,

Mit og dit

Jeg bliver så eddikesur, når folk ikke kan kende forskel på mit og dit.

Endnu engang har jeg fået stjålet en cykel. Den stod nede ved hoveindgangen og den var selvfølgelig låst med en godkendt lås. Jeg begynder at tænke på, om jeg bor i et rabarberkvarter, hvor folk virkelig ikke kan kende forskel på mit og dit, for det er ikke et halvt år siden jeg fik stjålet min dejlige røde racer. Det er simpelthen for ringe. Jeg håber, at tyveknægtene får et farligt mas med at få låsen brudt op. Men de er jo sikkert i træning.

Cyklen var 13 år gammel og meget velholdt; den kørte lige så godt, som var den ny, netop fordi jeg har holdt den godt vedlige i alle årene. Jeg ved, at den var fra år 2000, for jeg købte den præcis til at køre til Høje Tåstrup, hvor min tidligere arbejdsplads lå. Jeg vil ikke få så meget som en krone fra for forsikringen, netop fordi, den er så gammel, så jeg anmelder ikke tyveriet. Chancen for at den bliver fundet er minimal. Jeg forestiller mig, at de samler til hobe på en lastvogn, og at de derefter kører det hele til østlandene, hvor der sikkert er et fint marked for brugte cykler.

Jeg har så været ude og kigge på en ny cykel, for jeg kan simpelthen ikke undvære en cykel (jeg bryder mig ikke om at køre i bus, og jeg vil også gerne holde mig lidt i form). Jeg kørte ud til Heino på Roskildevej 527 og kiggede lidt på, hvad de havde, og jeg fandt også det, jeg mangler, nemlig en sund og solid hverdagscykel med 8 udvendige gear. Billeder følger mandag, når jeg har hentet cyklen. Jeg fik den for 5.397 kr, og det, synes jeg, er en meget rimelig pris, bortset fra, at der overhovedet ikke stod ny cykel på mine penge. Nu er der ikke andet at gøre at bære den ned i kælderen og sætte den i mit aflåske kælderrum, hver eneste gang, jeg kommer hjem. Så kan jeg vel regne med at have min cykel i fred.

29 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Du har fuldstændig ret. Hvad pokker er det, der får folk til at tro, at de bare kan tage andre menneskers ting?

 1. Inge
  Inge siger:

  Det er da lige godt træls, at man ikke kan have sine ting i fred.. Dem der stjæler andres cykler, har vist aldrig prøvet at stå der på vej af sted.. og så mangler man sin cykel..
  Det er bare ikke i orden.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Du har fuldstændig ret: det er bare ikke i orden. Jeg ville give så meget for at få mine to cykler igen, men der er ikke noget at gøre andet end at købe en ny.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Under ideelle omstændigheder har jeg tre cykler: Den ene er en superracer, der kun er til brug i godt vejr, og som står i min spisestue, fordi den bare ikke skal stjæles. Den anden (den røde, der blev stjålet for ikke ret længe siden) er min hverdags- og vintercykel, fordi den ikke har gear, og således kan køre i sne og sjap uden at kræve den store vedligeholdelse. Den har jeg ikke købt en erstatning for, da det er gået op for mig, at jeg alligevel ikke tør køre i vintervejret mere. Den tredie, den der lige er blevet stjålet, var forfremmet til hverdagscykel. Den havde syv udvendige gear og egnede sig særdeles godt til bykørsel og også lidt længere ture.

   Du har ret 800.000 er lige i overkanten, og der skulle nok have stået 80.000.

   Tak for linket.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Det lyder fuldstændig vildt. Det er i så fald det største indsatsområde politiet overhovedet har.

   • Donald
    Donald siger:

    Jeg ser at der havde sneget sig et 0 for meget ind i tallet. Men alligevel er det jo et uhyre stort antal cykeltyverier, der sker, og ud fra hvad jeg har forstået at man ser i København er det ikke muligt at have en cykel stående på gaden, sådan som man kunne i gamle dage.

