Sjov med besparelser

Det kan være sjovt at spare

Nu, hvor der er ryddet ud i skuffer og skabe, er turen kommet til abonnementerne. Målet er at fjerne alt det, jeg alligevel ikke bruger.

Farvel TV-pakke

Det er flere år siden, jeg har haft tændt for mit almindelige fjernsyn; flow-TV har jeg om langt om længe lært, det hedder, da jeg ser TV Avisen på min iPad, så hvorfor betale for TV-pakken?

Jeg troede ikke, man kunne slippe for TV-pakken, når man man bor til leje i en boligforening, og TV-pakken betales via huslejen. Det er bare ikke rigtigt. Bekendtgørelse om fritagelse for tilslutning til og betaling for fælles programforsyning i fællesantenneanlæg fra 2016 fastslår, at foreninger og udlejere ikke må binde beboerne til et bestemt tv-signal. Jeg ringede til vores altid hjælpsomme administrator, der sagde, at det var rigtigt, og jeg kunne spare 191 kr. pr. måned, når opsigelsesvarslet er udløbet 30. september. Da det er knap 2.400 kr. på årsbasis, sagde jeg selvfølgelig “ja tak” med det samme.

Farvel Data-delingskort

Næste skridt var at undersøge, om jeg betalte leje af TV-boks hos YouSee. Uden TV-pakke er der jo ingen idé i en TV-boks. YouSee har en glimrende hjemmeside, hvor man kan se alt, man har behov for at vide (de vil ganske vist helst sælge noget). Der stod ikke noget om boksleje. Fint.

Den nye iPad har ikke noget SIM-kort, så hvad skal jeg med et Data-delingskort til 30 kr. om måneden? Farvel til det og goddag til 360 kr. om året. Det er småbeløb, men på årsbasis bliver  det alligevel til noget.

Farvel 20 GB Mobil

Jeg husker ikke lige hvad, men et eller andet fik mig til at ringe til YouSees support. Medarbejderen tilbød af sig selv at gennemgå mit abonnement, hvilket jeg selvfølgelig sagde “ja tak” til. Han kunne se, at jeg aldrig havde brugt mere end 15 GB/15 timers tale og nemt kunne klare mig med det. Derudover spurgte han, om jeg brugte YouSee Musik. Jeg hører ikke musik – og da slet ikke via dem – så det skar 80 kr. af pr. måned. Det var fin kundeservice og en besparelse på ca. 1.000 kr. om året.

Farvel Radikale Venstre

Partiet flirter efterhånden lidt vel rigeligt med Liberal Alliance efter min smag, og jeg har aldrig fået noget for mit årlige kontingent på 400 kr. Faktisk er jeg i øjeblikket i tvivl om, hvorvidt jeg vil stemme på dem til næste folketingsvalg. Jeg bakker fuldt ud op om deres udlændingepolitik og deres miljøprofil, men der er for meget “liberalt” over andre af deres mærkesager, så det blev til en udmeldelse og en besparelse på 400 kr. på årsbasis.

Farvel Evernote

Evernote er et super dejligt program, når man fx husker dårligt. Det kan utrolig meget, og derfor har jeg har jeg haft et abonnement hos dem. Realiteten er, at jeg slet ikke har brugt alle deres muligheder. Nu har jeg hentet alt det, jeg havde hos dem, og jeg har sparet ca. 500 kr. pr. år.

Farvel POV International

I flere år har jeg støttet POV International med 100 kr. om måneden, da de de hidtil har været til for amatørskibenter som mig. Men de er i gang med en fuldt forståeligt proffessionaliseringsproces, der ikke levner plads til amatørskribenter. Derfor har jeg heller ikke længere lyst til at støtte dem. Der røg 100 kr. pr. måned eller 1.200 kr. pr. år.

Farvel Sucuri

Deres (håbløse) firewall samt fine natlige backup kostede ca. 150 kr. pr. måned = ca. 1.800 årligt. Farvel til dem.

Nedgradering af webhotellet

Jeg plejede at have et “Platin-hotel”, til ca. lidt over 2.000 kr. pr. år, men fandt ud af, at jeg kunne klare mig med et “Guld-hotel” til 420, kr. om året, når jeg nu alligevel tager backup til Google-drive, der kun koster 170 kr. pr. år. Der sparer jeg ca. 1.800 kr. pr år.

Samlet besparelse

Uden at have taget hensyn til afrundinger i den ene og den anden retning, og at jeg for et par tjenester har måttet erstatte dem med andre, har jeg ved disse simple øvelser sparet ca. 6-800 kr. pr. måned. Det er da også penge! Selvom huslejen stiger med 300 kr. pr. måned grundet de nye 3-lags-vinduer, vil mine månedlige udgifter være faldende.

Og jeg har ikke engang behøvet bevæge ud af mit hjem. Alt har kunnet gøres via computeren. Jeg er tilfreds med arbejdet!

4 Svar
 1. Kenneth
  Kenneth siger:

  Hej Hanne!

  Flot gået – dejligt at vide, at man kan spare rigtig mange penge om året.
  Hvorfor siger man også ja til så meget forskelligt m.h.t. computer, tv m.v., som man alligevel
  aldrig får brugt?
  M.h.t. telefonabonnement er jeg for nylig blevet hjulpet til omlægning/fornyelse af abonnementet af en meget elskværdig ansat ved Yousee. Det er anden gang inden for få år, og begge gange har jeg kunnet spare mange penge.

  Hilsen,
  Kenneth

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Kenneth

   Nej, det er lige netop det: man accepterer en masse ting, man alligevel aldrig får brugt – da man købte det, virkede det som en nødvendighed. Et par år efter kan man se, man alligevel aldrig bruger det, og så er det da bare med at komme af med det igen. Samlet set kan der som i mit eksempel være mange penge at spare, og det tager kun et par timer ved computeren.

   Ja de er sørme hjælpsomme hos YouSee. Jeg er meget imponeret af dem.

   Hilsen
   Hanne

 2. Eric
  Eric siger:

  En helt igennem fornuftig udgiftssanering, godt gået! Fra nu af er kunsten at vurdere behovet, før du påtager dig nye udgifter.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.