,

Vildledende annoncer på Facebook

Vildledende annoncer på Facebook

Annoncer på Facebook er det rene Anders And

Vildledende annoncer på Facebook

Annoncerne på Facebook får mig til at tænke, at annoncørerne repræsenterer firmaer, der er det rene fup og svindel. Det er muligvis ikke sandt, men jeg får de tanker, fordi:

 • Kommentarerne stort set altid er adskillige uger gamle, selv når man ser dem første gang. Forleden var en kommentar 26 uger gammel
 • Kommentarerne ofte er enslydende – eksempelvis kan adskillige rumme de samme sproglige fejl. Jeg synes, det ligner “kopier og sæt ind”
 • Adskillige kommentarer kun rummer et tag af en anden person
 • Annoncerne rummer ofte ikke en pris på produktet/ydelsen, eller også er biksen lige ved at lukke, hvilket den har været i månedsvis, og derfor giver de “- 75 pct. rabat”, hvis man skynder sig at handle.
  • Sprogpedanteri: Rabat er noget, der trækkes fra. Dobbelte negationer ophæver hinanden, så enten får man denne vare til normalprisen eller også koster den 75 pct. mere. Jeg hælder til det sidste
 • Annoncerne er ufatteligt dårlige rent sprogligt. Jeg stødte fx på:
  • “Bambus nattøj til kvinder på lager nu”. Den kommer med i næste udgave af sprogdatabasen, hvor jeg glæder mig over ikke at være lagerført.
  • De fremstiller hvad som helst af bambus, og det er så effektivt, at man dårligt behøver at bade mere. Bambusprodukterne fjerner nemlig alle bakterier og dårlig lugt. Jeg vil nu tro, at de er mest effektive på pandabjørne.
  • “Dokteronline” kommer også med. Jeg ville aldrig turde gå til en læge, der ikke en gang kan stave til sin egen profession. I øvrigt er det en af de annoncer, der repræsenterer et gratis produkt, da der ikke er angivet en pris.

Vildledende annoncer på Facebook

Vildledende annoncer på FacebookEt konkret eksempel med “Flosser Pro”

Uden at jeg kan gennemskue algoritmerne, oversvømmes jeg p.t. af annoncer for noget, der hedder “Flosser Pro”, der er en erstatning for tandtråd. Oversvømmelsen kan skyldes, at jeg selv skriver om tænder og tand- og mundsundhed.

Normalprisen er 999 kr., men “lige nu” sparer man 30 pct. så man kun skal betale 699 kr.

Også lige nu: “Begrænset lager: +8.955 af 10.000 enheder er solgt!”

Jeg spurgte min tandlæge, om det var noget, hun ville anbefale. Det var det ikke.

Interdentalbørster og tandtråd var efter hendes opfattelse det bedste. Hun havde ikke meget til overs for vandpjaskeriet med Flosser Pro.

Retfærdigvis skal det dog siges, at himstregimsen er fint anmeldt på Trustpilot.

Deres hjemmeside findes her – men du skal ikke klikke på linket. Det skyldes, at mit sikkerhedsprogram “Bitdefender” straks reagerer med advarsler om:

1) Phishing attemt detected:
Feature: Online Threat Prevention

We blocked this dangerous page for your protection:
https://www.private-apps.com/easyannouncementbar/getBarInfo.php?shop=flosser.dk
Dangerous pages attempt to install software that can harm the device, gather personal information or operate without your consent.

2) Infected webpage detected:
Feature: Online Threat Prevention

We blocked this phishing page for your protection:
https://www.private-apps.com/easyannouncementbar/getBarInfo.php?shop=flosser.dk
Phishing pages attempt to obtain sensitive information such as login credentials or credit card details by disguising as trustworthy entities. The stolen data can be then used for financial gain.

Prisen for annoncer på Facebook

Annoncernes pris kan man ikke uden videre se, for at annoncere der afhænger fuldkommen af det ønskede budget, og det er selvfølgelig fint. Filosofien er beskrevet i denne artikel fra “Meta”.

På et tidspunkt ville jeg selv prøve at annoncere for et eller andet. Jeg kan ikke huske hvad og undrer mig over det, da jeg jo ikke sælger noget og aldrig  kommer til det.

Jeg kan bare huske, at jeg bakkede baglæns tilbage (og inden du skriver til mig, at sådan hedder det ikke, må jeg hellere fortælle, at det naturligvis er forsøg på en morsomhed) da det gik op for mig, hvad det kostede. Men det må jo kunne betale sig, for ellers indrykkede annoncørerne vel ingen annoncer.

Det bliver bare ikke mig, der køber et produkt på baggrund af en annonce på Facebook.


Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt herunder, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Jeg svarer dig også relation til artiklen, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder meget kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

10 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg har en enkelt gang bestilt noget online p.gr. af en annonce på FaceBook. Lad os bare sige det sådan, at det gør jeg ikke igen! En tommelfingerregel for mig skal være, at med mindre jeg kan finde produktet annonceret andetsteds, så vil jeg gå ud fra, at det enten ikke eksisterer eller at det ikke er det produkt, man ser på billedet, som man modtager.

  Jeg har i min tid købt en del kinesiske varer, og min erfaring er, at man skal købe det direkte fra kineserne, evt. via eBay, men aldrig fra et “dansk” firma, der slet ikke har et varelager, men selv skal bestille varen i Kina og højst sandsynligt har mindre erfaring med den slags handler, end jeg selv har. Desværre lader det til, at mange af FaceBooks annoncører er danske “enkeltmandsfirmaer”, der opererer efter ovennævnte princip og hverken har viden eller moral til at sørge for, at kunderne får det, de skal have.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Nej, det er nok bedst ikke at gentage succesen, og alt hvad du skriver, bekræfter til fulde mine bange anelser: det meste er fup, fidus og svindel, som man bør holde sig langt fra. Især det med at produktet nok slet ikke eksisterer passer fint med, at mange skriver, at de aldrig har fået varen.

   Herudover får folk problemer med at returnere varen, hvilket de har ret til efter de danske regler. Men fup-firmaerne respekterer ikke reglerne, eller også kender de dem bare ikke.

   Jeg kan godt lide at handle på nettet, men jeg holder mig for det meste til firmaer, jeg kender, hvis det er muligt. Det er fx ideelt at handle elektronik på nettet. Derimod kunne jeg aldrig finde på at købe tøj eller sko der, fordi jeg ikke gider bøvlet med returnering, hvis det af en eller anden årsag ikke passer (mig).

 2. Charlotte
  Charlotte siger:

  Den her slags gør mig lykkelig for ikke at have annoncer på Facebook. Jeg ville gå totalt agurk og lukke Facebook efter et par minutter.

  Annoncer fra folk, der ikke kan stave til deres produkter eller firma og skriver elendigt dansk, ville jeg ikke stole på.

 3. Per
  Per siger:

  Hej Hanne
  Du skriver: “Retfærdigvis skal det dog siges, at himstregimsen er fint anmeldt på Trustpilot”

  Ja, det er jo nemt nok at få den fint anmeldt på Trustpilot. Man kan købe forbrugere, som siger god for éns varer, også danske forbrugere. Der er firmaer som er specialister i den slags. De firmaer finder personer, som vil tjene lidt ved siden af. De sidder så med mange opdigtede navne, og siger god for varerne så og så meget i løbet af en dag. Det tager han (eller hun) sig selvfølgelig godt betalt for.

  Mange af de firmaer som sælger en eller anden gadget er énmandsfirmaer – f.eks. en dansker som sidder et godt skjult sted, og som først bestiller varen i Kina, når du har købt og betalt. Det er ikke reelle firmaer, og selvfølgelig ikke registreret nogen steder, men der er virkelig mange af den slags på Facebook og Instagram, og kunder falder i som fluer.

  God weekend!

