,

Skal Martin selv på solferie i Assads Syrien?

Skal Martin selv på solferie i Assads Syrien?

Nye Borgerlige vil overhale DF og DD højre om?

Skal Martin selv på solferie i Assads Syrien?

De fleste mennesker er heldigvis søde, rare, empatiske og fornuftige, men det sker, man støder på de modsatte typer. Kampen på de politiske yderfløje er sikkert hård og ubarmhjertig. Der lefles for laveste fællesnævner, for det er der stemmer i.

Annoncen herunder er selvfølgelig ikke henvendt til mennesker fra Syrien. Den er henvendt til Nye Borgerliges potentielle vælgere.

Måske skulle Martin Henriksen selv deltage i konkurrencen? Han skal bare love, han aldrig kommer igen.

Han vil sikkert trives glimrende i Bashar al-Assads autoritære regime. Assads regime har beskrevet sig selv som sekulært, mens eksperter har hævdet, at regimet udnytter etniske og sekteriske spændinger i landet for at forblive ved magten.

Det anslås, at borgerkrigen i Syrien, har kostet 220.000 mennesker livet, mens 11 millioner er sendt på flugt. I januar 2015 blev det rapporteret, at 200.000 politiske fanger var fængslet i Syrien for at modsætte sig Assads regime. Under den syriske borgerkrig, er Assad personligt blevet impliceret i krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden af FN. Kilde: Wikiwand.

Ugeavisen Odense bragte den 12. juni 2024 nedenstående annonce, så det må stå sløjt til med avisens annonceindtægter:

Skal Martin selv på solferie i Assads Syrien?

“Nye Borgerlige udlodder enkeltbillet til Syrien

Stort set hele Syrien er sikkert igen. Landet skal genopbygges.
Sydens varme kalder på de over 43.000 syrere, som i dag er i Danmark.
Vind en billet hjem – du skal bare love, at du aldrig kommer igen.
Tilmeld dig konkurrencen på aabenraa@nyeborgerlige.dk”

Teksten siger meget om partiets kernevælgere. Det må formodes, at det ikke er studenterhuen, der trykker. Det bygger jeg på, at jeg selv voksede op et sted, hvor man stemte på Fremskridtspartiet. Man gik ind for dødsstraf, atomkraft, lukning af Christiania og så Glistrup som den bedste statsminister.

Nye Borgerliges vælgere går måske heller ikke tallene så nøje efter efter i sømmene?

Den største indvandrergruppe i Danmark kommer fra Syrien. Det samlede antal var i starten af 2022 i alt 35.325 personer. Her kom 96 pct. til Danmark enten som flygtninge (56 pct.) eller som familiesammenførte (40 pct.). Kilde: Danmarks Statistik (DST), der desværre ikke har nyere tal.

Det vil sige, at på ca. 18 måneder skal antallet være steget med 7.675 personer. Kan det passe, når den store flygtningetilgang sås i 2015? Hvis det er sandt, så må det næsten være familiesammenførte? Partiets hjemmeside oplyser desværre ikke om talgrundlaget.

Syrernes beskæftigelsesgrad i 2022

I 2022 så syrernes beskæftigelsesgrad ud som tabellen herunder viser. En beskæftigelsesgrad på 43 er ikke høj!

Det ville være interessant at se nyere tal, fordi den generelle beskæftigelse i samfundet er øget. Vi har sjældent haft så mange i beskæftigelse og så få arbejdsløse. Det har måske også påvirket mennesker fra Syrien?

Statistikbanken hos DST Mænd Kvinder I alt  Andel
Beskæftigede      10.777      4.338      15.115 43 %
Arbejdsløse            661              719            1.380 4 %
Uden for arbejdsstyrken        7.944        10.355          18.299 53 %
I alt      19.382        15.412          34.794 100 %

Sammenligner man beskæftigelsesgraden med mennesker fra Somalia, er deres beskæftigelsesgrad 47, og mennesker fra Iran har en beskæftigelsesgrad på 54. Landene, jeg sammenligner med, er grebet ud af luften. Det er altså helt tilfældige tal.

Altså ligger syrerne i den lave ende.

 • Har man levet i et samfund, der er præget af hændelserne omtalt i udlændingeloven § 7 Stk. 3, som mange syrere har ophold efter, kan man måske godt forstå, det er svært at indgå i arbejdsstyrken?
 • Der er også den mulighed, at arbejdsgiverne ikke ønsker at ansætte mennesker af syrisk herkomst?
 • Er syrerne bare dovne?
 • Er der andre muligheder?

Udlændingeloven § 7 Stk. 3 lyder:

I tilfælde omfattet af stk. 2, hvor risikoen for dødsstraf eller for at blive underkastet tortur eller umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf har baggrund i en særlig alvorlig situation i hjemlandet præget af vilkårlig voldsudøvelse og overgreb på civile, gives der efter ansøgning opholdstilladelse med henblik på midlertidigt ophold. En ansøgning som nævnt i 1. pkt. anses også som en ansøgning om opholdstilladelse efter stk. 1 og 2.

Tilføjelse den 24. juni 2024 – tilmeld Martin Henriksen med familie til konkurrencen

Min læser Charlotte (Uglemor) har skrevet denne fede tilmelding til konkurrencen. Jeg tror, hun accepterer, at du bruger hendes tekst, som er:

“Hej Nye Borgerlige

Jeg vil gerne tilmelde: Martin & Lea Berg Henriksen, Vissemosevej 22, Gevnø, 4660 Store Heddinge.
Hvis der er plads, kan de måske få deres tre børn med?

Begrundelse: Jeg synes, familien på egen krop skulle have lov at opleve, hvor dejligt det sikre og solrige Syrien er.

Venlig hilsen”


Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt herunder, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Jeg svarer dig også relation til artiklen, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder meget kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

8 Svar
 1. Glennie Jensen
  Glennie Jensen siger:

  Ja, den annonce er da lige til at kaste op over! Hvis jeg var abonnent på den pågældende avis, ville jeg meget alvorligt overveje at opsige abonnementet.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Glennie

   Det har du fuldkommen ret i – altså det med at opsige abonnementet, men når du nu ikke er abonnent, kan du i stedet overveje at tilmelde Martin Henriksen til konkurrencen.

   Svar
   • Glennie Jensen
    Glennie Jensen siger:

    Ja, det gør jeg med glæde! Synes dog, at hans børn skal have lov at blive hjemme – de kan jo ikke gøre for deres ophavs politik….

    Svar
 2. Charlotte (Uglemor)
  Charlotte (Uglemor) siger:

  PS. jeg kiggede lige på deres hjemmeside – øv, gid de alle sammen selv tog et eller andet sted hen. Jeg fik helt ondt i maven af at læse dér.

  Hvor finder du dog den slags “reklamer”?

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Charlotte

   Ja deres “vision”/”strategi” mht. udenlandske statsborgere/flygninge er rædselsfuld.

   Jeg er venner med Henrik Vestergaard Stokholm (rektoren på Nyborg Gymnasium) på Facebook. Han havde et opslag på Facebook, hvor han viste avissiden med annoncen. Så fandt jeg avisens navn i headeren, og derefter var det nemt at gå til avisens egen hjemmeside med annoncen fra den 12. juni. Og så kunne jeg lave det store billede. Så man kan sige, at den geniale idé ikke er min egen men Henriks.

   Svar
 3. Charlotte (Uglemor)
  Charlotte (Uglemor) siger:

  Kunne man måske tilmelde ham til konkurrencen – eller er det ikke tilladt, at tilmelde andre? Jeg føler mig fristet til at tilmede ham … og måske et par andre.

  PS. Jeg er spændt på, om de mon vil udlodde billeter på samme måde, når Ukraine engang biver sikkert igen – forskellen på behandlingen af de to flygtningegrupper kan gøre mig noget så vred!

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Charlotte

   Det er en vældig god idé at tilmelde Martin Henriksen til konkurrencen. Det vil jeg prøve, om jeg kan finde ud af.

   Det er rigtigt med forskelsbehandlingen af flygtninge, som skyldes, at mennesker fra Ukraine har samme kulør som dig og mig. Det er så markant, at der stiller civilsamfundet op med mad, bolig, cykler osv. Og lovgiver skriver særlovgivning, som sørger for, at ukrainerne står bedre i Danmark end andre flygtninge. Og det er ikke fordi, jeg ikke under ukrainerne det godt, for det gør jeg helt sikkert, men forskelsbehandlingen er for markant.

   Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *