,

Glæde over at se bloggen

Pyh ha det gik godt

Jeg var lige ved at miste syv års arbejde.

Da jeg tidligere på aftenen ville skrive et indlæg om backupværktøjer til SQL-databaser, opførte WordPress sig virkelig underligt; jeg kunne ikke bevæge cursoren ned i skrivefeltet og alle knapperne til formateringen var væk. Jeg prøvede at lukke browseren og starte den igen. Det havde ingen effekt. Så prøvede jeg at genstarte pc’en, det havde (selvfølgelig) heller ingen effekt. Tilsidst slettede jeg alle WordPress-filerne fra serveren for at se om de filer, jeg havde på min egen pc (heldigvis havde jeg lige for få dage side downloaded hele siden med alle filerne) var bedre. Jeg begyndte at uploade filerne på ny, men rigtig mange af overførslerne mislykkedes.

Nu var gode råd dyre – skulle jeg virkelig starte forfra? Og miste syv års arbejde. Tanken var forfærdelig, for jeg holder meget af min blog og alle de mange kommentarer og indlæg. Jeg havde selvfølgelig stadig databasen med alt indholdet, men jeg var usikker på om jeg kunne finde ud af at lave en frisk installation og alligevel bruge den gamle database. Scriptene der hører med til installationen forudsætter jo en tom database.

Heldigvis opdagede jeg, hvad der var galt med overførslerne af filerne. Man skal først lave mappen /blog/ på serveren og dernæst skal man stå i mappen blog på egen pc og så kopiere indholdet af mappen over. Man kan ikke tage hele mappen blog på den lokale pc og så overføre hele mappen, så fejler overførslerne. Så lærte jeg da det.

Da filoverførslen var færdig, var jeg jublende lykkelig for at se min blog igen og pludselig kunne jeg også komme ned i skrivefeltet og skrive et nyt indlæg. Jeg kunne slet ikke forstille mig at skulle starte forfra. Bloggen er en del af min identitet på nettet og jeg har også med årene modificeret meget på bloggen, så hvis jeg skulle starte forfra, ville jeg skulle starte helt fra bunden med at købe et ny design osv. Heldigvis gik det ikke galt, og processen har været lærerig, men jeg har godt nok været hed om ørerne i et par timer.

Loading comments...