  Per

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Per

   Jeg har engang spurgt Trustpilot direkte om dette er sandt eller en vandrehistorie. De svarede, at det var en vandrehistorie. Jeg er klar over, at du nu vil svare, at det er klart, at Trustpilot svarer sådan.

   Men den slags ville lynhurtigt kunne ødelægge deres forretning og det tror jeg simpelthen ikke, de tør risikere. Men man kan selvfølgelig aldrig vide – jeg er bare ikke så meget til konspirationsteorier.

   • Per
    Per siger:

    Hej Hanne

    Jeg vil lige svare dig på mit ovennævnte indlæg. Vær sød lige at læse mit indlæg igen.

    Herefter vil jeg gerne henvise til denne “forretning” Amour Copenhagen, og beder dig venligst læse “firmaets” få positive indlæg på Trustpilot. Læs dem med 5 stjerner. Amour Copenhagen reklamerer i øjeblikket på Facebook for sko. Her er linket:

    https://dk.trustpilot.com/review/amour-copenhagen.dk

    Tror du herefter stadig at Henrik Knudsenp, Jorgen Resmussen, Aefk Kirstensen, Martin Poulsen, Anna Jeppesen, Alyx Frandsen, Sofia Johansen osv. osv. er “rigtige” mennesker med de navne? (For alle gælder det, at de kun har lavet denne ene anmeldelse).

    Jeg kan godt fortælle den nøjagtige fremgangsmåde, men det er noget, som man i sikkerhedsbranchen skal holde for sig selv. Ligesom dig er jeg ikke til konspirationsteorier.

    Jeg ønsker dig en dejlig dag.

    Per

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Per

     Jo, men nu taler vi jo om hver sin ting: Fupbutikken, hvis anmeldelser du henviser til, har et gennemsnit på 1,6 på Trustpilot, hvilket er urimeligt ringe. Tandbørste-dimsen, jeg skrev om, har et gennemsnit på 4,5 sammesteds.

     Og nej, jeg tror selvfølgelig ikke, at de personer er virkelige mennesker. Men jeg er altså sikker på, at Trustpilot ikke ville ødelægge deres egen forretning. Og jeg må vel stole på, hvad de svarede direkte adspurgte.

     • Per
      Per siger:

      Det som min pointe skulle være: Man kan købe positive meninger om et firma, der figurerer på Trustpilot. Der findes adskillige firmaer, der klarer den sag. Jo flere positive, jo bedre får et såkaldt firma i overordnet score på Trustpilot.

      Man skal passe på de ukendte som er enkeltmandsfirmaer (nogle gange uregistreret, men med et fængende navn), og som bestiller varerne i Kina. Det kan du jo i princippet selv gøre. Vær klar over: Den slags kineservarer er sjældent som på foto. Jeg kan ikke lide at sige det, men må desværre konstatere, at alt for mange danskere er for naive.

      Med de kendte firmaer på Trustpilot er sagen en helt anden og lad mig give et eksempel. Spies Rejser er kendt af enhver. De har en score på Trustpilot på 2.1. Det er for mig underordnet, at de har så lav en score. Jeg har rejst med dem i 53 år, og gør det stadig. Det gør man ikke, hvis man ikke er tilfreds. Kan man her stole på de dårlige anmeldelser? Ja, selvfølgelig. Det er helt almindelig danske kunder, også de gode anmeldelser. Spies køber ikke gode anmeldelse i Fjernøsten.

      Man bør være kritisk (læs: Meget kritisk), når man kigger på Trustpilot. Trustpilot kan bruges, men med et gran salt. Husk altid, at når du har et firma, kan du blive købemedlem hos Trustpilot. 😉

      Jeg ønsker dig en rigtig god påske!

      Per

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Per

      Jeg er helt enig med dig. Og i øvrigt kunne jeg aldrig finde på at købe skrammel fra Kina (bortset fra at fx al den elektronik, man køber i Danmark hos danske leverandører, typisk er produceret i Kina).

      Også god påske til dig.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.