,

Glad

Genbrug

Jeg så usigeligt lettet, idet jeg nu har indgået en mundtlig aftale med vores Genbrugsadministrator Kristine Naundrup-Jensen om at starte hos dem i Genbrug den 1. januar 2017.

De nærmere “detaljer” er ikke på plads, så jeg ved fx ikke, om det bliver en kontrakt med eller uden bagkant. Det må tiden vise. Jeg ville være jublende lykkelig over en kontrakt, der ikke var tidsbegrænset, men jeg siger “Ja tak” uanset hvad, og det gør jeg med baggrund i Psykiatrifondens rådgivning. Jeg stoler 100 pct. på min erhvervsrådgiver derfra.

Der er 125 genbrugsbutikker med ca. 3.500 frivillige. De genererer et årligt overskud på omkring 22 mio. Der skal godt nok sælges mange brugte stilletter for at nå dertil. 🙂

De har en rigtig fin side her.

Noget af det første, de har brug for, er forskellige nøgletal og analyser. Kristine var ikke så specifik, men “trække nogle tal ud af systemet og analysere dem”. Superfedt – det vil jeg gerne, og jeg synes også, jeg er kompetent til det og har erfaring med det.

Vi ved ikke ret meget om de 3.500 frivillige. Jeg foreslog en eller anden form for survey, så vi kan lære dem bedre at kende. Mange er sikkert ældre/pensionister, men hvad driver dem? hvor gamle er de? hvad får de selv ud af det? hvor mange timer arbejder de pr. uge? er det et led i en kamp mod ensomhed? er ægtefællen lige død? osv. osv.

Der er det “lille” problem, at vi ikke kender deres e-mail-adresser, og måske er der mange, der ikke har en e-mail-adresse? Men det må vi kunne finde en løsning på. Måske hvis bare en i butikken har en e-mail-adresse, som vi kan sende spørgeskemaet til, så kan de andre se linket…

Uanset hvad er jeg glad. Det jeg frygtede allermest, nemlig at skulle dreje rundt om mig selv herhjemme i månedsvis, er aflyst. Nu skal jeg være i en organisation, jeg kender – og elsker. Jeg skal ikke til at starte forfra et nyt sted. Det er en usigelig lettelse.


Jul

Jeg har fået en plads på “Julekursus” på Vallekilde Højskole. Programmet ser fint ud. Jeg har været en del på højskole efterhånden, og det er min erfaring, at alle kursisterne er søde, rare og åbne. Det er de sikkert også på Vallekilde. Nu har jeg handlet mig ud af mit problem. Det er sikkert ikke værst.

23 Svar
 1. Kirsten B Rasmussen
  Kirsten B Rasmussen siger:

  Tillykke med aftalen, så dejligt for dig.
  De er rigtig dygtige på Vallekilde, det kan du roligt glæde dig til.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Kirsten

   Din kommentar skulle lige godkendes, idet du har brugt et andet brugernavn, end du plejer. Uanset hvad er du velkommen her hos mig 🙂

   Det lyder som om, du kender Vallekilde, og så vil jeg da bestemt glæde mig endnu mere.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Her til morgen:

  Chrome – slideshow virker ikke på hjem, sider og de enkelte indlæg.
  Firefox – slideshow virker på hjem, sider og de enkelte indlæg.
  Opera – slideshow virker ikke på hjem, sider og de enkelte indlæg.
  Edge – slideshow virker ikke på hjem, sider og de enkelte indlæg.

  Det har vel været sådan et par uger, tror jeg.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ God morgen Jørgen

   Mange tak for din “klargøring”. Jeg tager fat i det, når jeg kommer hjem sent i eftermiddag.