 2. Donald
  Donald siger:

  Min niece fik stjålet cykel flere gange og måtte lære at bære op, eller ned i cykelkælder etc.etc. Det er noget værre noget. Jeg tror man saver låsene op, hvis det er “afhentning på ladvogn” tyverier, og det er det sikkert.

  Den slags har vi også haft her i byen. En nabo så tyvene rumstere ovre hos “ham på hjørnet” men kunne ikke gøre noget. Politiet kommer langsomt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Jeg tror også, at det er stilen med afhentning på ladvogn, og så står de i Ungarn eller Rumænien og dirker låsene op.

   Politiet er hamrende ligeglade med cykeltyverier selv om der stjæles 800.000 cykler om året i Danmark (jeg har tallet fra en taxachauffør, det lyder lidt vildt).

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er træls, er det sådan at få stjålet sin cykel, der måske, måske ikke er fragtet østover. Ser frem til at almindelig hæderlighed øges i samfundet eller samfundene. Det giver lidt ekstra på motionskontoen at sætte nyerhvervelsen i kælderen efter brug.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg tror virkelig på, at den er fragtet østover, for hvem tør køre rundt på en stjålet cykel her i landet.

   Du kan tro, at den nye cykel vil komme i kælderen efter brug – hver gang.

 4. Anni
  Anni siger:

  Nu igen, endnu engang samme historie! Mit blodtrykkets stiger ved tanken om, at vi bare resignerer! Og du endnu engang bare må betale.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anni

   Ja du har ret i, at det er lige til at få blodtrykket til at stige, men hvad pokker er der at gøre ved det?

   Det er dyre lærepenge, jeg betaler ved ikke at have sat cyklen i kælderen.

 5. Pia
  Pia siger:

  Det er så træls at folk ikke kan holde fingrene for sig selv. Mads har på sin ferie, fået smadret sin bilrude og ødelagt dørlåsen, fordi nogen åbenbart ville have en gammel radio med cd-afspiller. Det var alt hvad der var at komme efter. Bilen er også flot og velholdt, men han har ikke kasko på den fordi han sjældent kører i den. Der bruger han en anden.
  Jeg er nu ikke så sikker på at du ikke kan få noget fra forsikringen. Det er rigtigt at de vil afskrive noget, men hvis du har kvitteringen, er jeg næsten sikker på du får erstatning. Sådan er det i hvertfald i erhvervsøjemed.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   ‘Træls’ er det helt rigtige ord. Og rigtig træls for Mads. Når folk stjæler mine cykler har jeg det som om, de hugger en del af min personlighed, og de hugger noget, som jeg har passet og plejet i årevis.

   Ok jeg vil da prøve at snakke med forsikringen, for jeg har både kvittering og låsekortet. Jeg gør det, at jeg scanner alle garantier og købsbeviser ind og lægger dem i en mappe, der hedder kvitteringer. Så har jeg let ved at finde dem igen.

 6. Eric
  Eric siger:

  Suk. Igen og igen. Ingen (undtaget ejerne og forsikringsselskaberne) tager cykeltyverier alvorligt. Politiet ekspederer dem med et “nå,” mens det er noget forskelligt, hvordan forsikringsselskaberne håndterer dem.

  Uden at råbe “sharia” kan man vel godt synes, at cykeltyveri er vildt underprioriteret hos ordensmagten.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja det er rigtig træls ikke at blive taget alvorligt. I mit tilfælde er det ikke et halvt år siden min kære røde Pinarello blev hugget nede ved døgnNetto. Dengang anmeldte jeg det ikke (selv om du rådede mig til at gøre det). Jeg tror trods alt jeg vil prøve det denne gang. Jeg kunne jo være heldig, at de fandt den på en eller anden skrotplads eller lignende.

   Cykeltyverier er alt for underprioriterede, og det går ud over så mange mennesker. Øv. Men nu vil jeg prøve – trods alt – at glæde mig til min nye hverdags cykel, som jeg kan hente på mandag kl. 16.

