, , , , ,

Diverse

Diverse

Jeg samler på ord mv.

 • “Jeg har flere psykiske diagnoser”. Jamen det hedder jo “Jeg har flere psykiatriske diagnoser”, men det skal siges, at rigtig mange fumler rundt i dette.
 • “Må jeg rejse udenlandsk?”
 • “Ander der helle ikke har modtaget udbetale seld for jeg har ikke fået den i nu”. Den kan være svær at gætte. Der burde nok have stået: “Andre der heller ikke har modtaget udbetalingsseddel, for jeg har ikke fået den endnu?”
 • “kommer den inden pengende”. her skulle nok have stået “kommer den ingen pengene?”
 • “I øjeblikket er der massere rod”
 • “Da vi kun var 2 voksen uden børn lagde vi 600kr fra om uge nu er vi 2 voksende og 2 børn og ligger 1000kr til side om ugen.” Det med “ligge” og “lægge” er åbenbart ikke så let, og “ende på ende” er endnu sværere. Men det hedder faktisk bare “nutids tillægsform” eller “præsens participium”, og det skulle vel være til at slå op et eller andet sted.

Et godt køb

Min iPad Air halter. Der er bøvl med batteriet og med Bluetooth.

 • Batteriet aflader temmelig meget i løbet af natten, og ligger iPadden et køligt sted, går det endnu hurtigere.
 • Batteriet er urimeligt længe om at tage næring til sig og selv på en fuld opladning, går der næsten igen tid, før det er under 30 – 40 pct.
 • Bluetooth funktionen er mildest talt ustabil. Den virker/virker ikke, virker/virker ikke, virker/virker ikke osv. Det er ikke muligt at skrive så meget som én sætning på et Bluetoothtastatur.
 • Jeg har lige bekostet en ny skærm til lidt over et tusinde kroner.

Kvitteringen viser, at vidunderet er fra december 2013. Der er et breakeven – hvor længe kan det betale sig at reparere på den? Jeg besluttede, at der ikke var idé i at kaste flere penge i en 4½ år gammel iPad.

Jeg investerer i en ny. Det er vild luksus, men den gør så meget godt for mig:

 • Rummer mange forskellige apps, der hjælper mig med medicinen: den jeg skal tage, den jeg har taget, den jeg skal bestille, og den jeg skal drøfte med Distriktspsykiatrien
 • Udgør det for et TV, da jeg altid ser TV-avisen kl. 18:30 under kugledynen med iPadden på skødet
 • Entrerer med Facebook hvor jeg af og til kan have et relevant ord at have sagt i supportgruppen.

Undskyldningerne er måske ikke de bedste 🙂 men nu har jeg besluttet mig for:

 1. “Apple 12.9-inch iPad Pro Wi-Fi + Cellular – Tablet – 256 GB – 12.9″ IPS (2732 x 2048) – 4G – LTE – space grey”. Den vil kunne tjene mine behov i minimum fem år.
 2. Hertil kommer: “Smart Keyboard for 12.9 iPad Pro -Danish”.

For søren hvor jeg glæder mig. Den kommer først om en uge – jeg vil drømme søde om den uge indtil da.

 

 

4 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Uh, vig bag mig … Jeg har været fristet af den nye iPad, og nu bliver jeg fristet igen! Men nej, det skal ikke være nu for mit vedkommende. Min iPad er altså også fra 2015, så den burde vel kunne holde lidt endnu. Men batteriet aflades rimeligt hurtigt og der er skuddermudder i trykfølsomheden til tider, og så har den også lukket ned nogle gange, uden at jeg har bedt om det.

  Jeg ved godt, hvor du har fundet de sprogbøffer. Det er altså trist, at folk har gået i skole i mindst 10 år og ikke fået mere med. Jeg er bange for, at det i høj grad er Folkeskolen, der har et problem. Jeg tror ikke på, at alle disse mennesker er ordblinde.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   “Uh, vig bag mig”.. det er jo mums for Mons herudi sprogland. Min iPad er ældre end din, nemlig to år ældre dvs. fra 2013. Jeg bruger jo faktisk min som det primære TV. Det går da fint med den lille hrm… 9.7″ (tror jeg, jeg har ikke forstand på det, men det er en iPad Air). Jeg er nu på mit nummer to Logitech Universal Folio-tastatur. Det første ringede jeg til Logitech om og fejlmeldte. De gav mig uden videre et nyt, de skulle end ikke have nummer et tilbage. Men øh… det nye lider af samme skavanker, og så er det, man må tænke, at det ikke tastaturet, men er selve iPadden, den er gal med.

   Jeg er helt enig. Så mange ordblinde mennesker, er der ganske enkelt ikke! Der er nogle, der har fejlet i uddannelsessystemet, og det er formentlig ikke den enkelte lærer, men derimod den skoleleder, der ikke har kunnet sætte sig igennem overfor en skolebestyrelse og/eller andre, der har magt over den enkelte skolebestyrelse/skoleinspektør (jeg kender ikke nutidens termer).

   Jeg er meget i tvivl om, hvorvidt vi hjælper børnene frem i livet ved at sige, at “de forstår jo godt, hvad du mener”. Eller rettere: jeg er fuldstændig sikker på, at vi hjælper dem ikke på den vis. Vi bliver nødt til at stille krav, helt på samme måde som vi naturligvis må stille krav til flygtninge og indvandrere – og det kan så handle om dansk eller alt muligt andet.

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Der skal stilles krav hele vejen gennem systemet, og den udvikling er i gang. En overgang så det ud til, at man ville udstyre nærmest hvem som helst med en lærereksamen, og den går jo ikke. En nok så rar, empatisk og pædagogisk begavet person kan jo ikke formidle et stof, som h/n ikke selv behersker. Og det har vi desværre et par generationer, der er ramt af. Jeg ved ikke, om det kan rettes op igen, men håber det selvfølgelig.

    En af mine tidligere kolleger underviste i engelsk på universitetet, og hun var nødt til at give et grundkursus i dansk grammatik, fordi de fleste af de studerende ikke kunne kende en præsens participium fra deres albue.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Henny

     Jeg kender lærere, der staver som en brækket arm, og det forstår jeg ganske enkelt ikke, at en skoleledelse accepterer. Man kan jo ikke give noget videre, man ikke selv behersker – altså: vi er helt enige. Det er godt at se, at du skriver om, at der er en udvikling i gang, hvor der stilles krav.

     De generationer, der er tabt, kan næppe samles op igen, hvor trist erkendelsen end måtte være. Jeg synes, de mennesker er blevet svigtet!

     Det er lidt rystende, at universitetsstuderende ikke kan bare et mindstemål af dansk grammatik – men det er måske netop de tabte generationer…

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.