Irma lukker. Hvordan får jeg kaffe i fremtiden?

Irma lukker. Hvordan får jeg kaffe i fremtiden?

Jeg drikker udelukkende “Blå Irma”

Irma lukker. Hvordan får jeg kaffe i fremtiden?

Det er en katastrofe: Irma lukker. 2022 viste en bragende underskud. Folk er gået amok i discountvarer for at afbøde bare nogle af virkningerne af inflationen. Det er forståeligt men trist.

Irma lukker. Hvordan får jeg kaffe i fremtiden?

Som tidligere Irma-medarbejder er dette virkelig en sorgens dag.

 • Fra 1981-1983, hvor jeg gik på studenterkurset, var jeg i butik 135 på Kongelundsvej og også det, der kaldtes “Flyver”. Det gik ud på, at man blev sendt ud til en butik, der havde akut behov for hjælp, fx på grund af sygdom blandt butikkens faste personale. De var så glade for, at man kom og hjalp. Derfor har jeg været bag kassen i mange Irma-butikker.
 • Fra sommeren 1983 til jeg startede på universitetet i september 1984, bestyrede jeg frugt- og grøntafdelingen på Søborg Hovedgade.

Vi gik i lyserøde kitler (bortset fra bestyrerne og førstemændene, der gik i blå kitler), vi tastede selv på kasseappartet, vi regnede selv ud, hvad kunderne skulle have tilbage – og 2 kilo mel i den gule pose kostede 7,95 kr. Man blev introduceret til virksomheden og dens politik mv. på en uges “kasseskole” i Valby.

Irma var en god arbejdsplads med søde og dygtige kolleger. Bestyrerne var kompetente og loyale. Som jeg husker det, var der et stærkt sammenhold blandt medarbejderne. Jeg mener, der var et motto, der hed “En gang Irma-pige, altid Irma-pige”, og det har passet godt i mit tilfælde. Jeg foretrækker ordet “varemærke”, men i dag kaldes det brand; uanset ordet var det stærkt hos Irma.

Også for nogle år siden blev det annonceret, at Irma skulle lukkes; der rejste sig noget nær en folkestorm, og kunderne bakkede ekstraordinært op om kæden. Lige nu har mange travlt med store bededag, så det gentager sig desværre næppe.

Jeg har en elendig Coop, så hvornår får de min kaffe?

Irma lukker. Hvordan får jeg kaffe i fremtiden?Jeg bor i Hvidovre, og det er jeg som hovedregel vældig glad for. Problemet er de ringe indkøbsmuligheder.

I den Coop, jeg bruger, køber man gamle varer, med mindre man ser sig grundigt for, og køen ved kassen er alenlang. Der skal stå mindst 10 i køen, inden de får tanken om, at de da kunne åbne en kasse mere. Det er en bevidst strategi, fordi man skal animeres til “selvbetjening”. Det er ikke et postulat. Jeg har det fra bestyreren selv.

Det værste er næsten, at jeg udelukkende drikker Blå Irma Kaffe, og det har jeg gjort i mere end 40 år. Al anden kaffe smager mærkeligt og bittert.

Gad nok vide hvordan jeg løser problemet?

Irma lukker. Hvordan får jeg kaffe i fremtiden?


Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt herunder og ikke på Facebook. Jeg svarer dig også relation til artiklen og ikke på Facebook. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder meget kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

19 Svar
 1. Birger Andersen
  Birger Andersen siger:

  Hvis COOP køber stort ind af mærkevarer, knækbrød eller … , og varen er til salg i de forskellige kæder.
  Hvorfor er prisen så ikke den samme?
  Mon ikke Irma har været ramt af denne differentierede prissætning
  (samme vare højere pris i Irma) og derfor er gået glib af kunder.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Birger

   Tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da du ikke tidligere har kommenteret her (spam-hensyn). Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Jeg ved det ikke positivt, så jeg gætter på
   1) Irma har masser af varer, der er deres egne. De er derfor ikke omfattede af et storkøb
   2) Bedre uddannet personale med højere anciennitet giver større lønudgifter
   3) Færre varenumre pr. kvadratmeter
   4) Ikke gæt: Større udgifter til oprydning, rengøring, vedligeholdelse af en pæn butik
   5) Ikke gæt: Bedre service (kortere køer ved kassen, folk på gulvet man kan spørge osv.)

