,

Syrienkrigere

Politik

Egentlig skal denne blog slet ikke handle om politik, for det skiller mere ad end det samler, og jeg har jo kun fredelige hensigter 🙂

Jeg sad lige og så TVA, der havde et indslag om, at Venstre nu foreslår, at man skal forhindre folk i at rejse til Syrien ved at inddrage deres pas, med mindre de rejser som nødhjælpsarbejdere eller journalister. Man vil undgå, at flere bliver Syrienkrigere.

Tænk jeg synes da, man skulle vende det hele på hovedet: Forbyd dem at komme tilbage til Danmark, hvis de har været Syrienkrigere.

Hvis du undrer dig over alle de gamle billeder, der slet ikke hænger sammen med teksten, så er det fordi jeg gerne vil glæde Eric og fordi jeg synes de er så skønne, at de fortjener at blive vist frem. Jeg har over 1.500 gamle billeder samlet sammen siden 2003, så der er nok at tage af.

6 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Ja Eric har jo allerede påpeget, at det nok er grundlovsstridigt – så jo … Jeg kunne bare godt tænke mig at slippe for fundamentalister/ekstremister/islamister/fanatikere og hvad man nu ellers kan kalde dem; det kunne også gøre, at det ville være meget lettere at være “almindelig” muslim her i landet.

 1. Eric
  Eric siger:

  Tak for billedet, Hanne. Det er herligt at se, hvordan man har iført sig stadstøjet for at blive foreviget hos fotografen. Den kyske, lange kjole, lænken til lommeuret – jo, der er tidsbillede i det billede. 🙂

  Om syrienskrigerne ved jeg ikke rigtig. Sådan rent juridisk er det vel temmelig grundlovsstridigt at nægte danske statsborgere (for det er vel dem, vi taler om?) tilladelse til at rejse ind i DK. Det får mig også til at tænke på de danske frivillige i den spanske borgerkrig. De blev retsforfulgt, men hvad er holdningen i dag? Der var vel også danskere i Fremmedlegionen, da den lavede uhyrligheder i Algeriet, men stod de til regnskab? Næh. De officielle danske manchetærmer er ikke fri for smuds.

  Jeg har ved den søde grød ingen sympati for ISIS, men ej heller for diktatoren og folkemorderen Assad. Det er kompliceret og langt fra nemt, men i mine øjne er det vanvid, at Danmark deltager i en mellemøstlig borgerkrig og det endda uden (offentligt) defineret succeskriterium og exitstrategi. De bomber, politikerne smider så rask, er terrorfrø, som ikke falder på stengrund.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Det glæder mig, du kan lide billedet. Jeg har tænkt mig en lille “kavalkade” i den kommende tid, så jeg kan få vist nogle af alle dem, jeg har.

   Det er rigtigt, at det er danske statsborgere, og dem kan man ikke bare sådan lige udelukke, men jeg har lysten til det. Det er også rigtigt, at det er grundlovsstridigt – eller rettere, der står slet ikke noget om det i Grundloven, for man forestillede sig ikke i 1953, at så tåbelige forslag kunne foreligge et halvt århundrede senere 🙂 Min egenholdning til Spaniensfrivillige er, at de var helte – tænk bare på Røde og hans kammerat i Matador. Fremmedlegionen ved jeg ikke noget om. Du har nok ret, det er nok utopi, men jeg kan ikke rigtig se, hvilken gavn Danmark har af dem … og det kunne man også sige om en hel masse andre danskere, jeg ved det godt.

   Jeg kan heller ikke rigtig se, hvad Danmark laver i endnu en ørkenkrig, og du har ret i, at der mangler succeskriterium og exitstrategi, måske findes det, men er ikke offentligt kendt.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.