Kram din kål

Kram din kål

Det ender (sgu) da som en madblog

Igen i dag var der grønkål på menuen. Heldigvis kan jeg virkelig godt lide grønkål. Det er vist også frygtelig sundt, og endelig er grønt godt for øjnene.

I opskrifterne står der altid “kram kålen med lidt sukker og lidt salt”, og det har jeg så forsøgt på uden synderligt held. I dag overvandt jeg dovenskaben og fandt foodprocessoren frem. Det hjalp!

Først hakkes stokken fint, den smager i øvrigt vældig godt, derefter kommes også bladene op i hakkeren, og på splitsekunder er der en fint hakket masse, der kan krammes. Der er jo blevet større overflade via hakkeren, og der er kommet lidt naturlig væde ud, som salt og sukker kan binde sig til.

Og farven har slet ikke taget skade. Prøv det selv. Det smager fantastisk.

Opbevaring

Inden kålen skal bruges, opbevares den i en plastpose i køleskabet. Jeg stænker den lige med lidt koldt vand, og skyller forinden posen med lidt vand, før jeg lægger kålen ned i den. På den måde kan sådan et par stokke fint holde sig i en uge eller lidt mere.

Velbekomme.

2 Svar
  1. Jørgen
    Jørgen siger:

    En madblog bliver det nok ikke, men det er sandelige altid en god ide at læse om maderfaringer. Kunne ske man fik brug herfor. Problemet er at jeg ikke har det relevante apparat.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.