   Svar
 2. Charlotte
  Charlotte siger:

  Jeg tænker præcis ligesom dig … min kaffe! I mit tilfælde dog grøn Irma kaffe, hele bønner, tak.
  Coop skriver ganske vist, at de vil føre nogle Irma-varer i COOP fremover – men hvilke, og hvor længe mon det bliver. Jeg giver de fleste Irma-varer i COOP til januar 2025 før de går ud pga. manglende efterspørgsel i forhold til deres normale discountsortiment.
  Den COOP, der ligger i nærheden af mig sælger godt nok ikke gamle varer, men er Nordsjællands største (Helsinge) med det mindste sortiment, så jeg kommer nok til at se langt efter Irmavarer dér.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Charlotte

   Tak for din kommentar og velkommen her. Din kommentar skulle lige godkendes, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Jeg tror, du har fuldkommen ret i, at Irma-varerne dør i løbet af kort tid. Folk vil (eller kan) ikke betale for et kvalitetssortiment – men de kan godt købe et 65″ farve-TV. Mit TV er kun 32″, men jeg får kvalitets-mad.

   Svar
 3. Martin Kjærulff
  Martin Kjærulff siger:

  Irma er/var min eneste Coop-butik indenfor gåafstand ~ 10 min. Derudover har jeg tre Netto’er, en Lidl samt Min Købmand.

  Min primære butik har i flere år været Irma. Nogle økologiske basis-produkter er billigere i Irma. Men det er også den eneste butik, hvor jeg kan købe mere bæredygtigt. Fx. sælges ris i pap-indpakning og ikke plastikpose som alle andre steder. Økologiske kartofler er også billigere i Irma, end i Netto!

  Jeg kommer virkeligt til at savne lille Irma-butik på Emdrupvej. Samt den noget større Irma-butik på Lyngbyvej, som jeg handlede i på vej hjem fra indre by.

  For mig betyder det, desværre, at det er slut med at handle Coop, da alle butikkerne vil kræve en omvej for at handle i dem eller at jeg skal op på cyklen. Her om vinteren handler jeg næsten alt i Irma og Netto på Emdrupvej, da det kun er få minutters gang fra hjemmet. Det er Min Købmand også, men den har ikke været værd at handle i siden den var en Spar-butik.

  Mest af alt, kommer jeg til at savne Thise Barista Havredrik samt en del andre Thise-produkter. Det er tvivlsomt om jeg vil tage omvejen alene for dem.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Martin

   Velkommen her og tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her. (spam-hensyn). Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Jeg har faktisk lagt mærke til helt de samme ting, som du anfører – og det har gjort mig glad for at være Irma-kunde. De har en klar og tydelig miljøprofil, og det havde de, allerede før det blev moderne. Jeg mener faktisk, at de havde økologisk mælk allerede, da jeg var ansat der i begyndelsen af 80’erne. Deres varer er dyrere, men så bruger jeg bare mindre. Så går det lige op.

   Du har ret i, at det kan blive noget af en omvej for at købe Thise-produkterne. En af min favoritter fra This er Græsmælken med 4,2 pct. fedt. Den hæver “Blå Irma” til astronomiske højder.

   Svar
   • Martin Kjærulff
    Martin Kjærulff siger:

    Ja, jeg er også meget glad for Græsmælk. Den er god til varm kakao og ikke mindst risengrød.

    Og god idé med at skulle godkende første opslag. Der er alt for mange botter der spammer fora/hjemmesider som denne. Og på samme tid godt at det ikke kræver Facebook eller lignende at skrive en kommentar!

    Svar
    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Martin

     Uha ja – risengrød er godt!

     Jeg synes selv, Facebook og Google dirigerer alt for meget. Jeg logger fx aldrig nogensinde ind med min Facebook- eller Googlekonto alle mulige steder; for jeg synes ikke, det kommer nogen af de to mastodonter ved, hvilke sider jeg bruger/ser.

     Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du kommer da bare og besøger mig før 1. maj (er det vist), så skal jeg tage dig med i Danmarks flotteste Irma på Gammel Kongevej.

   Ja, jeg håber, de vil bevare “Blå Irma”, og selvfølgelig er det ikke blandt livets største problemer …, det er jeg klar over.

   Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Jeg er tidligere (og nu også gammel) Irma-pige, der kender sloganet: “En gang Irma, altid Irma: https://stegemueller.dk/irma-lukker-hvordan-faar-jeg…/ […]

 2. […] gør – lige nu – nu artiklen om Irma, der lukker. Den er strøget til tops på mindre end 24 timer. Det kan man se ude til højre under “Mest […]

 3. […] Jeg tror, det var min fars ungdomskæreste (hende på 98 år) og hendes mand, der satte huen på mig. Det var en stor dag. Jeg var ikke med i hestevognen, som vel var skiftet ud med et motorkøretøj, for jeg skulle på arbejde i Irma … […]

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *