, den lille kirke var fyldt til bristepunktet allerede kl. 14:45. Vi har plads til 112 på bænkene, og hvis det går vildt for sig, tager vi klapstolene frem.

Hvidovre Gospel sang og sang på en måde der var til at blive helt glad i låget af, og de var virkelig dygtige. Jeg elsker den form for rytmisk musik, og den passer jo perfekt til et kirkerum. Bl.a sang de Leonart Cohens Hallelujah, som jeg har fundet på YouTube. Korsangerne så hele tiden så glade ud, og jeg tænker, at det er umuligt at synge og være sur på én gang.

Særligt korlederen var jeg imponeret af; hun var en lille nipsgenstand, men havde en stemme som big Mama i Harlem – helt fantastisk. Når hun dirigerede, brugte  hun hele kroppen, og der var fuldstændig vildt gang i hendes fødder. Når hele koret sang igennem, var det som om taget løftede sig på den gamle middelalderkirke.

Opdatering: Jeg opdagede lige, at de har en hjemmeside: http://hvidovregospel.dk/

Det var et dejligt afbræk i min gennemgang af min slægtsdatabase – og tænk så var det helt gratis. Kirken har mange gratis glæder og især i juletiden er der rigtig mange tilbud. Det er som buket, man kan plukke af de blomster, man synes bedst om.

20 Svar
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Jørgen

  Vi har nogle virkelig dygtige præster og lad mig tillade at nævne en af dem ved navn, nemlig Inge-Hanne Broström, der holder nogle helt fantastiske gudstjenester, og som har en fantastisk udstråling. Men alle vores præster er gode og formår at engagere menigheden. I det hele taget har vi en meget aktiv kirke, hvor det er dejligt at komme og at engagere sig.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er netop en af den type begivenheder jeg synes godt om i en kirke, men desværre er jeg ikke en flittig gæst. Hvad mon årsagen er til at Hvidovre Kirke kan fyldes til gudstjenester? Er borgerne særlige, eller er det bare et tilfælde? Eller har præsten en usædvanlig udstråling?

 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Donald

  På en eller anden måde tror jeg ikke der er brug for at forny folkekirken, jeg tror snarere at der er brug for, at der kommer lidt flere mennesker i kirke, så kommer fornyelsen af sig selv, for præsterne vil nemlig gerne gøre noget for menigheden, men det kræver, at der kommen nogen og stiller krav. Dogmet om de tomme kirker kan vi slet ikke genfinde i Hvidovre Kirke; vi holder gang på gang gudstjenester og arrangementer for fulde huse, og det er bare så dejligt. Jeg er selv medlem af “Aktivitetsudvalget”, der står som arrangør af 4-5 sogneaftner pr. sæson. Vi har det mål, at det skal handle om kristendom, det er ikke nok at invitere en forfatter, det kan folk høre ned på biblioteket. Vi har pænt besøg til sogneaftenerne.

  Vi har lige haft en serie på tre aftener, der hed Kristendom for voksne, og det var muligheden for at dykke nærmere ned i trosbekendelsen. Det var en af præsterne, der holdt det, og det var virkelig godt. Det var en måde at udfordre barnetroen på, hvis man ellers har en, hvad jeg ikke har. Det ville være så nemt med en barnetro, så slap man for selv at tage stilling 🙂

  • Donald
   Donald siger:

   Men der kan du bare se, der er mange præster og voksne (og børn) som for længst har udskiftet barnetroen og ser de andre perspektiver i religionshistorien. Det er jo fint nok, men som ung blev jeg desværre foreholdt af en præst (konfirmations-“forberedelse”) at det ikke var den kristne tro. Nok om det – jeg ønsker dig flere gode koncerter og pønser på om der er noget i dette fællesskab omkring de gamle kirkebygninger, som jeg kan være med til, selv om jeg ikke har været medlem af folkekirken i 40 år. 🙂

 4. Donald
  Donald siger:

  Ja, det må have været en oplevelse – tak for linket, lytter lidt senere.

  Jeg tænker tit på at man er nødt til at forny Folkekirken. Jeg ville tro at nogen går ind for pomp og pragt, andre for Gospel og atter andre for alt muligt andet, derfor er det svært. For mig ville det være en god ting at man talte lidt mere ærligt om den åndelige dimension og ikke, som i sin tid konfirmationspræsten, forestiller sig at folk har en “barnetro”, – eller i det mindste taler om, hvad sådan en “barnetro” betyder for folk, der har den. Jeg glemmer aldrig Linda fra Bibelbæltet, som sagde “Jeg behøver ikke at læse i bibelen for at vide hvad der står” – det er en sjov tankegang, ikke sandt?

 5. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Fruen i Midten

  Ja du har egentlig ret i, at folkekirken kan mangle noget med-indlevelse, men jeg tror også, det kommer an på hvor meget man kommer i kirken. Selv kommer jeg der meget og føler at jeg hører til i min kirke. Vi kunne godt bruge lidt mere gang i den, og derfor var det også herligt, at nogen havde taget initiativ til gospelkoncerten.

  Jeg ville gerne prøve at komme i kirke i USA og evt. at høre et gospelkor i Harlem. Det må være det største.

 6. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Gospelsang og den store med-indlevelse er noget af den almindelige folkekirke mangler i det daglige – og som jeg helt sikkert savner. Jeg har været i kirke en enkelt gang i USA, og det var en kæmpe oplevelse, fordi der var så meget mere ‘gang i den’ . Du er heldig at have en kirke med et godt gospelkor lige om hjørnet.

 7. Inge
  Inge siger:

  Jeg holder så meget af gospel i kirken.. vi skal høre “vores” gospelkor på tirsdag i Baptistkirken henne om hjørnet.

 8. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Susanne

  Ja det er så livsbekræftende, det er jeg helt enig med dig i. Vores lille Hvidovre kirke dannede den perfekte ramme om dagens koncert. Jeg er glad for at jeg kom af sted, var ellers lige ved at blive hjemme på grund af sneen.

 9. Susanne
  Susanne siger:

  Gospel er noget af det mest livsbekræftende og glade musik. Og i en kirke er det helt fantastisk. Jeg har oplevet det et par gange. Og ag en eller anden grund får det sluserne til at åbne, så jeg ender med at måtte tørre øjne og snøfte ;o)

 10. Ellen
  Ellen siger:

  Gospel er godt. Gospel i en kirke er meget godt.
  Jeg er så imponeret af små mennesker med stor stemme – jeg har en eller anden fordom om, at der skal en stor krop til en stor stemme, men jeg har heldigvis ikke ret 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Gospel er skønt.
   Jeg har også ideen om, at hvis man skal have en stor stemme skal man også have et stort korpus. Jeg tror det stammer fra TV og udsendelserne fra USA i Harlem, hvor man altid ser sådan nogle kæmpe kvinder, der giver den hele armen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Du har fuldstændig ret. Heldigvis animerede de flere gange til publikum om at klappe med, og der var også et par sange, hvor vi skulle synge med. Det var dejligt selv at være aktiv.

 11. Fie Lindenstrøm
  Fie Lindenstrøm siger:

  Leonord Cohen og Gospel er begge musik og sang der er værd at hører, jeg har aldrig hørt hans “Halleluah” den er god 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fie

   Du har ret i at både Leonart Cohen og gospel er dejlig musik. Jeg er glad for at du kan lide Halleluja med Cohen; jeg har den på en CD i tre forskellige udgaver, og jeg bliver aldrig træt af at høre dem.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.