,

Glæde over at se bloggen

Pyh ha det gik godt

Jeg var lige ved at miste syv års arbejde.

Da jeg tidligere på aftenen ville skrive et indlæg om backupværktøjer til SQL-databaser, opførte WordPress sig virkelig underligt; jeg kunne ikke bevæge cursoren ned i skrivefeltet og alle knapperne til formateringen var væk. Jeg prøvede at lukke browseren og starte den igen. Det havde ingen effekt. Så prøvede jeg at genstarte pc’en, det havde (selvfølgelig) heller ingen effekt. Tilsidst slettede jeg alle WordPress-filerne fra serveren for at se om de filer, jeg havde på min egen pc (heldigvis havde jeg lige for få dage side downloaded hele siden med alle filerne) var bedre. Jeg begyndte at uploade filerne på ny, men rigtig mange af overførslerne mislykkedes.

Nu var gode råd dyre – skulle jeg virkelig starte forfra? Og miste syv års arbejde. Tanken var forfærdelig, for jeg holder meget af min blog og alle de mange kommentarer og indlæg. Jeg havde selvfølgelig stadig databasen med alt indholdet, men jeg var usikker på om jeg kunne finde ud af at lave en frisk installation og alligevel bruge den gamle database. Scriptene der hører med til installationen forudsætter jo en tom database.

Heldigvis opdagede jeg, hvad der var galt med overførslerne af filerne. Man skal først lave mappen /blog/ på serveren og dernæst skal man stå i mappen blog på egen pc og så kopiere indholdet af mappen over. Man kan ikke tage hele mappen blog på den lokale pc og så overføre hele mappen, så fejler overførslerne. Så lærte jeg da det.

Da filoverførslen var færdig, var jeg jublende lykkelig for at se min blog igen og pludselig kunne jeg også komme ned i skrivefeltet og skrive et nyt indlæg. Jeg kunne slet ikke forstille mig at skulle starte forfra. Bloggen er en del af min identitet på nettet og jeg har også med årene modificeret meget på bloggen, så hvis jeg skulle starte forfra, ville jeg skulle starte helt fra bunden med at købe et ny design osv. Heldigvis gik det ikke galt, og processen har været lærerig, men jeg har godt nok været hed om ørerne i et par timer.

10 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Gad vist hvad det var for et problem? Det er underlige ting der sker af og til. Hos Bluehost, hvor jeg har mine .com-domæner tages backup med to ugers mellemrum og det har jeg benyttet mig af et par gange.
  Godt det lykkedes …

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Godt at læse dig igen!

   Ja jeg ville også gerne vide, hvad det var for et problem, der opstod med WordPress. Jeg tror måske, det havde at gøre med skiftet til version 3.5 – det er som om, at hver gang jeg prøver at opdatere til version 3.5 så kommer problemet igen. Så nu tror jeg bare, at jeg venter til version 3.6.

   Jeg er også meget glad for at det lykkedes.

 2. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Ô gysgysgys!!
  Jeg ville også have været gået i panik!
  Fuldstændigt helt og aldeles!

  Jeg synes da også det lyder skræmmende hvis Eric har ret og du er blevet hacket?
  Godt det gik i orden igen – og ja – altid backup!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kong Mor

   Det var også lige før jeg gik i panik – men heldigvis tog den logiske sans over og fortalte mig, at jeg jo både havde mine filer og mine databaser, så helt galt kunne der ikke gå. Men jeg havde sørme lidt sved på panden, indtil jeg så min kære blog igen.

 3. Eric
  Eric siger:

  Hm… Den kommende uges tid bør du med dit FTP-program holde øje med wordpress-filernes datoer på serveren. Hvis de ændrer sig, og det ikke er dig, der står bag, er du formentlig blevet hacket.

  Jeg vil nødig så bekymring, men jeg taler af bitter erfaring.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Det er netop dine erfaringer, der får mig til at være “oppe på lakridserne”, for jeg ved, at jeg ikke kan finde ud af at reetablere det hele uden hjælp. Hvis det skulle gå galt håber jeg, at du vil hjælpe mig igennem. Jeg har hele sitet gemt på min egen pc, og jeg har en database backup af hele min blog, så helt galt kan det vel ikke gå?

   • Eric
    Eric siger:

    Man skal ikke tage sorgerne på forskud. Sørg for at tage backup, så kan du altid finde ud af det andet, hvis det bliver nødvendigt. Den omvendte rækkefølge er intet værd. 😉

    Men før du/I tager backup, så tjek om filerne er ændret, siden du/I sidst lavede noget.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Eric

     Du har så evigt ret i, at den modsatte rækkefølge ikke er noget værd. Jeg vil holde skarpt øje med mine filers datoer den næste uges tid.

 4. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Inge

  Du har fuldstændig ret. Jeg var meget bekymret indtil jeg så min kære blog igen. Det har både fordel og ulemper at hoste bloggen selv.

 5. Inge
  Inge siger:

  Det var da noget af en forskrækkelse, som både giver høj puls og sved på panden.
  Godt du fik styr på det igen.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.