,

Styr mig!

Styr hvem?

Sædvanligvis siger man “styr dig”; til lejligheden har jeg dog opfundet “styr mig”, og regner med, at jeg kan selv, så du behøver ikke trække en hest af stald.

Distancearbejde

Jeg har besluttet at strukturere og skemalægge mine hjemmearbejdsdage, så de ligger fast på mandage fra 10:00 – 14:00. Dagen kan selvfølgelig flyttes, men jeg har et udgangspunkt, og det er oprettet i kalenderen til evig tid. Og hvorfor så det:

Sidste uge følte jeg hele tiden, at jeg da også liiige kunne logge på og lave noget, der er virkelig spændende, sjovt og medfører målbare resultater, hvis man pusler længe nok med det. Det drejer sig om optimering af hastighed. Min favoritdisciplin. Jeg havde hele tiden en lille smule dårlig samvittighed, og følte ikke, jeg havde ordentlig fri. Det går bare ikke i længden, så nu er der sat rammer for det. Jeg tror, det er godt for både arbejdsgiver og mig.

Netop sådanne ting er farerne ved distancearbejde. Jeg har læst en del om det, for nettet flyder over med artikler om emnet. Den mest præcise er her fra StepStone. Noget af det, de skriver om, er sammenblandingen mellem arbejde og privatliv. Opsplitningen skal gælde begge veje, så når jeg får en privat mail, besvarer jeg den først, når jeg har fri og “stempler ud”. Og omvendt får firmamails lov at ligge til enten mandag eller onsdag. Sidstnævnte dag befinder jeg mig fast i Farum – og er glad for at se nogle andre mennesker. For min egen skyld vil jeg prøve at holde mine stier rene – både den ene og den anden vej. Selvfølgelig kan der være undtagelser, og selvfølgelig er jeg fleksibel, men hovedreglen skal være klar.

Fordelene ved distancearbejdet

Nu har jeg jo mest opremset ulemperne. Det var slet ikke meningen, for jeg er meget glad for kun at skulle køre med S-tog og bus tre timer en gang om ugen. Det er så fint, at de er gået med til fifty fifty-ordningen.

 1. Meget bedre koncentration da her er musestille. I Farum står der en radio. Jeg skal tage mig sammen til at turde spørge, om den kan være tavs, når jeg er der.
 2. Jeg når meget mere herhjemme.
 3. Meget bedre PC.
 4. Meget bedre tastatur, hvor jeg ved, hvor tasterne sidder 🙂
 5. Jeg har alle de værktøjer, jeg skal bruge
Sikke en start

Da jeg havde lavet den anden kande kaffe i formiddag og ville logge på testsiden, som jeg selvfølgelig har oprettet, fortaltet Firefox, at hele domænet kørte i loop, ikke bare testsiden men hele domænet. Ups.

Denne uge er den første jeg får løn, og det var ikke nogen særlig fed start, når de nu har ansat mig som “webmaster og skribent”. Jeg blev noget hed om ørerne, for godt nok er jeg vant til et stort site, men jeg har ingen erfaring med sider til erhvervslivet, hvor rigtige kunder betaler med rigtige penge i fx en webshop. Gad vide hvad en times nedetid koster? Gad vide hvor længe det havde stået på?

Google er min ven, så jeg fik det på plads efter ca. 20 minutter. Herefter skænkede jeg lettet kaffen op og gik i gang med det sjove tålmodighedsarbejde, det er at optimere en side.

6 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det forekommer at være en god ide at sondre mellem arbejde og fritid. Skulle der så alligevel dukke en arbejdsidé op i fritiden, kan det vel lade sig gøre at skrive den ned på et stk. papir og gemme den til arbejdet.
  Puha – det er aldrig sjovt at opdage skidtet ikke virker.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Nej skidtet skal virke, og da især når man pludselig får penge for det.

   Jeg er såmænd allerede begyndt med en lille blok på skrivebordet til de pludselige indfald.

 2. Birgit
  Birgit siger:

  Sikke da en god start! SÅ er det værste jo overstået! ? Og godt klaret at du ‘kun blev hed om ørerne og ikke gik i panik. ?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Bix

   Ja for pokker… Jeg var lidt panisk, men der er jo kun mig til at løse problemerne, så noget måtte gøres – og det hurtigt.

   Du har nok ret i, at det værste er overstået. Det vil sige, det håber jeg da.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Ha, ha! Tal om en ilddåb. Men selvfølgelig fik du det fikset. Jeg synes det firma er heldige med, at de har fået dig ansat. Jeg tror, det er en god idé med den faste hjemmearbejdstid.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ilddåb er vist det helt rette ord! Py ha. Fejlen var opstået pga. en forkert stilling i Cloudflare kombineret med en anden regel. Det var ikke let at vide på forhånd.

   Jeg håber også at de siger “Jeg føler mig heldig” (svartiden er forløbigt halveret – men der kan gøres lidt mere).

   Det med den faste arbejdstid vil garanteret være godt både nu og på lidt længere sigt.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.