, ,

Fast arbejde

Fast arbejde

Jeg kniber mig selv i armen

I morgen starter jeg i et fast job 15 timer pr. uge, hvor de første to uger er en praktik, hvor vi ser hinanden an, og det har jeg det fint med. Opgaverne består af sprog og web for et mindre webbureau i Lejre. Jeg arbejder primært hjemme, da det er bøvlet og dyrt at komme til Lejre fra Hvidovre.

Jeg har taget alle forbeholdene:

 • Jeg er tekniker ikke designer
 • Det gik ikke så godt i Farum, idet jeg ikke kunne gætte, hvordan siden skulle se ud men alligevel fik en pæn anbefaling
 • Jeg kan ikke afmaske billeder
 • Jeg har aldrig prøvet at sætte en webshop op
 • Jeg ved intet om SEO (en klar fejl).
 • Jeg ved intet om CSS (ditto)
 • Jeg har haft en sparsom tilknytning til arbejdsmarkedet siden 2013 – men dog min form for fuldtid i både 2016 og 2017 i FKN.
 • Min hukommelse er elendig

Men jeg har også sagt til ham, at jeg er god til at bruge Google og da gud og hver mand sætter en webshop op, kan jeg vel også samt at jeg elsker læreprocesser.

Angsten

Alt dette er selvfølgelig angsten for at falde igennem, når nu endelig mit store, store ønske ser ud til at gå i opfyldelse. Derfor bliver jeg så pokkers ydmyg – også mere end godt er.

Vi har talt i telefon fire eller fem gange i dagens løb, sådan er det at forhandle kontrakt og tale opgaver pr. telefon, og det har været behageligt. Han har lige SMS’et, at han er glad for vores aftale. Jeg kunne kun skrive ‘Lige over’.

Den angst kommer, når man har prøvet at hænge med det yderste af neglene i det ikke særligt rummelige arbejdsmarked. Når man først er kommet udenfor – og det sikkert uanset årsag – er det uhyre vanskeligt at komme ind igen.

I sommeren (vist nok) 2013 blev jeg fyret fra Moderniseringsstyrelsen på grund af sygdom, hvilket set i bakspejlet ikke er så overraskende, for jeg var syg. Indtil sommeren 2014 søgte jeg helt almindelige jobs en masse, men jeg kom ikke engang til samtale. Jeg konkluderede, at jeg var for gammel (50/51), men fyresedlen løftede jo ikke ligefrem situationen.

Diagnosen kom i 2014. Jeg var indlagt eller kom mig efter en indlæggelse hele 2014 og 2015. Jeg startede i FKN den 1. januar 2016 og var der i to år. Og herefter har jeg igen haft svært ved at holde fast i arbejdsmarkedet – eller arbejdsmarkedet ville ikke have mig trods det, at jeg fik en pæn anbefaling også fra Securitas, der blot skulle omstrukturere, udnytte de eksisterende ressourcer bedre mv.

Efter sådan en rutschetur kommer også angsten for ikke at være god nok.

Nu skal det lykkes

Nu skal det lykkes, men det tror jeg også på, det vil. Min nye arbejdsgiver lyder uhyre fremkommelig, og kan lide de sider jeg har vist ham, jeg har lavet. Jeg har lavet nogle skitser til sider, som bare aldrig er kommet videre end til mit webhotel; forleden dag sad jeg og tænkte på at slette dem, men det var så godt nok, jeg ikke gjorde det.

Nåh men første arbejdsdag er i morgen… Der er travlt i firmaet. De har brug for mig 🙂

10 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Ja er det ikke bare skønt. Jeg er meget glad. Jeg lover at huske det med pauserne faktisk så meget, at jeg har sørget for, at det er skrevet ind i skånehensynene! Så jeg tager både dig og Psykiatrifondens slutrapport seriøst.

 1. Eric
  Eric siger:

  Det lyder spændende, held og lykke med det!
  Jeg ved heller intet om, hvordan man laver en webshop, men det forekommer mig, at de fleste udbydere har pakkeløsninger, som velsagtens kan tilpasses. Der er jo en del sikkerhedshensyn, så det er ikke noget, enhver kan lave forsvarligt efter et par timers PHP-studier.
  Der er masser af lær-selv-oplysninger om CSS på nettet, og det er med CSS, man laver responsive design, hvor websidens udseende automatisk tilpasses læserens skærmstørrelse. Det tog mig nogen tid at knække den nød, men det lykkedes og var lærerigt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Tak skal du have!

   Jeg følger med i Facebookgruppen WordPress Official og kan der se, at gud og hver mand opsætter en webshop, og så jeg altså også kunne. Mht. responsive er det så ikke ofte noget, der ligger i selve themet? Min side er responsive, men det skyldes ikke mig men Enfold (mit theme).

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.