,

Tak Gud

Dagen i dag er lidt sørgmodig, for vi har sagt farvel til kst. sognepræst Stine-Helene Riedel, der har været hos os i Hvidovre Kirke siden november 2015. Jeg ærgrer mig over, at hun ikke kan blive, men menighedsrådet ville det anderledes. Jeg kunne godt lide hendes ligefremme facon, at hun var meget nede på jorden og i øjenhøjde med “sognebørnene”. Sidstnævnte er i øvrigt et frygteligt udtryk.

Hun kom med en lille indledning, inden hun gik for alteret (det kaldes vist  regibemærkninger – og dem kan biskoppen ikke lide), hvor hun blandt andet sagde, at hun til i dag havde valgt sine yndlingssalmer. Så har vi samme smag (!), og i dag kunne jeg for en gangs skyld dem alle. Det er fx dejligt at kende “Hil dig frelser og forsoner”, som har en smuk tekst og en ligefrem melodi. Vi sluttede med en af mine absolutte favoritter: “Tak Gud”, som er glad musik med masser af rytme. Den er vist mest for børn, men jeg er  ligeglad. Jeg har haft gang i Google for at finde en udgave, der bliver spillet og sunget i en kirke, men det lykkedes ikke. Til almindelig oplysning findes den i salmebogstillægget som nr. 901.

Efter gudstjenesten var der en fin afskedsreception med et par upassende taler men selvfølgelig også nogle gode.

Eftermiddagen har jeg tilbragt hos en ældre dame fra menigheden, der er begyndt at slægtsforske, og bruger det samme program – Legacy – som jeg selv bruger. Hun havde brug for et par staldtips, og det kunne jeg godt levere, selv om det snart er et par år siden, jeg har været aktiv slægtsforsker. Jeg har brugt al min fritid i 10 år på slægtsforskning, og jeg er nået langt, men pludselig siger det mig ikke noget mere, og jeg kan heller ikke koncentrere mig så længe ad gangen. Måske er det også noget med, at alting har sin tid? Data ligger nu trygt i Dropbox, på en DVD og på en ekstern harddisk, og så kan jeg altid tage dem frem igen, hvis/når lysten melder sig.

8 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Selvom jeg uhyre sjældent kommer i kirken, kan jeg stadig mange salmevers. Da jeg gik i skole, skulle vi lære alle vers og salmer udenad, og så er jeg jo ud af en sangglad familie, hvor vi har lært at synge alt fra salmer til skillingsviser. Sjovt det stadig hænger ved, selvom der er langt imellem salmerne efterhånden.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Det må være redt “fedt” at kunne mange salmer udenad – selv er jeg nu tilfreds bare jeg kender melodien, resten kan jeg jo se i salmebogen 🙂

   Jeg er på en måde også ud af en sangglad familie, men de havde uendelig dårlig smag, så det kan jeg ikke rigtig bruge til noget. Selv synger jeg ikke specielt godt, men jeg kan mærke, at det bliver bedre med tiden af at synge hver søndag.

 2. Lene
  Lene siger:

  Tak Gud er også en af dem, jeg elsker at synge 🙂 Hvor er det godt at du kunne hjælpe den ældre dame.
  Alting har sin tid, er så sandt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Ja det er glad musik, og det er der også brug for i kirken.

   Jeg synes, det er dejligt at kunne hjælpe. Jeg har også skrevet et par små vejledninger til hende, og dem er hun glad for.

 3. Den stille pige
  Den stille pige siger:

  “Hil dig Frelser og forsoner” blev også brugt dengang jeg blev viet, men vi sprang vist vers 8 over 🙂

  Med de “upassende taler” fornemmer man, at der måske er blevet sagt ting, der skulle være forblevet usagte?

  Håber, at du bliver glad for den nye præst, som menighedsrådet har valgt.

  Og så er det jo altid dejligt at kunne hjælpe andre med den specialviden man har (slægtsforskning).

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Den stille pige

   Ja – vers 8 passer måske ikke så godt til en vielse 🙂

   Du gætter rigtigt mht. de upassende taler. Jeg synes, der er ting, man simpelthen ikke siger i en tale, heller ikke selvom de måske er sande. Men jeg er vist ret reaktionær på det punkt. Jeg er jo selv i MR, så egl. har jeg jo også selv været med til at vælge. Det bliver spændende at opleve ham i dagligdagen.

   Ja det er rigtig dejligt at kunne hjælpe en gammel dame med lidt software-guidance. Jeg har også skrevet et par små vejledninger til hende; jeg vil gerne hjælpe og den slags har jeg stor erfaring i fra mit professionelle liv.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.