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er dejligt med orden – og her er to gode ordninger. Dejligt for dig.
  Jeg har læst dine indlæg om TOR (jeg havde ferie da du skrev dem). Er muligheden for at kommentere direkte i TOR knyttet til den betalte udgave? Det fungerer også fint for mig, i øvrigt.
  Dit slideshow fungerer ikke hos mig. En halvcirkel kører rundt og rundt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   “muligheden for at kommentere direkte i TOR”: Tænk Jørgen det ved jeg faktisk ikke – eller også ved jeg ikke, hvad du mener. Jeg synes ikke, jeg selv kommenterer direkte i TOR. Jeg klikker på linket (flere gange), så jeg kommer frem til den rigtige blog og dernæst til den rigtige post. Jeg får (inden jeg kommer helt ind) “Star”, “Mark as unread”, “Send to”, “Share” og “Like”. Jeg ved ikke rigtig, hvor man kan kommentere direkte i TOR. Kan du forklare, hvad du mener?

   Det er dejligt at det ellers fungerer godt hos dig! Af og til er jeg lidt irriteret over den tid, der går, fra et indlæg er publiceret, til det vises i TOR. Jeg har haft fat i deres support, som så sætter skub i et enkelt site, men helt tilfreds er jeg nu ikke.

   Slideshow: Gælder det i alle browsere?

   • Jørgen
    Jørgen siger:

    Jeg tror det med kommentarerne skyldes: “I TOR er der fx heller ikke samme problemer med at kommentere, …”, men jeg har misforstået dig.
    Jeg har bemærket knappen refresh, når jeg er inde på en given feed-side, hvis det ellers hedder sådan, men det er selvfølgelig besværligt hvis man skal det.
    Slideshow fungerer fint i Firefox, men ikke i Chrome og Opera.

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Jørgen

      Jeg skal lige være sikker på, hvad du mener:

      enkeltposter virker slideshowet ikke i Chrome, Opera og Internet Explorer (IE) (jeg har lige selv testet den). Det virker fint Firefox.

      forsiden: det virker fint med Chrome og Firefox. Det virker ikke med IE.

      Har det være sådan længe?

      Er det rigtigt forstået?

      Har du noget, der skal tilføjes? Jeg vil nemlig spørge i en Facebook-gruppe i eftermiddag, og så er det meget god at får det hele med fra starten.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Svend

   Tusind tak skal du have.
   De virkede så søde, så jeg er sikker på, set vil gå godt.

 4. Mette L
  Mette L siger:

  Tillykke, både med jobbet og ‘pladsen’ til jul 🙂
  Jeg tænker, om du ikke kan lave et papir-skema til dem, som kan scannes ind og så laver du et eller andet program, der kan afkode svarene fra scanningen. Eller et elektronisk skema (i ex SurveyMonkey eller Enalyzer), som de kan udfylde i butikken, på butikkens computer, og deres identifikation skal være butik, navn og fødselsdato, for at du kan se forskel på svarene. Som du selv skriver, så har det ældre segment, du vil henvende dig til, måske ikke en email. Men hvis de får en lille statistik retur til butikken, hvor de føler, de kan finde sig selv, så vil de elske at svare 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mette L

   Velkommen til min blog og tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Tak skal du have.

   Dine idéer til en survey vil jeg straks tage til mig. Det må blive den elektroniske version, for jeg har ikke forstand på at lave et program, der kan afkode skemaerne i scannet version. Men uanset hvad håber jeg, at jeg overbevise dem om, at en sådan en undersøgelse e en god idé.

 5. Ingrid schmidt
  Ingrid schmidt siger:

  I vores lille by, Billund har vi 3 genbrugsforretninger:Kirkens Korshær, Mission Øst og Blå Kors. Jeg handler der, men arbejder der ikke. Jeg har indtryk af de alle uanset formål med de penge de samler ind udgør et socialt netværk for mange. Så til lykke med dit ny arbejde, Hanne

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Tak skal du have.

   Formålet med en survey kunne være at lære alle disse mennesker bedre at kende. Det er trods alt langt over 3.000 mennesker, der giver deres tid ganske gratis uge efter uge. Det er så flot. Det vil være helt relevant at lære dem bedre at kende, så vi også kan rette vores tilbud bedre til dem.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Tusind tak skal du have.
   Næh det bliver ikke meget bedre lige nu – fremtiden må vi evt. se an.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.