 7. Ellen
  Ellen siger:

  Det er bare SÅ irriterende, når man ikke kan have sine ting i fred.
  Problemet er desværre, at ‘de’ udmærket er klar over, hvad der er dit og mit. De er bare simpelthen fuldstændig kolde over for den slags … og en godkendt lås er jo ikke en krone værd, hvis de bare læsser cyklen på en lastbil. En ordentlig lås forhindrer kun, at nogen synes, cyklen lige kan bruges til at køre de sidste par hundrede meter hjem på.
  Jeg kender til en del (tidligere kolleger), der hver eneste aften slæber cyklen med op på anden, tredje, osv. sal hver eneste gang, de har haft cyklen ude.
  Det er kælderen fremover, Hanne – uden diskussion. Hvis du undlader det én nat, er det den nat, de kommer – det siger Murphy selv 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Ja det er f…. irriterende og træl og hvad man nu ellers kan finde på at kalde det. Du har ret i, at en godkendt lås ikke hjælper ret meget. Jeg er sikker på, at cyklerne bare bliver kørt til et eller andet østland og der bliver brækket op af professionelle.

   Ja du har helt ret i, at det nu er kælderen hver eneste nat. Jeg tror også på Murphys lov 😎

 8. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Hvor træls! Jeg har flere gange mistet cykler på den måde. På et tidspunkt, hvor jeg boede i lejlighed, og der ikke var mulighed for at opbevare cyklen indendøre, gjorde jeg det, at jeg købte en gammel, grim cykel. Jeg fik den til spotpris hos en cykelhandler, der havde været nødt til at tage mod den i en byttehandel. Den cykel kunne jeg få lov at have i fred! En slags tyv, den taktik ikke ville virke på, er fulderikken, der bare skal bruge en cykel for at komme hjem, men ham undgik jeg i den periode. Men nu har du købt ny cykel, så mit råd kan du nok ikke bruge til noget. 😎

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Træls er netop ordet for den slags. Dit råd er godt nok, men jeg kan bare ikke udholde at skulle køre på en gammel grim cykel. Jeg vil have det bedste af det bedste og jeg er cykelentusiast. Der er ikke andet for, end at stille den i kælderen, selv om det er temmelig besværligt.

 9. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Øv hvor er det urertfærdigt. Du der passer så godt på alle dine ting. Hvor længe varer forsikringen? Så kan du jo vente med kælderen til det er ved at være slut med den. Tag nu endelig billede af den og kvitteringen osv. Skulle du ikke anmelde det alligevel hvis du har stelnummeret, måske bliver den bare stillet et sted i nærheden efter brug. Jeg kan godt forestille mig hvad dine penge skulle bruges til i mærmeste fremtid. Øv øv øv.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten b r

   Ja jeg synes også at det er enormt uretfærdigt, neop fordi jeg er typen der passer godt på mine ting. Hvis jeg ikke passede godt på, ville de jo heller ikke fremstå som nye efter 13 års brug.

   Jeg forstår ikke helt hvad du mener med hvor længe forsikringen varer? Jeg har en almindelig indboforsikring. Fx en cykel nedskrives lige så stille og roligt, jeg ved ikke lige hvordan, men jeg ved da at efter 13 år, er der ikke noget at komme efter.

   Jo du har nok ret i, at jeg skulle tage at anmelde det, det kan jo være, den bare bliver smidt et eller andet sted. Jeg tror faktisk, at man kan anmelde det bare ved at gå ind på politiets hjemmeside.

 10. Lene
  Lene siger:

  Øv Hanne, det er så surt, at det sker. Min datter fik sin cykel tilbage, fordi hendes ekskæreste, som havde givet hende cyklen ( en gammel hjemmemalet cykel), pludselig så den i nabolaget. Da han tog den, råbet en op, det er min. Nej det er ej, du har stjålet den. Nå OK skal jeg låse den op? Så jeg håber for dig, at du pludselig ser den 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Ja det er bare så surt. Jeg har tænkt på at gå en tur i kvarteret for at se, om jeg finde cyklen igen, men jeg tror ikke, det nytter. Den er garanteret kørt østpå med en lastvogn. Jeg vil sige som Bjørnebanden “Øv, øv og tre gange øv”.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.